Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Ťažkosti s močovým mechúrom

Ťažkosti s močovým mechúrom

Močový mechúr, rovnako ako aj iné časti nášho tela, môžu postihnúť rôzne komplikácie. Je to veľmi citlivá oblasť a mnohokrát sa stáva, že práve v tejto časti tela vypukne infekcia alebo zápal. Je to nepríjemná situácia, ktorú spôsobujú baktérie. Či už sa do močového mechúra dostávajú z iných častí tela alebo cez močovod. V prípade žien sú takéto ťažkosti omnoho častejšie, pretože majú kratší močovod ako muži. Zápal sa tak v malom priestore rýchlejšie rozšíri a baktérie sa v tejto oblasti dokážu veľmi rýchlo rozmnožovať. Príčiny problémov môžu mať hormonálny alebo aj psychický pôvod, avšak často vznikajú aj pri pohlavnom styku, a preto by sme mali dbať na intímnu hygienu aj po týchto chvíľach. Pozrime sa, čím sú ťažkosti sprevádzané, aké sú ich príčiny a akým spôsobom si môžeme pomôcť tak, aby sme problém hravo odstránili.

Príčiny, charakteristika a symptómy

Ťažkosti s močovým mechúrom spôsobuje naša psychika a samozrejme baktérie a rôzne huby. Tento problém je charakterizovaný ako precitlivenosť a vo zvýšenej miere dráždivosť močového mechúra.

Medzi základné symptómy pri tomto probléme patrí:

  • Trvalé nutkanie na močenie
  • Ťažkosti pri močení
  • Pálenie
  • Občasný únik moču
  • Výskyt krvi v moči
Každý, kto sa s touto ťažkosťou stretol vie, že to nie je nič príjemné. Preto je potrebné vedieť, ako s takýmto stavom bojovať.

Čo nám pomôže?

V prípade podráždeného mechúra je veľmi dôležité teplé prostredie. Mali by sme si dopriať pokoj v posteli a dbať na to, aby nám nebola zima na nohy a taktiež, aby sme nemali tenkú bielizeň. Mali by sme sa vyhýbať vlhku, alkoholu, cigaretám a taktiež káve. Tiež by sme si mali dávať pozor na to, aby naša strava nebola príliš slaná. Podmienkou zlepšenia stavu je príjem veľkého množstva tekutín, ktoré umožní vyplaviť baktérie z tela. Taktiež poznáme niektoré potraviny, ktoré spôsobujú zníženie pH a ničia tak baktérie, ktoré sa nachádzajú na sliznici močového mechúra. Iné potraviny zvyšovaním svojej kyslosti bojujú proti hubám, presnejšie proti rozšíreniu vírusov na sliznici mechúra. Pri správnom prístupe k problému je dôležité vyhľadávať aj tie správne druhy potravy. Veľmi dôležité sú flavóny. Sú to modré, žlté alebo červené rastlinné farbivá, ktoré majú protizápalový účinok a taktiež zmierňujú bolesti a podporujú našu obranyschopnosť proti rôznym druhom baktérií, húb a vírusov. Najúčinnejšie je, ak si takéto druhy ovocia naordinujeme v štrnásťdňovej kúre. Vtedy môžeme konzumovať maliny, čučoriedky, ríbezle, čerešne, slivky alebo červené hrozno. Zo zeleniny sú pri takejto kúre najvhodnejšie cibuľa, cesnak, pór, medvedí cesnak alebo pažítka. Ich éterické oleje a sírové zlúčeniny majú antibakteriálne účinky a taktiež pôsobia proti rôznym druhom vírusov a húb. Z vitamínov by sme mali prijímať hlavne vitamín A. Tento vitamín chráni citlivé bunky v epitelovej vrstve sliznice mechúra. Vitamín A nájdeme napríklad v mrkve, paprike, rajčiakoch, zelenom hrášku a v tmavých druhoch ovocia.

Najohrozenejšie sú ženy

Ako som už spomínala, ženy majú kratší močovod, a preto sú častejšie postihované zápalmi močových ciest. Najviac sa tieto ťažkosti vyskytujú u žien vo veku od 30 do 50 rokov. Príčiny sú buď hormonálne alebo psychické. Odolnosť organizmu môžeme preto zvyšovať napríklad pravidelnou návštevou sauny. Oblasť podbrušia a nohy si však vždy musíme ochladzovať len vlažnou vodou a po ochladzovaní sa zabalíme do teplej deky. Taktiež sa odporúčajú relaxačné cvičenia, ktoré majú skvelé účinky. V prípade používania antibiotík pri odstraňovaní tohto problému by sme mali byť opatrní, pretože môžeme veľmi ľahko narušiť črevnú mikroflóru.

Ťažkosti s močovým mechúrom sú obzvlášť nepríjemné. Je preto potrebné prijímať dostatok ovocia a zeleniny, ktorá obsahuje látky podporujúce boj s baktériami a hubami, ktoré nám môžu narobiť problémy. Taktiež dôsledná, no na druhej strane nie prehnaná hygiena v intímnej oblasti, je dôležitou prevenciou, aby sme nemuseli bojovať s týmto problémom. Verím, že tieto riadky vám poradili a budete vedieť, ako sa pri takýchto problémoch stravovať a starať o svoje telo.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Zasielka dosla v poriadku,vsetko v 100% stave a rychlo,presne ako som objednal. “

Zenovitz