Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Starostlivosť o pokožku v lete

Starostlivosť o pokožku v lete

Dnešný deň mi priniesol tému na tento článok. Keďže bolo nádherne, opaľovala som sa na dvore a premýšľala nad tým, ako sa skutočne starať o pokožku, aby sme ju mali krásne opálenú, bez lúpania sa a iných nežiaducich efektov. Každý chce vyzerať v lete, kedy sa najviac odhaľujeme, dokonalo a s krásnym bronzom na tele. Opaľovanie nie je ani zďaleka také jednoduché, hlavne v prípade, že máte citlivú pokožku, ktorá reaguje aj s tým najkratším opaľovaním. A keďže chceme byť krásni hlavne po dovolenke, pozrime sa na to, aká je najlepšia starostlivosť o pokožku, aby sme sa od mora, vodnej nádrže alebo iného miesta, kde je vhodné sa opaľovať, vrátili krásne opálení a s dlhotrvajúcim čokoládovým efektom.

Hydratujte svoje telo

Najdôležitejšie je si uvedomiť, že svoje telo a pokožku musíme hydratovať nielen zvonku, ale rovnako aj zvnútra. Takže v prvom rade je dôležitý pitný režim. To znamená, že nesmieme zabúdať ani v jeden deň na tekutiny. Ak bude váš pitný režim nedostatočný, bude to práve vaša pleť, ktorá bude vysušená a nebude mať žiaduci vzhľad. Najlepšie je piť čistú vodu. Sladené nápoje vám smäd uhasia, ale nie je to žiadna výhra. Skôr by ste mohli v prípade, že si chcete pochutiť, vyrobiť čerstvú šťavu z ovocia alebo zeleniny. Bude obsahovať veľa vody, čo uspokojí pitný režim a taktiež vám pomôže pri detoxikácii organizmu, doplnení vitamínov a iných dôležitých látok a pomôže vám zbaviť sa toxínov v tele.
Okrem pitného režimu, ako som už spomínala, treba pokožku hydratovať aj zvonku. Je známe, že pobyt vo vode pokožku vysúša, a preto je nutné používať kvalitnú kozmetiku, ktorá pokožku upokojí a dodá jej potrebné látky. Telové mlieka by mali obsahovať UV filter a mali by byť hydratačné. Taktiež netreba zabúdať na to, že treba svoju pokožku dopovať pravidelne a natierať sa často, aby bola pokožka krásna a hydratovaná. Okrem natierania je dôležitý aj peeling. Ten zbaví našu pokožku odumretých buniek. Na trhu je množstvo prípravkov, ktoré vám pomôžu s prekrvením pokožky. Môžete na to dokonca použiť aj masážnu rukavicu alebo luffu.

Kozmetika na opaľovanie

V prípade kozmetiky na opaľovanie, máme si v súčasnosti z čoho vyberať. Je na vás, či si vyberiete olej alebo mlieko, každý by si mal zvoliť to, čo mu vyhovuje. Najlepšie je poznanie svojej pokožky a na základe toho určenie ochranného faktora, ktorý kozmetický prípravok obsahuje. Mali by sme si vyberať ľahšie telové mlieka. Po ukončení opaľovania by sme mali taktiež dbať na používanie prípravku, avšak špeciálne určeného na čas po opaľovaní, kedy potrebuje pokožka iné látky než v procese opaľovania. Čo sa týka našich pier, pokožka na nich je citlivá a mali by sme jej venovať pozornosť. Dôležité je používanie balzamov na pery, ktoré ich hydratujú a zároveň ochránia pred silným žiarením. Ak ste milovníčkami dekoratívnej kozmetiky, v lete treba tiež dbať na ich správny výber. Buď ich nebudete používať vôbec alebo zvolíte prípravky, ktoré obsahujú ochranné zložky a neupchávajú póry.

Správna výbava na opaľovanie

A napokon tu mám zoznam vecí, ktoré nevyhnutne potrebujete v prípade, že chcete byť vybavení na dlhé a príjemné opaľovanie.

Potrebujete:

  • Vhodný opaľovací krém so správne zvoleným ochranným faktorom
  • Balzam na pery s ochranným faktorom
  • Ochranné slnečné okuliare
  • Ochranu hlavy v podobe klobúka alebo šiltovky
  • Bavlnené tričko alebo iný odev, ktorým sa môžeme zakryť
  • Tekutiny
Tieto pomôcky sú nevyhnutné pre správne opaľovanie. Táto aktivita je spojená s relaxom a príjemne stráveným časom, a preto by sme sa mali snažiť dodržiavať zásady správneho opaľovania a starostlivosti o pokožku. Ak chceme, aby nám opálenie vydržalo a robilo nám radosť, musíme k nemu pristupovať zodpovedne. Takže pri najbližšom opaľovaní sa riaďte zoznamom vecí uvedeným vyššie, efektívne ich používajte a opaľovanie bude pre vás skutočným relaxom a zaslúženým oddychom.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Chcem len povedat, ze odkedy moj syn uziva rakytnikovy sirup, je zdravsi o 100%. Uzival niekolko vitaminovych pripravkov,ale nic nepomohlo. Mozem len odporucit vase pripravky a obchod.“

Jancichova Monika