Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Šťavnaté vitamíny ukryté pod šupkou

Šťavnaté vitamíny ukryté pod šupkou

September je tu, a s ním aj začiatok zberu chutných a šťavnatých superfruits. Reč je o jablkách.
V porovnaní s inými, bežne konzumovanými druhmi ovocia, patria jablká k najvýznamnejším zdrojom antioxidantov. Objavujú sa vo všetkých odtieňoch červenej, zelenej a žltej.

Sú plodmi jablone a pestujú sa po celom svete. V blížiacom sa jesennom období zohrávajú dôležitú úlohu.

Čo všetko v nich nájdeme?

Ich antioxidačná sila je ukrytá predovšetkým v šupke, takže odporúčame konzumovať aj tú. Tesne pod ňou sa nachádza dôležitý vitamín C, ktorého sa pri olupovaní zbavujeme a prichádzame tak o cenné množstvá vitamínov.
Sladká dužina sa skladá hlavne z vody a sacharidov, vrátane fruktózy, sacharózy a glukózy. No aj napriek tomu, majú nízky glykemický index - pravdepodobne vďaka vyššiemu obsahu vlákniny a polyfenolov, ktoré pomáhajú spomaľovať trávenie sacharidov!

Pred zahryznutím ich nezabudnite opláchnuť pod čistou a tečúcou vodou! Odstránite tak všetok povrchový prach a škodlivé pesticídy. Môžete ich konzumovať surové, variť ich, konzervovať, zamraziť, alebo si pripraviť mnoho chutných a zdravých jedál.

Prečo ich zaradiť do jedálnička?

  • Majú málo kalórií! 100g čerstvých jabĺk obsahuje iba cca 50 kalórií.
  • Neobsahujú žiadne nasýtené tuky ani cholesterol.
  • Uhasia smäd a uspokoja vašu neutíchajúcu chuť na sladké.
  • Obsahujú quercetin – živinu s výraznými protizápalovými a antivírusovými účinkami.
  • Sú dobrým zdrojom diétnej vlákniny, ktorá sa postará o predĺžený pocit sýtosti.
  • Síce nenahradia zubnú kefku, ale pravidelné žuvanie a hryzenie stimuluje produkciu slín, čím pomáhajú chrániť pred tvorbou zubného kazu.

Skladovanie

Čerstvé jablká možno uchovávať pri izbovej teplote po dobu niekoľkých dní a v chladničke na približne 2 – 3 týždne. Vedeli ste, že pri izbovej teplote dozrievajú 6 – 10 krát rýchlejšie?

Čo s jadrom?

Semená jabĺk, nazývané aj jadrá, prejdú po prehltnutí tráviacim traktom takmer nedotknuté.
Ak ich však rozžujete, môžete vystaviť svoj tráviaci trakt nebezpečným toxínom. Obsahujú látku zvanú amygdalín, ktorá pri styku s tráviacimi enzýmami pôsobí toxicky a preto sa konzumácia tejto časti neodporúča!

Táto synergická zmes živín a vlákniny, nesmie chýbať ani v našej ponuke!

Vyskúšajte jablká kolieska alebo jablká kocky v BIO kvalite. Sú ekologické, nenáročné na skladovanie a neobsahujú žiadne prídavné látky, vrátane cukru, alebo konzervantov.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem vám veľmi pekne za naozaj rýchle vybavenie mojich objednávok :) ste super :) Balíček je vždy za jeden deň u mňa :) máte bohatý výber produktov za dobré ceny.“

Gabika