Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Prečo sme tak často chorí

Prečo sme tak často chorí

V súvislosti s ochoreniami, ktoré nás počas života stretávajú, prichádza na rad množstvo otázok. Hlavne v prípade ľudí, ktorým sa ochorenia vracajú a počas jedného ročného obdobia ich prekonajú hneď niekoľko. Napríklad chrípku, nádchu alebo inú virózu a už majú plné zuby toho, že ich život sa zmenil na otravný kolotoč, z ktorého sa nevedia vytrhnúť. Ja som sa v súvislosti s touto problematikou aj vzhľadom na skutočnosť, že do takéhoto kolotoča som sa počas posledných zimných mesiacov dostala tiež, začala zaujímať o okolnosti, ktoré na nás vplývajú tak negatívne, že naše telo na ne reaguje zhoršením stavu a rôznymi virózami. Každý, kto takúto situáciu zažil, vie, že skok z jedného nepríjemného stavu do druhého, naozaj vplýva negatívne na kvalitu života a tiež psychiku človeka. Poďme sa teda spolu pozrieť na to, čomu sa treba vyhýbať.

Suchý nos

Náš nos potrebujeme mať neustále v dobrom stave. To znamená, že nesmie byť suchý. Nos nám slúži na zachytávanie prachových častíc, baktérií, prachu a iných mikróbov, ktoré by nám mohli spôsobiť v organizme neplechu. Ak je však náš nos suchý, jeho funkcia zachytávania sa mení na nefunkčnú a do nášho organizmu prúdia všetky spomínané negatívne častice a my sa tak jednoduchšie nakazíme rôznymi virózami. Okrem toho nám môže oslabený nos spôsobovať aj bolesti hlavy alebo zmenu nálad. Je preto nevyhnutné dávať si na svoj nos pozor, nepreháňať to s nosovými sprejmi a pohybovať sa vo vlhkejšom prostredí. Suché prostredie je totižto pre náš nos naozaj nebezpečné. Suchý nos spoznáme podľa toho, že sa v nosovej dutine tvoria napríklad chrasty a prostredie nosovej dutiny je suché. Môže to byť spôsobené pobytom vo veľmi suchom prostredí, v prekúrenom prostredí alebo vo vysokých nadmorských výškach.

Nesprávne stravovacie návyky

V súvislosti so stravovaním je potrebné povedať, že naše telo sa správa presne podľa toho, čo konzumujeme. V stave choroby túžime hlavne po ovocí, zelenine a čerstvých šťavách, pretože nám chýbajú látky a vitamíny z takejto čerstvej stravy. Preto je potrebné nekonzumovať neustále len varenú stravu, pretože organizmus si aj tak najviac výživy vezme z čerstvého ovocia a zeleniny. Okrem toho si musíme dávať pozor aj na to, či konzumujeme zdravé alebo nezdravé jedlá. Sladkosti, či vyprážané pochúťky nám určite nedajú potrebné látky. Len naše telo zaťažia zbytočnými prázdnymi kalóriami, ktoré naše telo ťažko spracováva a my priberáme a oberáme svoje telo a potrebné látky. Zamyslime sa preto nad svojim jedálničkom a spestrujme ho každý deň novými a čerstvými potravinami.

Medzi potraviny, ktorým by sme sa mali vyhýbať patria:

  • Biela múka
  • Rafinovaný cukor
  • Rafinované tuky
Na druhej strane sú tu potraviny, ktoré je vhodné konzumovať, pretože ich zloženie vplýva pozitívne na pestrosť nášho jedálnička:
  • Celozrnné potraviny
  • Ovocie
  • Zelenina
  • Prírodné tuky
A napokon je potrebný aj pitný režim. Ten je v spolupráci so zdravou stravou najlepšou cestou k harmonickému telu.

Stres a vnímanie reality

Ruka v ruke s ochoreniami idú aj naše myšlienky a samozrejme stres, ktorý v nás vyvolávajú rôzne nepríjemné situácie, či už doma alebo v práci. Musíme sa naučiť tieto emócie kontrolovať, aby sme predchádzali tomu, že náš organizmus bude na dlhodobý stres reagovať negatívne. Ak chcete mať zdravé telo, ktoré je v harmónii tak aj vaše myšlienky a postoj k tomuto svetu musí byť pozitívny.

Znečistené ovzdušie

Okrem iného, aj znečistené prostredie a ovzdušie prispieva k zhoršujúcej sa imunite obyvateľstva. Je preto nevyhnutné zdržiavať sa viac v čistejšom prostredí a svoje domovy udržiavať čisté.

Treba si uvedomovať, že je mnoho faktorov, ktoré ovplyvňujú harmóniu v našom organizme a mnohokrát musíme spraviť len pár dôležitých vecí, aby sme boli zdraví a odolní voči baktériám a vírusom. Náš organizmus nám sám ukazuje, čo potrebuje a ako sa k nemu máme správať, no my si väčšinou robíme všetko podľa seba a nevšímame si signály nášho tela. Naučme sa preto jesť a žiť zdravo a vnímajme svoje telo ako niečo dôležité, čo si po každej chorobe už so sebou nesie akúsi stopu. A ak chceme mať stôp čo najmenej, budeme sa o svoje telo starať zodpovedne a rozumne.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobrý deň, chcem Vám veľmi pekne poďakovať za perfektne a rýchlo vybavenú objednávku a tiež za taštičku plnú milých drobností, veľmi ste ma potešili. Prajem celému Vášmu tímu nech sa Vám dobre darí v práci aj v osobnom živote.“

G.Erhardtová