Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Probiotiká a laktobacily

Probiotiká a laktobacily Z každej strany počúvame o užitočných probiotikách a laktobaciloch, ale prečo sú pre náš organizmus také prospešné a užitočné? Poďte sa teda spolu s nami pozrieť na probiotické kultúry a potrebné laktobacily, ktoré udržiavajú zdravú črevnú mikroflóru, ktorá je nevyhnutná pre zdravie a vitalitu celého organizmu.

Laktobacily v našej tráviacej sústave
Možno ani netušíte a mnohých to možno aj šokuje, ale vo vašich črevách je asi kilo a pol baktérií. Keby ste ich chceli spočítať, trvalo by vám to asi niekoľko rokov, pretože ich je až sto triliónov a asi 500 druhov. Ich prácou je premieňať cukry na kyselinu mliečnu, rozkladať potravu na látky, ktoré sa potom cez črevá dostávajú do organizmu ako výživa. Samozrejme, v tráviacej sústave mame dobré aj zlé baktérie. Medzi tie dobré patria práve laktobacily. Vďaka nim máte lepšiu imunitu, vaše črevá dokážu spracovať železo či vápnik, lepšie odolávate chorobám ako hnačka či zápcha, kožným i plesňovým chorobám, ale aj nádorovým ochoreniam. Asi najznámejším zdrojom laktobacilov sú jogurty, ale zvýšiť ich množstvo môžete aj konzumovaním acidofilného mlieka, bryndze či niektorých syrov. Pokiaľ si však chcete byť naozaj istí, že laktobacily naozaj do tela dostanete, zadovážte si ich v kapsuliach.

Probiotiká
V obchodoch však nájdete aj probiotický jogurt či jogurt s obsahom bifidobaktérií. O čo ide v tomto prípade? Pokiaľ hovoríme o probiotikách, hovoríme o všetkých dobrých baktériách či mikroorganizmoch, ku ktorým patria práve Lactobacillus a Bifidobacterium. Ide teda o dobré živé kultúry, ktoré vo vašich črevách dokážu zabojovať aj proti takým baktériám, ako sú E. coli, listeria či salmonela. Pre dámy je možno zaujímavé, že dobré trávenie pôsobí aj na našu pokožku a spomaľuje starnutie. Okrem probiotík sa môžete stretnúť aj s výrazom prebiotiká. V tomto prípade ide o nestráviteľné potraviny, ktoré podporujú rast dobrých baktérií. Medzi prebiotiká patrí vláknina, inulín či fruktooligosacharidy.

Capramilk bifidoaktív
Pokiaľ trpíte zažívacími ťažkosťami, máte často zápchu, spomalený metabolizmus či oslabenú imunitu odporúčame vám práve Capramilk bifidoaktív. Tento doplnok výživy je vhodný aj pri redukcii telesnej hmotnosti, pretože obsahuje látky znižujúce chuť do jedla, ale napomáha aj stabilizovať hladinu krvného cukru, preto je vhodný aj pre diabetikov.
Capramilk bifidoaktív je vyrobený zo sušeného plnotučného kozieho bio mlieka, rozpustnej vlákniny Inulín, organicky viazaného vápnika a chrómu, arómy, zmesi mikroorganizmov (Aktiferm), stearínu horečnatého a tabletovacej prísady oxidu kremičitého. Práve vďaka tomuto zloženiu je Capramilk bifidoaktív unikátny a jeho dlhodobé užívanie posilní celý váš organizmus. Práve dlhodobé užívanie probiotík je dôležité a účinné.

Laktobacily
Najkomplexnejším probiotikom na trhu je aj doplnok pod názvom Laktobacily. Ich výnimočnosť je v tom, že obsahujú vyvážený pomer 5 kmeňov baktérií a 6 miliárd aktívnych buniek. Okrem už vyššie spomínaných priaznivých účinkoch na ľudský organizmus, užívanie Laktobacilov priaznivo pôsobí aj proti civilizačným chorobám ako sú cievne ochorenia, alergie, kožné ochorenia až po rakovinu hrubého čreva. Odporúčame ich aj všetkým, ktorí prekonali salmonelózu či hepatitídu.

Na záver len posledná zaujímavosť, jedna kapsula kvalitných probiotík zastúpi asi dvadsať jogurtov.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Srdecne dakujem za rychle vybavenie mojej objednavky. Zostavam s pozdravom a prajem vela spokojnych zakaznikov. Pekny den.“

Oprencakova Anna