Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Premenlivá jeseň

Premenlivá jeseň Prvý jesenný mesiac je už tu a preto je najvyšší čas posilniť imunitný systém. Ako však dokážeme našej imunite pomôcť? Ako si udržať silu, ktorá nás v tomto období účinne ochráni pred škodlivými vplyvmi z vonkajšieho prostredia? Predovšetkým prísunom tých látok, ktoré podporujú prirodzenú ochranu zdravia od škodlivých mikroorganizmov. Je len otázkou času, kedy slabú imunitu napadnú cudzorodé látky.

Možno to poznáte. Ráno by ste si obliekli sveter a poobede už najradšej by ste chceli byť v krátkych tričkách. Práve dni s chladnými ránami a teplými poobediami nám môžu priniesť problémy. Práve počasie výrazne ovplyvňuje náš zdravotný stav. Organizmus ako celok odpovedá na vonkajšie vplyvy. Táto schopnosť prispôsobenia nám pomáha prežiť. Ale prispôsobovanie sa počasiu, môže organizmus za určitých okolností veľmi zaťažovať. Jeseň je druhé najnáročnejšie ročné obdobie pre zdravie človeka hneď po jari. Ubúdanie denného svetla a slnečného svitu má nepriaznivý vplyv v prvom rade na psychiku, podpisuje sa pod častejší výskyt stavov únavy a menšej výkonnosti.

Čo teda na posilnenie organizmu?
Hlavné faktory, ktoré útočia na náš imunitný systém počas jesene už poznáme. Teraz si povieme niekoľko klasických spôsobov prevencie.

Vitamín C
Je základom prevencie a jeho dostatočné množstvo je kľúčové pre správnu funkciu obranyschopnosti organizmu. Aktívne pomáha telu bojovať s baktériami, vírusmi a podporuje odolnosť proti infekciám. Vitamín C vášmu telu dodáte konzumáciou zeleniny, najmä brokolice, kapusty či ružičkového kelu a karfiolu. Obľúbenou formou užívania vitamínu C sú nápoje zo šumivých tabliet alebo bežné tabletky.

Zinok
Určite je nám známy zinok. Zinok je minerál, ktorý významne prispieva k posilneniu obranyschopnosti organizmu a urýchľuje proces uzdravovania. Ak pociťujete prvé príznaky choroby, dodajte svojmu telu čo najskôr zinok. Významne tým prispejete k zníženiu sprievodných javov nachladenia, napríklad horúčky či kašľa. Rozmýšľate ako zinok užívať? Z potravy ako je mäso, mlieko, vaječné žĺtky a morské živočíchy a hlavne ustrice. Ak chcete jednoduchší spôsob vyskúšajte zinok v podobe tabliet, či už samotný, alebo pridaný do multivitamínových prípravkov. Zvlášť je vhodná kombinácia zinku s vitamínom C, ktorú je možné zohnať vo forme cmúľacích tabliet, šumivých tabliet či kapsúl s postupným uvoľňovaním.

A čo takto vitamíny skupiny B?
B vitamíny, alebo nazývané aj B-komplex sú kľúčové pre zdravie nervového systému, mozgu a srdca. Ak teda bývate v tomto jesennom počasí často unavení, B vitamíny vám môžu pomôcť s prevenciou vyčerpania organizmu a dokonca aj s prevenciou proti ochoreniu.
Hlavným prirodzeným zdrojom vitamínov skupiny B sú kvasnice, celozrnné obilniny, strukoviny, orechy, ale napríklad aj ryby. V strave síce nájdeme tieto druhy vitamínov, ale v dnešnej dobe je to žalostne málo. Preto ak nedostávame dostatok B vitamínov v strave, mali by sme ho do tela doplňovať najlepšie pomocou tabliet či kapsúl.

Hovorí vám niečo Echinacea Purpurea?
Je to doslova liečivý poklad. Má množstvo protivírusových a imunostimulačných látok, ktoré majú význam najmä pri zvládnutí akútnych viróz. Ako prví s ňou mali do činenia severoamerickí Indiáni. Bola ich najlepším kamarátom pri horúčkovitých ochoreniach.
Podľa vedcov echinacea stimuluje nešpecifické obranné funkcie tela, pôsobí ako prevencia proti infekciám a v prípade choroby urýchľuje vyzdravenie.

Teraz už viete, čo treba robiť, ako zatočiť a vysmiať sa jesennému počasiu. Užívajte padanie krásne sfarbených listov, vytváranie postavičiek z gaštanov alebo len jesenné prechádzky s priateľmi.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Chcem sa Vám poďakovať za rýchle vybavenie a dodanie objednávky-toto je jedna z ciest k úspechu. Ďakujem veľmi pekne a želám veľa spokojných zákazníkov.“

Dadi Darnadi