Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Účinné rady na alkoholovú opicu

Účinné rady na alkoholovú opicu V dnešnom článku vám ponúkame niekoľko účinných rád, ako sa zbaviť alkoholovej opice. Veď kto by nepoznal ten nepríjemný pocit deň po. A práve koniec roka a s ním spojené firemné i rodinné večierky sú ideálne na „nadobudnutie“ opice. Ako teda na ňu?

Veľa, veľa, veľa vody
Prvé, čo musíte spraviť po požití veľkého množstva alkoholu je vypiť naozaj veľa vody. Ak toho budete schopní, vypite aspoň liter vody ešte predtým, než pôjdete spať a potom hneď ráno po prebudení. Dobrý je aj sladený čaj (najlepšie mätový alebo harmančekový), ktorý vám napraví hladinu cukru v krvi.

Horúca sprcha
Hneď potom si dajte horúcu sprchu. Najlepšie takú horúcu, ako znesiete. Prečo? V sprche sa totiž aspoň trochu vypotíte a dostanete zo seba jedy v podobe zvyšného alkoholu.

Najedzte sa
Ak to váš žalúdok povolí, dobre sa naraňajkujte. Dajte si vajíčka, alebo doprajte svojmu rozkolísanému žalúdku banány. Dobre vám urobia aj ovsené vločky, cereálie či slepačí vývar. Ak žalúdok tieto jedlá odmieta, zjedzte aspoň krajec suchého chleba.

Niečo studené na hlavu
Ak bolí hlava, a ak nie, tak isto bude, doprajte jej chladný uterák či dokonca vrecko ľadu. Ľahnúť si do tmy a chladiť hlavu skúste aspoň pol hodinu.

Prechádzka
Prechádzka na čerstvom vzduchu vás tiež postaví na nohy. Ak teda nemôžete odpočívať v tme s ladom na hlave, choďte do práce pešo.

Pomôcky z lekárne
Ak je to s vami naozaj vážne, vyskúšajte panadol, paralen či šumivý acylpyrín. Pomôže aj dávka vitamínu C, či už v tablete alebo šumivý.

Mlieko s medom
Ďalším vyprošťovákom je aj mlieko s medom. Med obsahuje prírodnú fruktózu, a teda ovocný cukor, ktorý nezaťaží pečeň a mlieko zas zregeneruje pečeňové bunky.

Zabudnite na kávu
V žiadnom prípade si na opicu nedávajte kávu. Prečo? Pretože vám zvýši tlak a činnosť srdca, a tým pádom aj „rozprúdi“ zvyšný alkohol v krvi. Okrem toho káva odvodňuje, čo v tejto chvíli vôbec nepotrebujete a dráždi aj žalúdok.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Uzasne sluzby, moja poklona :)“

Klaudia V.