Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Prírodné produkty pre opálenú pokožku

Prírodné produkty pre opálenú pokožku

Určite nejedného z nás potešilo, že slnečné lúče sa preberajú vo svojej plnej sile. Pribúdajú nám teplé dni, ktoré okrem búrok prinášajú aj množstvo slnečného žiarenia. To je signál, že už čoskoro začne obdobie dovoleniek, kúpalísk a opaľovania pri jazere. Práve kvôli opaľovaniu je leto azda tým najobľúbenejším obdobím. Všetci chceme získať zlatisto hnedú pokožku a ukázať ju v ľahučkom letnom oblečení.
Práve to príjemné opaľovanie je však často aj veľkým strašiakom. Hrozí alergia, spálenia či šúpanie pokožky. Azda netreba ani hovoriť, že v lete si pokožku musíme chrániť čo najviac. V drogériách a na trhu je k dispozícií široká palety kozmetiky na opaľovanie, ako aj po opaľovaní. Zhodneme sa však, že v mnohých prípadoch sa len ťažko dopátrame ku skutočnému zloženiu týchto produktov. A tak, ak chcete pre svoje telo to najlepšie a prírodné produkty sú vždy vašou voľbu číslo 1, určite po nich nesiahnete. Práve preto sme sa rozhodli priniesť prehľad alternatívnych produktov, s ktorými bude vaše opaľovanie bezpečné a pokožka krásne hnedá.

Prvým, určite veľmi známym a všestranným, je kokosový olej. Možno ste už počuli, že k jeho využitiu patrí aj ochrana pri opaľovaní. Lahodnú arómu kokosu, ktorá nám pripomína exotiku prináša kvalitný za studena lisovaný olej. Je vhodný ako prírodný opaľovací olej, ak na slnku nebudete tráviť príliš dlhú dobu, vzhľadom na jeho nižší ochranný faktor. Omnoho účinnejší je však po opaľovaní, keď spálenú pokožku regeneruje, hydratuje a prináša úľavu.

Omnoho silnejším prírodným variantom je zmes kokosového a jojobového oleja s bambuckým maslom. Až ochranný fakt 30 prináša krém na opaľovanie BIO BUTTERBEAN. Spolu so včelím voskom je pohladením pre všetky zmysly. Je vode-odolný, s krémovou konzistenciou a nezanecháva biely film. Toto čisto prírodné zloženie je dostatočnou ochranou pri dlhom opaľovaní, a ako bonus zanechá na vašej pokožke nádhernú vôňu.
Od známych a populárnych teraz prejdeme k trochu netradičným možnostiam, ako sa ochrániť pred slnečným žiarením za pomoci prírody. Olej z malinových jadier má prírodný UV faktor 20-25 a je tak schopný našu pokožku ochrániť. Okrem iného podporuje regeneráciu pokožky, upokojuje podráždenie a podporuje pružnosť pokožky. Skombinovať ho môžete s bambuckým maslom, a tak svojej pokožke okrem ochrany dodáte aj príjemnú regeneráciu.

V netradičných opaľovacích olejoch budeme pokračovať. Ďalším je totiž olej z pšeničných klíčkov. Podobne, ako ten malinový má množstvo pozitívnych vplyvov na pokožku. Tie zabezpečuje jeho zloženie, ktoré sa pýši vysokým obsahom vitamínov E,A a D. Pravdaže, ak je olej za studena lisovaný, všetky živiny si ponecháva a je pripravený pohladiť našu pokožku. So svojim ochranným faktorom 20 je vhodnou voľbou aj do tých viac slnečnejších dní. Je pomerne mastný, čím sa zvyšuje aj jeho odolnosť voči vode.

Našim posledným odporúčaním, ako sa opaľovať s pomocou prírody je exotika menom Avelánový olej. Ide o organický, za studena lisovaný olej z lieskovcových jadier z Čile. Má jemnú orieškovú vôňu a s ochranným faktorom 12 je úžasnou voľbou na pobyt na slnku. Pomerne rýchlo sa vstrebáva, čiže nezanecháva mastný film na pokožke. Okrem toho má taktiež regeneračné účinky pre citlivú a suchú pokožku. Ak sa teda chystáte čoskoro slniť a chcete svojej pokožke dopriať to najlepšie, siahnite po týchto prírodných a cenovo dostupných produktoch. Veríme, že sme vás dostatočne inšpirovali.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Chcela by som Vám poďakovať za expresne rýchle vybavenie mojej objednávky. Keď som si tovar objednávala, mali ste na stránke informáciu, že tovar naskladňujete a malo by to trvať cca 2-4 dni. Tak som rátala s tým, že doručenie bude trvať aj týždeň. Nakoniec to bolo tak, že v pondelok som objednávala a v stredu som už mala tovar na Zásielkovni. Taký servis nemajú hocikde. Som za takýto rýchly servis veľmi vďačná a určite to nebol môj posledný nákup u Vás.“

Zelinková