Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Voľte BIO ovocie a zeleninu, majú množstvo výhod

Voľte BIO ovocie a zeleninu, majú množstvo výhod

V minulosti nebolo potrebné zamýšľať sa pri nákupe ovocia a zeleniny nad tým, odkiaľ potraviny pochádzajú, ako boli pestované a aký dopad majú na prírodu. Presne ste vedeli zodpovedať všetky tieto otázky a nebáli ste sa, či Vám konzumácia potravín nespôsobí väčšiu škodu ako úžitok. Ak dnes chcete dávať pozor na Vaše zdravie a zároveň byť ohľaduplný k životnému prostrediu, musíte siahnuť po výrobkoch s označením BIO.

Prvotné využitie BIO potravín je ich konzumácia

Pri pestovaní ovocia a zeleniny sa často používajú pesticídy, ktoré majú negatívny dopad na zdravie ľudí a môžu Vám spôsobiť rôzne choroby a alergie. Keďže tieto chemikálie nemajú pozitívny dopad na Vaše zdravie, určite nepatria do potravín, ktoré konzumujete a taktiež nepatria do zeme, v ktorej tieto potraviny rastú. Používanie chemikálií v potravinárskom priemysle a najmä pri pestovaní ovocia a zeleniny, má tiež priamy vplyv na kvalitu podzemnej vody, ktorú denno denne púšťate z vodovodného kohútika do Vašich pohárov. Na druhej strane BIO potraviny dodržiavajú prísne pravidlá a predpisy, ktorých výhodou je, že dokážete získať presné informácie o tom, aké látky boli použité na vypestovanie ovocia a zeleniny, ktoré od farmárov putujú na pulty v obchodoch a odtiaľ priamo na Váš stôl. Výhodou BIO ovocia a zeleniny je ich výraznejšia farba, vytvorená prirodzeným rastom bez pridávania umelých farbív. Ďalšou dôležitou výhodou je chuť potravín, ktorá je výraznejšia aj bez použitia umelých zvýrazňovačov chuti. Je čas uprednostniť paradajky, ktorých pôvabná vôňa a výrazná chuť Vás vrátia do detstva, keď ste v sobotu ráno utekali s babkou na tržnicu, aby ste od tetky kúpili tú najčerstvejšiu zeleninu a ovocie.

BIO odpad nie je odpad

Všetci máte skúsenosti s tým, že pri príprave zeleniny vzniká prirodzený odpad, ako sú napríklad šupy zo zemiakov alebo mrkvy. Vedeli ste, že pri BIO potravinách tieto šupy môžte ešte použiť a nemusíte ich hneď zahodiť do odpadkového koša? Ak potrebujete napríklad zeleninový vývar, aby ste mohli uvariť pravé talianske rizoto, ale nemáte polievku nazvyš, stačí ak vyvaríte šupy zo zeleniny, ktoré môžte skladovať v uzavretej nádobe v chladničke po dobu až jedného týždňa a v mrzaničke dokonca niekoľko mesiacov. Ak máte šupy zo zemiakov, existuje jedinečný recept, ktorý zaručí, že vyčarujete radosť v očiach komukoľvek, kto ich ochutná. Stačí ak zemiakové šupy necháte odstáť v osolenej studenej vode aspoň dvadsať minút a potom, ako vodu zlejete, vytvoríte marinádu podľa Vašej chuti, v ktorej vymáčate zemiakové šupy a už ich iba zapečiete alebo vypražíte do chrumkava. Zaručene sa po nich v každej domácnosti zapráši.

Finálne využitie BIO odpadu poteší Vaše rastliny

Ak sa snažíte o čo najlepšie využívanie potravín, nechcete nimi mrhať a tvoriť zbytočný potravinový odpad, určite viete, že odpad, ktorý Vám napriek tejto snahe ostane, môžte využiť ako prírodné hnojivo. Vašim rastlinám vytvoríte príjemné prostredie, z ktorého hneď ozelenejú. Alebo sa môžete inšpirovať receptom z Mexika, kde do vody, ktorou polievajú rastliny pridávajú banánové šupy, lebo vedia, že sa v nich nachádza množstvo výživných látok. Na druhej strane, ak patríte medzi ľudí, ktorí objavili čaro kompostovania, červíky, ktoré tak podstivo kŕmite, si po BIO komposte, budú hladkať plné brušká.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dakujem za balik, prisiel v poriadku a vyrobky tiez... Obzvlast spokojna som s cajmi, ktore ocenila aj moja 6 rocna dcera... dakujem“

Kristína