Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Tradičná čínska medicína

Tradičná čínska medicína

Možno sa pýtate, čo je to vlastne tá tradičná čínska medicína. Hovoríte si, že ste už o nej čo to počuli, ale stále neviete, čo si pod týmto pojmom predstaviť. Tradičná čínska medicína je vlastne spojenie vonkajšieho a vnútorného pôsobenia na naše telo. Vonkajšie pôsobenie spočíva napríklad v akupunktúre a vnútorné v užívaní hlavne bylinkových produktov, ktoré človeku pomôžu s rôznymi problémami. Tradičná čínska medicína má až 2000 ročnú históriu a pomáhala ľuďom už veľmi dávno. Samozrejme postupom času sa zdokonaľovala a dnes nám toto umenie ponúka viacero možností ako svoje telo uzdravovať. Napríklad masážami, cvičením, už spomínanou akupunktúrou, bankovaním alebo fytoterapiou, čo znamená používanie liečivých bylín pre zlepšenie zdravotného stavu človeka. Poďme sa na tradičnú čínsku medicínu pozrieť bližšie a zistime, čo to vlastne je a v akých oblastiach nám môže veľmi pomôcť.

Tradičná čínska medicína

Cieľom tradičnej čínskej medicíny je vlastne pochopenie ľudského tela ako celku, a hlavnou myšlienkou je fakt, že jeden orgán ovplyvňuje druhý takže je to prepojený celok. Ako som už spomínala hlavnými spôsobmi, akými sa tradičná čínska medicína aplikuje na telo je masáž, akupunktúra a bylinky. Ide vlastne o tok Chi, ktorý sa spojením týchto činností obnovuje. Tok Chi je podľa čínskej medicíny akýsi nosič informácií v ľudskom tele. Funguje to tak, že akupunktúrou pôsobíme na telo zvonka, bylinkami zvnútra a cvičenie tieto dva elementy spojí dohromady, čím vlastne spúšťame tok Chi.

Účinky tradičnej čínskej medicíny

Je množstvo skvelých účinkov, ktorými na nás toto spojenie pôsobí. Sú to napríklad:

  • Ovplyvňovanie krvného tlaku
  • Urýchľovanie regenerácie organizmu
  • Ovplyvňovanie nervového systému
  • Pozitívne vplývanie na trávenie
  • Pozitívne vplývanie na ženské problémy
Týchto účinkov je samozrejme viac, ale toto sú hlavné účinky, ktoré netreba prehliadať.

Akupunktúra

Akupunktúra je jednou z foriem a zároveň nevyhnutnou súčasťou tradičnej čínskej medicíny. Ide vlastne o proces zapichovania tenkých ihličiek do stanovených bodov na ľudskom tele. Tieto body sa nazývajú akupunktúrne body. Akupunktúrne body možno nachádzať na celom tele. Napríklad aj na uchu, kde je ich približne štyridsať. Najstaršie písomnosti uvádzajú, že na tele existovalo približne 360 akupunktúrnych bodov, neskôr bolo popísaných 600 akupunktúrnych bodov a v súčasnosti je to až 2000 akupunktúrnych bodov. Každý je zameraný na výnimočný problém a vďaka tomuto bodu a zapichovaniu ihličiek do tohto miesta je možné problém odstrániť. Okrem akupunktúry poznáme aj čínsku masáž, ktorá sa vykonáva ako proces stláčania určitých bodov na tele. Tento proces vedie k vyrovnávaniu energií v tele a zlepšovaniu celkového stavu organizmu a zdravia. Okrem čínskej masáže poznáme v tejto kategórii aj takzvané bankovanie. Ide o prikladanie sklenených bánk na chrbát človeka, pričom sú tieto sklenené banky nahriate a týmto procesom vzniká podtlak. Každá banka sa prikladá na určené miesto a výsledkom môže byť občas sčervenaná až fialová pokožka. Avšak bankovanie je tiež veľmi zdravou alternatívou čínskej tradičnej medicíny.

Cvičenie

Okrem už spomínaných spôsobov vykonávania čínskej medicíny, nesmieme zabudnúť na cvičenie, ktoré je akýmsi spojením vnútornej a vonkajšej sily. Cvičenie, ktoré sa robí v tradičnej čínskej medicíne ja vlastne procesom spojenia cvičenia a správneho dýchania. Vďaka tomuto cvičeniu sa v tele rozprúdi energia, čo vedie k zlepšeniu zdravia.

Strava a liečivé bylinky

Strava je tiež zaujímavou súčasťou tradičnej čínskej medicíny. V tejto oblasti sa na stravu nepozerá ako na tuky, cukry alebo sacharidy, ale rozlišujú sa výlučne chute, pričom každá chuť pôsobí na iný orgán alebo sústavu organizmu. Napríklad ostrá chuť ovplyvňuje črevá alebo pľúca, sladká napríklad žalúdok a slezinu, kyslá žlčník a pečeň, horká srdce a slaná obličky a močový mechúr. Okrem stravy nevyhnutné je poznať účinky liečivých byliniek. Táto veda sa nazýva fytoterapia. Prijímanie liečivých bylín vo forme čajov ovplyvňuje mnohé oblasti organizmu. A ako som už spomínala, je to nevyhnutné pre celkový efekt tradičnej čínskej medicíny, pretože vnútro sa musí spojiť s vonkajškom.
Ak ste zástancom tradičnej čínskej medicíny, určite ste spokojní s účinkami, ktoré vášmu telu prináša. Mnohí však o týchto metódach nepočuli a momentálne si lámu hlavu nad tým, ako to asi funguje. V našej ponuke nájdete rôzne produkty, ktoré vám v procese skúšania tradičnej čínskej medicíny pomôžu. Sú to napríklad rôzne bylinné čaje alebo môžete otestovať aj bylinnú náplasť. Skúste vyhľadať aj čínsku masáž alebo cvičenie. Uvidíte, že účinky sa dostavia a vy budete plní energie a zdraví.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„ďakujem za promptné vybavenie mojej objednávky, všetko dobre dopadlo, darčeky budú odovzdané včas. Som veľmi spokojný, určite si budem u vás objednávať aj naďalej. Všetko dobré a nech sa vám darí!“

Luknár