Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Tréningový plán počas zimy. Nezabúdajte aj na vitamíny

Tréningový plán počas zimy. Nezabúdajte aj na vitamíny

Zima je síce ideálny čas na regeneráciu, ale ak nechcete stratiť kondíciu, nezaháľajte ani počas chladných mesiacov.
Mali by ste však vedieť, že tréning v tomto období má určité špecifiká. Na motivácii nás oberá nielen počasie, ale aj nedostatok denného svetla. Kým v letných mesiacoch si vystačíme s ľahkými verziami pokrmov, v zime sa nám žiadajú ťažšie jedlá bohatšie na tuky. Čo taktiež významne uberá na našej chuti zdolávať vysoké méty tréningového plánu.
Ako sa teda pripraviť na športovú aktivitu počas zimy a na čo určite nezabudnúť?

Na začiatok to chce odhodlanie

Mráz, ranná hmla, mrholenie a tma. Určite to poznáte. Naplánujte si tréning, no len čo sa blíži jeho čas, alebo nebodaj zazvoní budík a vy máte vyraziť, hľadáte argumenty, ako sa z neho vykrútiť. Tu pomôže len dostatočne silná motivácia. Ak sa chystáte behať skoro ráno, už večer si pripravte bežecké oblečenie, aby bolo tým prvým, čo po zobudení uvidíte. Ak už máte naplánovaný tréning, tak jednoducho choďte. Žiadne výhovorky. Za každý športový výkon sa odmeňte. Nemusí to byť jedlo, môže to byť nový športový úbor, alebo napríklad činky na silový tréning, káva v kaviarni a podobne.

Dobre sa oblečte

Mnoho ľudí v zime nešportuje a to z jedného dôvodu. Je im zima a ak sa oblečú necítia sa pohodlne. Základom ale nie je jedna hrubá vrstva, ale vrstvenie niekoľkých funkčných vrstiev.
Obliecť by ste sa mali tak, aby vám nebola zima a aby vám vaše oblečenie nebránilo vo výkone športu. Nezabudnite na čiapku a rukavice. Svoje oblečenie prispôsobte tiež charakteru športovej činnosti. Inak sa oblečiete na zimný beh, inak na turistiku a inak na bežky.

Nezabúdajte na potrebnú dávku vitamínov

V zime je naše telo oveľa viac unavené a strava nie je taká pestrá ako na jar a v lete. Chýbajú nám slnečné lúče a potrebný vitamín D. Pri športovej činnosti treba myslieť na doplnenie potrebných vitamínov či už v strave, alebo vo forme doplnkov stravy.
Myslite hlavne na C vitamín, ktorý pomáha chrániť telo pred infektami, ktoré sú v tomto období časté. Významnú úlohu pri akomkoľvek športe, hlavne pre ženy má železo. Pri jeho nedostatku sa cítime malátne a unavené. Zinok je tiež veľkým pomocníkom v období zvýšenej záťaže na imunitný systém.

Pozor na stuhnuté kĺby

V chladnom počasí sú kĺby náchylnejšie na zranenie. Nepodceňujte preto ani strečing. Zimné športy nie sú o výkone, ale o konzistentnosti. Nesnažte sa silou mocou dohnať to, čo sa vám nepodarilo počas hlavnej sezóny.
Dodajte svojim kĺbom potrebnú výživu a prezrite si kvalitné výrobky z našej ponuky.
Do športovej činnosti sa nenúťte nasilu. Hlavne s chuťou. Ak sa na žiadne veľké výkony v zime necítite, nevadí. Doprajte si aspoň pravidelné prechádzky.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dakujem krasne vsetko mi prislo v poriadku :) som spokojna a odporučim dalej :) “

Nikola