Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Preč s alergiami

Preč s alergiami Lekári Clemens von Pirquet a Béla Schick vytvorili slovo alergia už v roku 1906. Zistili totiž, že niektorí ľudia sú na bežné látky ako je prach, peľ či potraviny precitlivení. Slovo alergia vzniklo z gréckeho slova allos, čo je iný alebo zmenený stav a ergon, a teda práca, reakcia, reaktivita.

Čo to však alergia vlastne znamená?
Ide o neprimeranú až prehnanú reakciu imunitného systému organizmu na látky, ktoré sú bežné v našom prostredí. Táto reakcia je spôsobená nesprávnou aktiváciou protilátok zo skupiny imunoglobulínu E (IgE) vplyvom daného alergénu. Prejavy alergie sú rôzne, od alergickej nádchy, začervenanie očí, zúženie priedušiek, bolesti v ušiach, ekzému, vyrážky, bolesti hlavy až po anafylaktický šok. Asi najčastejšia alergia, ktorou trpí veľká časť populácie je senná nádcha. Je spôsobená peľom poletujúcim vo vzduchu.

Alergia je dedičná, a to v prípade, že má jeden z rodičov alergiu, je riziko prenosu na dieťa až 30 percent. Ak sú obaja rodičia alergici, riziko sa zvyšuje až na 60 percent.
Zaujímavé je, že náchylné na alergiu sú určité vrstvy obyvateľov. Ľudia so stredným a vyšším vzdelaním majú alergie dvadsaťkrát častejšie než ľudia s nižším vzdelaním, a teda pracujúci manuálne. Dá sa teda predpokladať, že alergia je psychosomatickým ochorením. Avšak za vznik alergie môžu aj iné faktory, a to stres, obezita, životné prostredie, nedostatok pohybu...

Ako poznáte, že máte alergiu?
Ak má alergiu vaša matka, otec či súrodenec, je pravdepodobné, že hrozí aj vám. Ak sú teda vaši rodičia alergickí na nejakú potravinu, peľ, zvieratá, roztoče alebo majú ekzém či žihľavku, všímajte si viac svoje telo, je možné, že túto alergiu zdedíte. Ďalšie príznaky sú upchaný nos, slzavé oči, nádcha častejšie v lete ako v zime, či kýchanie pri kontakte s niektorými zvieratami. Ak máte podozrenie, že trpíte nejakou alergiou, vyhľadajte svojho lekára.

Zmierte príznaky alergie s Aleracaps
Výťažok z byliny Perilla frutescens je oddávna používaný v tradičnej čínskej medicíne ako účinný protialergický prostriedok. Allerminy sú vyrobené podľa 3000 rokov starej receptúry čínskych lekárov. Kapsule s obsahom allerminu pomáhajú znížiť riziko a zvládať prvé príznaky alergie, zmierňujú tiež alergické reakcie predovšetkým na peľ, prach, výtrusy z húb a plesní. Ďalej uľahčujú priebeh atopického ekzému, poskytujú úľavu od škrabania a červenania, ale tiež chránia organizmus v znečistenom prostredí.

Podľa vykonaných štúdií, je účinnosť veľmi vysoká. Zmiernenie reakcií sa prejaví väčšinou už do pol až jednej hodiny po užití. Allerminy nemajú žiadne vedľajšie účinky, preto sú vhodné i pre šoférov. Odporúčame začať s užívaním už niekoľko týždňov pred peľovým obdobím, a to sa už blíži. Jar je totiž pre mnohých alergikov najťažším ročným obdobím. Na Slovensku, ale, samozrejme, aj na celom svete sú alergie najrozšírenejšími ochoreniami. Len v minulom storočí vzrástol výskyt alergií z jedného percenta populácie na pätnásť až štyridsať percent. Iné štatistiky uvádzajú, že za posledných tridsať rokov vzrástol počet alergických ľudí až stonásobne. Nezabúdajte si všímať príznaky a obrátiť sa na svojho lekára Alergia je nepríjemná choroba, ktorej sa nikdy úplne nezbavíte, jej príznaky však môžete zvládnuť aj vďaka Aleracaps.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem vám veľmi pekne za naozaj rýchle vybavenie mojich objednávok :) ste super :) Balíček je vždy za jeden deň u mňa :) máte bohatý výber produktov za dobré ceny.“

Gabika