Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Tipy na prírodnú starostlivosť o poškodené vlasy

Tipy na prírodnú starostlivosť o poškodené vlasy

Utrácate množstvo peňazí na drahé šampóny, vlasové masky alebo kondicionéry a aj tak výsledky, ktoré ste videli v reklame nie sú viditeľné? Vyskúšajte zopár týchto tipov, na ktorých nie len ušetríte ale určite vás prekvapia aj účinky. S trochou trpezlivosti a odhodlania môžete vaše vlasy regenerovať jednoducho a lacno. Vlasy, ktoré sú poškodené vyzerajú zväčša nudne a bez života.

Príčiny suchých a poškodených vlasov sú rôzne. Niektorí z nás to zdedili, iní sa o ne pričinili sami alebo ich poškodenie nastalo v dôsledku rôznych vplyvov. Nedostatočný príjem tekutín, živín a zanedbaná starostlivosť patria k najčastejším príčinám. S pomocou našich tipov, získajte späť ich silu, vitalitu a lesk.

Opláchnite čajom

Ak chcete vašim suchým vlasom dodať prirodzený lesk použite liter teplého, nesladeného čaju. Najlepšie je použiť čaj, ktorý farbou zodpovedá vášmu odtieňu vlasov. Napríklad blondíny by mali použiť harmančekový čaj a brunety skôr ten čierny.

Maska z jablčného octu

Oživte vaše ochabnuté a poškodené vlasy s týmto domácim receptom. Skombinujte 1 čajovú lyžicku jablčného octu, 2 lyžice olivového oleja, 3 bielka a votrite do vlasov. Nechajte pôsobiť asi pol hodiny, potom umyte šampónom a opláchnite. Vždy používajte až po kompletnom umytí.

Mandľový olej

Tento prírodný a hydratačný olej pomáha vlasy hydratovať, posilniť ich a zabrániť vypadávaniu. Môžete ho použiť priamo na vlasy alebo zmiešať s medom.

Aloe vera

Rastlina, ktorá je známa pre svoje priaznivé účinky na poškodené vlasy. Jej zvlhčujúce vlastnosti môžu vlas upokojiť. Je bohatá aj na prospešné aminokyseliny a vitamíny C a E. Naneste trochu aloe vera šťavy priamo na poškodené vlasy. Nechajte pôsobiť 10-15 minút a opláchnite teplou vodou. Opakujte aspoň raz týždenne.

Omega-3 mastné kyseliny

Denne by ste mali užívať 1 (250 mg) - 3 kapsule s obsahom borákového oleja, oleja z pupalky dvojročnej alebo ľanového oleja. Minimálne raz a maximálne 3x denne. Všetky tieto oleje sú bohaté na nenasýtené omega-3 mastné kyseliny, vrátane kyseliny gama-linolénovej, ktorá je ideálna na udržanie zdravých vlasov a nechtov.

Nikdy neoplachujte vlasy horúcou vodou!

Dehydratácia je ďalšou z príčin suchých a poškodených vlasov. Horúca voda odstráni prirodzený olej z vlasov, ešte viac ich vysuší a spôsobí, že sa rýchlejšie lámu. Vodu by ste mali použiť len o niečo teplejšiu, než je vaša telesná teplota.

Zapamätajte si!

Samotná starostlivosť o vlasy nestačí. Najúčinnejšou domácou liečbou pre starostlivosť o vlasy je zdravá strava. Ako sa hovorí ,,ste to čo jete“, a to sa prejaví aj na vašom zovňajšku. Všetci by sme chceli zdravé, husté, lesklé vlasy a pokožku. No nie všetci prijímame dostatok živín a minerálnych látok z potravy alebo doplnkov výživy.

K najdôležitejším patrí železo (jeho nedostatok môže spôsobiť vypadávanie vlasov), zinok a biotín (podporuje pevné vlasy a nechty). To všetko a mnoho iných vlasových, prírodných produktov nájdete aj u nás.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Chcem sa Vam podakovat za rychle a seriozne jednanie. Balicek prisiel dnes rano. Som velmi spokojna.“

Nora Takacova