Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Včelí produkt, ktorý pomôže podporiť Vašu imunitu

Včelí produkt, ktorý pomôže podporiť Vašu imunitu

Ak Vám ako prvé prišli na myseľ med a včelí peľ, mýlite sa. Zostáva ešte jedna látka, ktorá zohráva zásadnú úlohu. Reč je o propolise. Tento neuveriteľný dar prírody má množstvo priaznivých účinkov na zdravie.

Čo je to propolis?

Niekedy sa označuje aj ako včelie lepidlo. Ide o tmavú, lepkavú živicu, ktorá presakuje z pukov niektorých stromov a kôry (najčastejšie z topoľa, vŕby, gaštanu a ihličnanov). Následne ju včely metabolizujú do podoby, ktorej výsledok tvorí viac ako 300 rôznych látok, ktoré sú rozdelené do: cca 30% včelí vosk, 55% živica, 10% aromatické oleje a étery a 5% včelí peľ.
Propolis obsahuje veľa minerálnych látok, vrátane horčíka, vápnika, fosforu a draslíka, ako aj beta-karoténu, bioflavonoidov, vitamínov B1 a B2.

Názov pochádza z dvoch gréckych slov: "PRO, čo znamená pred a "POLIS", čo znamená mesto. Včely ho skutočne používajú na zúženie otvorov ich "mestečiek", teda úľov, aby k ním nezavítali nevítaní votrelci.
Propolis pomáha vytvárať sterilné a bezpečné prostredie vo vnútri včelích úľov. Zistilo sa, že je to natoľko efektívne, že vnútorný priestor úľov je sterilnejší ako väčšina operačných sál!

Ako propolis funguje?

Biologické aktivity propolisu sú prisudzované najmä fenolovým zlúčeninám, ako sú flavonoidy. Flavonoidy vykazujú široké spektrum biologických aktivít, vrátane antibakteriálnych, antimikrobiálnych, antimykotických, antivírusových, protizápalových, antialergických a antibiotických.

Aj keď má podivnú chuť, jeho priaznivým účinkom sa takmer žiaden produkt nevyrovná

  • Pomáha stimulovať funkciu imunitného systému.
  • Na rozdiel od chemických prostriedkov, propolis pomáha cielene zahubiť iba nádorové bunky, nie tie, ktoré sú zdravé.
  • Pomáha budovať a udržiavať silné kosti.
  • Pomáha účinne bojovať s najbežnejšími mikroorganizmami a dokonca niektorými druhmi kvasiniek.
  • Podporuje zdravie ústnej dutiny.
  • Pomáha blokovať reakcie histamínu, ktorý by mohol spôsobiť nepríjemné svrbenie, kýchanie, slzenie očí a iné alergické prejavy.
  • Podporuje zvýšené vstrebávanie vitamínu C.
  • Podporuje väčšiu výdrž a energiu.
  • Pomáha znížiť hromadenie telesného tuku a zároveň zlepšiť metabolizmus lipidov, čím môže priaznivo ovplyvniť vysokú hladinu cholesterolu.

Ako ho užívať?

Dnes môžete nájsť propolis vo všetkých formách. Dodáva sa vo forme tabliet, prášku, kapsúl, krémov, je súčasťou pleťových vôd, zubných pást, mastí a extraktov.
Čo sa týka vnútorného užívania odporúčame si vybrať takú podobu, aká Vám najviac vyhovuje.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Tovar dosiel, sme s nim velmi spokojny. Budeme vasimi stalymi zakaznikmi.“

Svorcikova