Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Vplyv detoxikácie na chudnutie

Vplyv detoxikácie na chudnutie

Súčasné obdobie sa k nám prihovára teplom a jarným prebúdzaním, všetko okolo nás kvitne a slnečné lúče nám konečne zohrievajú pokožku. Ruka v ruke s týmto javom už od pradávna kráča aj pojem pôst alebo v súčasnosti detoxikácia. Telo sa potrebuje zbaviť nahromadených škodlivín a tukov, ktoré sme si naukladali v našich telách počas zimy ako formu ochrannej vrstvy. Avšak prichádza leto a my chceme vyzerať dobre a samozrejme vyzerať dobre znamená aj cítiť sa dobre. Je mnoho spôsobov ako to docieliť a jedným z nich je aj jarný detox. Prezradím vám, ktoré body sú pri správnej detoxikácii najdôležitejšie, a potom bude už len na vás začať tieto zásady dodržiavať, pociťovať zmeny a očistiť sa.

Menej mäsa viac zeleniny

Pri konzumácii mäsa vo všeobecnosti urýchlime jeho trávenie vďaka zelenine, ktorú k nemu konzumujeme ako prílohu. Ak patríte medzi tých, ktorí si bez mäsa nevedia predstaviť ani jeden deň, mali by ste vedieť, že práve mäso patrí medzi potraviny, ktoré sú pre naše telo ťažšie stráviteľné a mnohokrát ostávajú jeho nestrávené zvyšky v našom tráviacom trakte dlhší čas, čo nám spôsobuje nevoľnosti alebo bolesti hlavy a necítime sa dobre a fit. Preto by sme sa mali aspoň v období detoxikácie zamyslieť nad naším mäsovým stravovaním a na isté obdobie ho vylúčiť z jedálnička, čo nám len a len pomôže. Práve v čase, keď sa už rozhodneme mäso vylúčiť, počas tohto obdobia by sme mali dbať na to, že náš jedálniček bude pozostávať prevažne zo zeleniny a ovocia, ktoré si môžete pripravovať na mnohé spôsoby, či už ich budete konzumovať vo forme šalátov, samotné alebo si budete robiť ovocné či zeleninové koktaily. Tieto nápoje, ktoré pozostávajú z rozmixovaného ovocia alebo zeleniny sú pre organizmus najlepším štartom do dňa. Vyskúšajte to napríklad jeden týždeň a vaše telo vám bude nesmierne vďačné. Ovocie a zelenina sú výborné v tom, že priaznivo ovplyvňujú a orgány ako sú napríklad pečeň a žlčník. Tieto orgány sú v jarnom období najvyťaženejšie. Ak už sa rozhodnete pre zeleninovú alebo ovocnú šťavu, veľmi ich nekombinujte, pretože trávenie oboch druhov je rozdielne a vždy je lepšie počas jedného dňa zvoliť len jeden druh.

Vďaka detoxikácii chudneme

Je to logické. Keď človek zmení stravu zo zabehanej tukovej stravy plnej nezdravých cukrov, ktoré v návale stresu každý deň konzumujeme a nahradí to ovocím, zeleninou, strukovinami, orechmi, ryžou, celozrnnými potravinami a rôznymi inými prírodnými produktmi, organizmus zrazu začne okrem toxínom spracovávať aj tuk, ktorý sa nám nahromadil. Nielenže sa budeme cítiť sviežo a zdravo, dokonca to na nás bude aj viditeľné. V procese očisty si môžeme spraviť aj jeden deň, kedy budeme konzumovať len ovocné alebo len zeleninové šťavy, čo detoxikáciu tela ešte zrýchli. Každá takáto zmena stravy v človeku naštartuje túžbu po krajšej postave. Preto treba detoxikáciu praktizovať a uvoľniť náš organizmus.

Iné prírodné produkty

Okrem ovocia a zeleniny nájdeme v prírode omnoho viac produktov, ktoré nám v detoxikačnom procese môžu pomôcť. Môžeme si pomôcť napríklad zeleným jačmeňom, z ktorého si môžeme ozdravný kokteil pripravovať každé ráno alebo môžeme prijímať chlorellu alebo produkty z aloe vera. Všetky tieto nezvyčajné, avšak veľmi účinné produkty môžete začať prijímať aj vo forme výživových doplnkov. Okrem toho, počas detoxikácie je dobré dopriať si veľa bylinných čajov. Určite viete, že zázračné antioxidačné účinky má čaj zelený, a preto by sme naňho nemali zabúdať. Je to skvost a má aj omladzujúce účinky. Samozrejme, každá bylinka je skvelá a má svoje špecifické vlastnosti a účinky. Skúšajte preto rôzne očistné čaje a pri horúcej šálke každý deň relaxujte.

Nevyhnutný pitný režim

Dôležitou podmienkou správnej detoxikácie je dostatočný pitný režim. V období, kedy chceme zo svojho tela vyplaviť veľa toxínov a škodlivín je viac než potrebné prijímať dostatok vody. Môžete vyskúšať napríklad teplú vodu alebo osviežujúcu vodu s citrónom ráno na lačno. Uvidíte, že vás to naštartuje do nového dňa.

Naša lenivosť

Toto slovo v období detoxikácie nepoznáme. Ak túžime po očiste organizmu mali by sme do celého procesu zaradiť aj dostatok pohybu. Nemusíme podávať vrcholové výkony, stačí ak sa budeme chodiť pravidelne prechádzať so psom alebo oprášime korčule. Aj malá prechádzka pod slnečnými lúčmi nám prospeje. Jednoducho detox je o spojení zdravých a relaxačných aktivít, ktoré nás naplnia pozitívnou energiou a pomôžu nám odstrániť negatívne. Preto by sme v tomto období mohli zájsť napríklad do sauny alebo na masáž. Je len na vás, akú si vyberiete, dôležité je nabiť organizmus novou energiou.

Ak chcete zažiť príliv novej životnej energie, vyskúšajte skvelý detox. Nielenže vám prečistí organizmus, ale odľahčí aj vašu hlavu. Možno vďaka lepšiemu pocitu z vlastného tela zistíte, že stres sa dá zvládať ľahšie a niektoré veci netreba brať tak tragicky. Zima sa skončila a my si môžeme konečne užívať teplo slnečných lúčov, nasávať vitamín D a cítiť sa pritom skvele. Tak prečo si nepomôcť detoxom, s ktorým zároveň aj schudneme? Verím, že som mnohých inšpirovala a detox sa stane vaším pravidelným rituálom.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobrý deň, chcem sa poďakovať za veľlmi ochotný prístup aj za rýchlosť vybavenie.“

Jana Kohutova