Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Prírodné oleje ako náhrada opaľovacích krémov

Prírodné oleje ako náhrada opaľovacích krémov

Uvažovali ste už niekedy o tom, že váš opaľovací krém by ste chceli nahradiť zdravšou formou z prírody, ktorá vás ochráni rovnako dobre ako opaľovací krém? Je to možné, pretože mnoho produktov, presnejšie prírodné oleje, obsahujú ochranný UV faktor a vy tak môžete dodať pokožke prírodné živiny a okrem toho ju chránite pred silným žiarením zo slnka. Vďaka používaniu prírodných olejov svoju pokožku zbytočne nezaťažujete rôznymi zbytočnými látkami, ktoré sa nachádzajú v dostupnej kozmetike určenej na opaľovanie a pomôžu vám pri regenerácii a ošetrovaní pokožky po dni plnom slnka, ale samozrejme aj počas samotného opaľovania. Poďme sa pozrieť bližšie na oleje, ktoré dokážu svojou silou chrániť človeka pred UV žiarením a zistime, ako nám tieto oleje prospievajú.

Ktoré oleje môžeme používať?

Z olejov, ktoré môžeme dostať na trhu patria k ochranným a vhodným na opaľovanie:

  • Kokosový olej
  • Mandľový olej
  • Olivový olej
  • Avokádový olej
  • Jojobový olej
O najúčinnejších olejoch si povieme viac.

Kokosový olej

Kokosový olej ste možno ako správne kozmetické maniačky alebo maniaci, začali používať vďaka informáciám o jeho skvelých účinkoch. Či už ho používate ako telové mlieko po kúpeli, ako osvieženie pre svoje vlasy, krém na pleť alebo do varenia, ktoré je vďaka kokosu exotické a samozrejme aj zdravé. Kokosový olej má schopnosť tuhnúť, a preto si ho môžete naberať napríklad ako kokosové maslo. V rukách sa vám krásne roztopí a môžete sa ním natierať. Tento olej má ochranný faktor číslo 4.

Mandľový olej

Tento olej taktiež veľmi dobre poznáme. Vyrába sa z mandlí a v kozmetickom odvetví sa používa hlavne na výrobu pleťových krémov určených skôr pre suchú pleť, pretože úžasne nám hydratuje pokožku. Mandle obsahujú napríklad antioxidanty, rôzne druhy vitamínov a minerálov a samozrejme úžasné oleje, ktoré našu pokožku chránia, starajú sa o ňu a zjemňujú ju. Ochranný faktor tohto oleja je 5 a tak ako aj kokosový olej, môžete ho používať aj v starostlivosti o svoje vlasy.

Avokádový olej

Samotné avokádo je taktiež darom z prírody, ktorý nás lieči a robí s naším telom hotové zázraky. Avokádo obsahuje hlavne rôzne vitamíny akými sú vitamín A, D alebo E, taktiež rôzne minerály a napríklad aj beta-karotén, ktorý mnohí z vás poznajú hlavne vďaka opaľovaniu a chytaniu a udržiavaniu nádhernej tmavej pokožky. Ochranný faktor sa v prípade tohto oleja pohybuje v škále o 4 do 15. Rovnako ako aj predošlé oleje, stará sa o našu pokožku tým, že ju hydratuje, vyhladzuje, omladzuje a taktiež ho môžete používať na starostlivosť o pokožku a do varenia vašich obľúbených pokrmov.

Olivový olej

Z doposiaľ spomínaných olejov je olivový olej skutočne najdostupnejší pre širokú verejnosť. Má ho v kuchyni azda každý. Olivy sú zázračné plodiny a oleje v nich obsiahnuté môžete využiť aj pri opaľovaní. Ochranný faktor sa pohybuje v rozpätí 2 až 8. Taktiež si z tohto oleja môžete vyrobiť masku na vlasy alebo si ho pridajte do svojho pleťového krému. Uvidíte, že vaša pleť sa vám odvďačí.

Sila prírodných olejov je skutočne zázračná. Môžete ich využívať na množstvo spôsobov a v týchto horúcich letných dňoch vás dokonca ochránia pred UV žiarením. Zaobstarajte si preto niektorý zo spomínaných olejov a môžete byť chránení prírodou, ktorá sa o nás za každých okolností stará najlepšie.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Chcem sa Vam podakovat za rychle a seriozne jednanie. Balicek prisiel dnes rano. Som velmi spokojna.“

Nora Takacova