Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Uhaste smäd aj chuť na sladké pečeným čajom

Uhaste smäd aj chuť na sladké pečeným čajom

Z času na čas nám naše chuťové poháriky dávajú najavo, že túžia po niečom špeciálnom. Uhasiť chuť na niečo sladké, nie je jednoduché. O to viac, ak sa klasickým sladkostiam snažíte vyhýbať a žiť zdravo. A keďže sa hovorí, že hlad je iba prezlečený smäd nepoznáme lepší spôsob, ako takúto chuť zahnať do úzadia. Avšak, keďže si chceme náš život predsa len spestriť, správnou voľbou, ako uspokojiť naše chute je jedinečný pečený čaj.

Ak je dopĺňanie tekutín vašim každodenným strašiakom a čistá voda vám jednoducho nechutí, pravdepodobne vám prinesieme záchranu. Lahodný pečený čaj je vhodné piť či už v zime, alebo v lete. V lete s čerstvou mätou, citrónom a ľadom dokonale osvieži a v zime horúci s medom zahreje a prinesie dokonalú pohodu. A tak, ak si chcete spestriť posledné zimné dni zababušený v deke a hrnčekom lahodného nápoja v ruke, aj vy si prídete na svoje. Pečený čaj je taký malý zázrak, ktorý uhasí smäd a poteší naše chute. Jednoducho dva v jednom./

Možno sa pýtate, čo to vlastne ten pečený čaj je? Ak ste ešte nemali to šťastie stretnúť sa s ním, radi vám ho predstavíme. Od klasického vrecúškového čaju sa líši tým, že ho môžete piť tak za studena, ako aj teplý. Ďalším rozdielom je, že chuť si môžete vyskladať úplne podľa svojich predstáv. A nemáme na mysli iba konkrétnu príchuť, ale aj jeho následné dávkovanie a intenzitu nápoja. Ďalšou značnou výhodou je množstvo vitamínov, vlákniny a živín, ktoré obsahuje. Jeho zloženie a aj množstvo vitamínov závisí od prísad, z ktorých je vyrobený. Pečený čaj je najčastejšie vyrábaný zo zmesi ovocia, korenia či byliniek. Vyrobený môže byť napríklad iba z jabĺk, hrušiek či marhúľ ale aj ich zmesí. Práve vďaka tejto variabilite je jeho popularita skutočne vysoká.

Ak sa vám počas leta v záhrade urodí toľko ovocia, že nebudete vedieť, čo s ním, vtedy zasvieti pečenému čaju zelená. Domáce gazdinky môžu v kuchyni experimentovať ostošesť. Použiť môžete všetko ovocie, ktoré v záhrade nájdete. Dochutiť ho môžete arómami, korením a bylinkami, ktoré máte radi. Ak však domáce ovocie nemáte a vlastne ani vyváranie v kuchyni nie je nič pre vás, pečeného čaju sa vzdať nemusíte. Dnes už si môžete kúpiť rozsiahlu škálu rôznych príchutí aj s exotickými prímesami, ako napríklad aloe vera. Aj my vám v našej ponuke prinášame obľúbené príchute, ktoré uhasia váš smäd. Stačí lyžičku lahodnej zmesi zaliať vodou a lahodnú maškrtu máte hotovú.

Pre aktívne gazdinky na záver prinášame rýchly recept, ako si pečený čaj pripraviť doma. Budete potrebovať 1 až 2 kilá ovocia podľa vlastného výberu, 500 gramov cukru (môžete použiť aj trstinový alebo ho vynechať úplne), koreniny podľa vlastnej chuti (napríklad škorica, badián, klinčeky, vanilka) a 1 citrón. Pridať môžete aj čerstvú mätu alebo medovku. Následná príprava je už úplne jednoduchá. Ovocie si očistíme, zbavíme sa šupiek a nakrájame na menšie kúsky. Všetko ovocie aj spolu s nakrájaným citrónom dôkladne premiešame a dáme na plech. Posypeme cukrom a koreninami a opäť premiešame. Takto pripravené ovocie dáme piecť pri teplote 150°C na 30-60 minút. Keď je ovocie upečené, vyberieme ho z trúby a ešte teplé vložíme do menších zaváraninových pohárov. Ihneď uzavrieme a otočíme hore dnom. Takto pripravený pečený čaj si môžete otvoriť kedykoľvek budete mať chuť. A aj preto je táto dobrota skutočne perfektná.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dovoľte mi poďakovať za rýchle vybavenie mojej objednávky ako aj jej rýchle doručenie. Osobitne sa chcem POĎAKOVAŤ p. Kolenovi, za jeho príjemný, ochotný a úctivý prístup. Budem širiť o Vašej firme len to najlepšie. Teším sa na nakupovanie aj do budúcna u Vás. Taktiež Vás budem odporúčať mojej rodine a známym. SRDEČNÁ VĎAKA.“

Minárová zo Skýcova