Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Preč s obezitou a nadváhou

Preč s obezitou a nadváhou Už takmer každý druhý človek na Slovensku trpí nadváhou. Mnohí z nich si však neuvedomujú, že je to choroba, ale aj to, že nadváha a obezita spôsobuje aj ďalšie ochorenia. Nejde len o srdcovo-cievne ochorenia, ale aj o metabolické či dokonca nádorové ochorenia. Rakovina hrubého čreva, konečníka či žlčníka sú veľmi nepríjemné a zákerné choroby, preto je priam nutné im predchádzať. K ďalším ochoreniam spôsobením nadváhou či obezitou patrí aj vysoký krvný tlak či cholesterol, cukrovka, mozgová porážka, ale aj žlčové kamene.

Aké sú príčiny vzniku nadváhy a obezity?
Príčiny, prečo obezita a nadváha vzniká sú viaceré. U jedného je to nesprávna životospráva, zlé zloženie jedálničku, u iného jedenie nadmerného množstva jedla. Dôvodom prejedania sa môže byť stres, depresia, závislosť, ale aj nuda. Ďalšími dôvodmi, prečo rúčka na vašej váhe neustále stúpa je málo fyzickej aktivity, nadmerné konzumovanie sladkého, ale môže to spôsobiť aj užívanie niektorých liekov či poruchy štítnej žľazy.

Čo je to nadváha a obezita?
Keď sa vo vašom tele ukladá nadmerné množstvo tuku, ide o nadváhu a obezitu. Či ste „iba“ obézny, alebo už máte nadváhu, vám povie vaše BMI (Body Mass Index - Index telesnej hmotnosti). Avšak opäť opakujeme, nadváha ani obezita nie sú vášmu zdraviu prospešné! Len si predstavte tú záťaž pre vaše srdce, ak musí pumpovať krv cez horu tuku. A to už nehovoríme o záťaži na vaše kĺby...

Ako sa nadváhy a obezity zbaviť?
Samozrejme, znížením svojej hmotnosti, a teda úpravou jedálničku, do ktorého zaradíte viac zeleniny a ovocia, viac prijímania tekutín a zvýšením fyzickej aktivity.
My vám k tomuto všetkému odporúčame aj Kitofit C. Obsahuje totiž účinné množstvo v zažívacom trakte nevstrebateľnej vlákniny chitosanu a vitamínu C. Práve chitosan významne znižuje vstrebávanie tukov, čím prispieva k zníženiu hladiny cholesterolu a triglyceridov, ktoré sú nositeľmi najväčšieho rizika aterosklerózy a z nej vznikajúcich závažných ochorení (najmä ischemická choroba srdca). Zmenšená absorpcia tukov znižuje i energetickú hodnotu potravy a významne pomáha pri redukcii telesného tuku. Tento účinok je výraznejší, ako u ostatných druhov potravinovej vlákniny.
Ďalej odporúčame aj prípravok Spirulina Diet. Je zdrojom bielkovín, vitamínov a minerálov. Zvyšuje kondíciu, posilňuje po telesnej námahe alebo cvičení vďaka obsahu draslíka povzbudzuje činnosť srdca, obmedzuje pocit hladu, znižuje chuť na sladké a pomáha stabilizovať hladinu cukru v krvi.

Spirulina je stopercentný rastlinný planktón, ktorý rastie v čistej vode jazier. Okrem iného obsahuje komplex vitamínov B, vrátane B12 - ten bol skôr získavaný výlučne zo živočíšnych zdrojov. Obsah vitamínu B12 v Spirulineje je dvakrát väčší ako napríklad v pečeni. Spirulina zhromažďuje svoju energiu ako čistý glykogén, ktorý môže telo okamžite nabiť životnou silou. Výskumy hovoria o tom, že Spirulina pomáha výrazne podporiť cirkuláciu a stimuláciu adrenalínu a inzulínu.
Boj s nadváhou a obezitou je dlhý a ťažký, ale pokiaľ ho chcete vyhrať, dokážete to. Choroby, ktoré vám totiž nadváha a obezita môžu spôsobiť sú veľmi vážne. Zmeňte preto svoje stravovacie návyky, športujte a zbavte sa obezity aj pomocou doplnkov výživy.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobrý deň ďakujem za bleskové dodanie :-)“

Šipkovská