Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Priaznivé účinky čajov

Priaznivé účinky čajov O priaznivých účinkoch zeleného, čierneho, mätového či lipového čajíka vás nemusíme ani presviedčať. Chceme vám však predstaviť menej známe druhy čajov, ktoré však majú nemenej priaznivých účinkov. A možno natrafíte na čaj, ktorý pomôže práve vám zbaviť sa zdravotného problému či posilniť imunitu.

Krušinový čaj
Tento čaj je vynikajúci pri tráviacich ťažkostiach, bolestiach brucha či pri zápche. Odporúčame ho aj pri chronickej zápche, pretože podporuje správne funkcie črevného systému, znižuje plynatosť a nadúvanie. Podporuje aj tvorbu žlče a jej vylučovanie do čriev. Tento čaj sa pije večer, po dúškoch.

Dubový čaj
Možno vám nie je úplne známy aj čaj z dubovej kôry. Taktiež pomáha pri žalúdočných ťažkostiach, najmä pri zápale ako žalúdka, tak aj čriev. Pri zápaloch v ústnej dutine je tiež ideálny dubový čaj, ktorým sa ústa a hrdlo vyplachujú. Tento čaj má aj vonkajšie využitie. Najmä pri liečbe hemoroidov, kedy sa robí sedavý kúpeľ, ale aj pri mokvajúcich ekzémoch, vredoch či kŕčových žilách.

Yzop lekársky

Tento čaj pomáha pri infekčných chorobách pľúc, pri kašli, ale aj zápale priedušiek či hrdla. Odporúčame ho aj astmatikom, ale aj ľuďom, ktorých trápi nočné potenie. Vyskúšať by ho mali aj ženy v klimaktériu. Okrem toho čaj z yzopu lekárskeho uvoľňuje vetri, zlepšuje chuť do jedla, preto sa využíva aj ako korenina. Má však aj povzbudzujúce účinky.

Túžobník brestový

Ak chcete predísť nachladnutiu či chrípke, vyskúšajte čaj z túžobníka brestového. Odporúčame ho aj pri bolestiach hlavy či horúčke. Má močopudné účinky, čo sa využíva pri opuchoch. Pomáha však aj pri zápaloch čriev a pri narušenej črevnej mikroflóre. Priaznivé účinky má čaj z túžobníka brestového i pri reume a dne. Zlepšuje látkovú výmenu, ale pomáha aj pri kožných problémoch.

Skorocel kopijovitý

Keďže má tento čaj protizápalové a antibakteriálne účinky pomáha pri zápaloch pečene, žlčníka, žalúdka i zápale močových ciest. Odporúčame ho pri zápale dýchacích ciest i astme. Skorocelový čaj môžeme použiť aj ako pleťovú vodu pri problémoch s akné, ale je vhodný aj na liečbu ekzémov, popálenín či urýchľuje hojenie rán. Mnohí poznajú jeho priaznivé účinky pri zápaloch očí.

Praslička roľná
Ak pokladáte prasličku len za burinu vedzte, že má schopnosť rozpúšťať kamene a piesok v močových cestách. Okrem toho zlepšuje krvný obeh, pomáha pri látkovej výmene, ale zabraňuje aj kôrnateniu ciev. Má antireumatické účinky, pomáha zlepšovať činnosť obličiek, ale aj znižovať krvný tlak. K jej veľmi dobrým účinkom patrí i schopnosť zastavovať krvácanie z rán, hemoroidov či nosa. Odporúčame ju aj ľuďom, ktorých trápia afty v ústach či potenie nôh.

Lucerna siata
Čaj z lucerny siatej je vhodný pri ochoreniach močového ústrojenstva, prostaty, impotencie či hormonálnych problémoch. Zlepšuje však aj trávenie, zmierňuje pálenie záhy, podporuje činnosť obličiek a pečene. Keďže obsahuje vitamíny A, B, C, D, E i K, ale aj horčík, draslík, vápnik, fosfor a mnoho iných látok, má aj detoxikačné účinky. Čaj z lucerny siatej zvyšuje výkonnosť, preto je vhodný pre športovcov, pri rekonvalescencii či pre ťažko pracujúcich. Okrem toho podporuje imunitu a spomaľuje procesy starnutia.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem krásne za zásielku, som max.spokojná,ako vždy,môžem sa spoľahnúť na kvalitu úmernu s cenou.“

Daša