Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Starostlivosť o pleť v jesenných mesiacoch

Starostlivosť o pleť v jesenných mesiacoch

Už aj vám dala pokožka vedieť, že prišlo ochladenie? Nedovoľte, aby vás suchá a podráždená pokožka odradila od vychutnávania si čara jesene a prichádzajúcej zimy.

S niekoľkými šikovnými trikmi môžete udržať svoju pokožku zdravú a šťastnú aj počas chladnejších mesiacov.

V lete platí, že menej je viac. Tak je to aj s krémovaním pokožky. No keď sa blíži zima, je čas prejsť na hustý hydratačný krém, ktorý ponúka hydratáciu, ale zároveň pôsobí ako bariéra medzi pokožkou a okolitým prostredím.

Teploty klesajú a s ním aj úroveň vlhkosti. Pokožka je vtedy suchá a potrebuje extra hydratáciu. Zamerajte sa teda na pravidelné krémovanie pokožky výživným krémom alebo sérom, ktoré pleti poskytnú presne to, čo potrebuje. Samozrejme, nezabúdajte na pery! Tie majú tendenciu popraskať.

Hydratujte pokožku aj zvnútra. Prijímať dostatok tekutín je základ, či už je to teplý čaj, alebo obyčajná voda, aj to môže vplývať na vašu pokožku.

Určite viete, že SPF ochrana nie je dôležitá len počas horúcich dní. Slnko aj počas chladnejších dní môže prekvapiť nie len vás, ale aj vašu pokožku. Aj keď dodáva telu vitamín D, slnečné lúče môžu negatívne pôsobiť aj na tvorbu vrások či pigmentových škvŕn. Preto je dôležité ponechať opaľovací krém vo vašej rutine aj v jesenných a zimných mesiacoch.

Vedeli ste, že v chladnejších mesiacoch funguje vitamín C dvojnásobne? Má pozitívny vplyv na organizmus a aj pokožku. Vyrovnáva pigmentáciu pokožky a tak pomáha zvýšiť produkciu kolagénu, čo vedie k žiarivejšej pleti.

Nestresujte, ak sa vaša pokožka vyhádže. Prirodzene reaguje na zmeny období, s ktorými sa snaží bojovať. Ak jej doprajete zvýšenú starostlivosť, ľahšie sa s nimi vysporiada.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Uzasne sluzby, moja poklona :)“

Klaudia V.