Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Top 10 najhorších potravín

Top 10 najhorších potravín Po článku, kde sme vám odporúčali najzdravšie potraviny, vám dnes prinášame zoznam toho najhoršieho, čo môžete zjesť. Mnoho z týchto jedál je až pričastou súčasťou slovenských domácností. Tieto potraviny sú však plné kalórií, cukrov, soli, nasýtených tukov či iných zdraviu škodlivých látok. „Vďaka“ nim máte zvýšený cholesterol, nadváhu, problémy s tlakom či nábeh na srdcovo-cievne ochorenia.

1. Zemiakové lupienky
Už len pri predstave mastných zemiakových lupienkov máte ťažký pocit v ústach? Môžu za to nasýtené tuky, ktorých je tam až 21 gramov. Ďalej je to asi 300 miligramov sodíka a spolu asi 400 kalórií. Fuj.

2. Nealko
Nealkoholické nápoje to je vlastne voda + cukor + umelé farbivá a spolu asi 150 kalórií a 30 miligramov kofeínu. Okrem toho ani cukor nemusí byť cukor, ale len jeho umelé, chemické náhrady.

3. Horúci pes
Alebo inak párok v rožku alebo hot dog. Táto pochúťka, ktorú milujú aj deti má asi 250 kalórií, okolo 20 gramov tuku a asi 700 miligramov sodíka. Samozrejme, záleží aj na kvalite párku.

4. Hranolky
Tie zlatavé chrumkavé, ale vo vnútri mäkké opečené zemiaky... Tak tie majú asi 400 kalórií, 20 gramov tuku a asi 300 miligramov sodíka na jednu porciu. Tiež ale záleží, či si ich dáte v stánku rýchleho občerstvenia, alebo pripravíte doma v rúre bez vyprážania.

5. Slanina
Slaninka v tomto rebríčku predsa nesmie chýbať! Už jej jediný plátok znamená 150 kalórií, 10 gramov nasýtených tukov a sodíka podľa druhu slaniny.

6. Hamburgery
Tu musíme vziať do úvahy druh hamburgera. Avšak takmer každý je zložený zo žemle z bielej múky a v priemere obsahuje asi 280 kalórií a 13 gramov tuku. Pokiaľ hamburger, tak s veľkou kopou zeleniny.

7. Šišky
Kto na Slovensku by nemiloval šišky? Bohužiaľ, šišky majú takmer nulovú výživovú hodnotu, kopu tukov, cukru a bielej múky. Jedna šiška to je asi 300 kalórií a 10 až 20 gramov tuku.

8. Polievka z konzervy či zo sáčku
Tieto polievky obsahujú najmä veľa glutamanu sodného, rôzne dochucovadlá a konzervanty a veľa soli.

9. Mrazené polotovary
Teraz máme skôr na mysli mrazené skorohotové koláče. Tie totiž obsahujú až 1 000 kalórií, 50 gramov tuku a asi 1 000 miligramov sodíka na porciu.

10. Raňajkové cereálie
Cereálie ako také sú zdravé, ale pozor si dávajte na tie ochutené. Majú v sebe množstvo cukru či sodíka. Aby ste sa uistili, že si na raňajky dávate niečo zdravé, skontrolujte si obsah cukru na obale vašich cereálií.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„presne tak som si to predstavovala, ste suverejne najlepší, dakujem vám. “

maria lacikova