Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Vyskúšajte čaje z týchto bylín, ktoré dokážu poraziť jesenné prechladnutie

Vyskúšajte čaje z týchto bylín, ktoré dokážu poraziť jesenné prechladnutie

Milovníci čaju musia dať za pravdu tomu, kto vyriekol, že čaj je pre telo tým, čím je hudba pre dušu. Slniečko septembra pomaly začnú nahrádzať jesenné dni, ktoré síce budú sprevádzané krásne sfarbenou prírodou, ale i chladným a daždivým počasím. Jesenné výkriky sychravého počasia častokrát dokážu narobiť poriadnu a veľmi nepríjemnú neplechu s našim imunitným systémom. Kniha, deka a horúci čaj je prvá pomoc v prípadoch, keď cítime oslabenú obranyschopnosť, nachladnutie a celkovú únavu. V našom článku spoločne objavíme liečivé účinky niekoľkých rastlín, ktoré sa dokážu popasovať s prvotnými príznakmi chrípky i bez toho, aby sme boli nútení hneď siahnuť po liekoch. Ak by sa Vás niekto opýtal na to, aký čaj mu odporúčate pri prechladnutí, patrili by medzi Vaše tipy i čaje z týchto skvelých rastliniek?

1. Mäta pieporná

Listy tejto rastlinky ukrývajú omnoho viac, ako len sviežu mentolovú vôňu. Nepríjemné pocity nachladnutia sú častokrát sprevádzané i bolesťou hlavy, s ktorou si mäta prieporná a horúci čaj z nej dokáže poradiť ľavou - zadnou. Mäta pôsobí protizápalovo, preto dokáže byť pomocníkom v prípade, že pociťujeme prvotné príznaky prichádzajúcej chrípky, ktorá je mnohokrát v jeseni spôsobená nepriaznivým počasím. Vyskúšať konzumáciu mätového čaju sa oplatí i v prípade ťažkostí s hornými dýchacími cestami. Mätový čaj priaznivo vplýva na uvoľnenie zmyslov, pôsobí proti stresu a nespavosti. Dovoľte šálke mätového čaju, aby pomohla zrelaxovať Vašej nervovej sústave po náročnom dni. Nakoľko sú účinky mäty dosť intenzívne, neodporúča sa prekračovať hranicu dennej odporúčanej dávky, ktorou sú 2 až 3 šálky.

2. Rumanček kamilkový

Po čaji z rumančeka je prínosné siahnuť v prípade vyskytujúcich sa problémov s dýchacím systémom, ktorý účinne uvoľňuje. Podobne, ako mäta prieporná, i rumanček kamilkový dokáže pomôcť organizmu, ktorý bojuje s nepríjemnými bolesťami hlavy spôsobenými prechladnutím a chrípkou. Najväčší podiel liečivých látok sa sústredí v kvete tejto rastlinky, ktorá má schopnosť posilniť imunitný systém, keď je v oslabení. Rumanček sa častokrát označuje ako všeliek, pretože má naozaj široké spektrum účinkov na zdravie. Dokáže poraziť horúčky, má antibiotické účinky a je vyhľadávaný i pri tráviacich ťažkostiach.

3. Zázvor lekársky

Sychravé počasie je priam pozvánkou ku konzumácií zázvorového čaju. Mnohým z nás sa pri predstavách o liečbe chrípky vybaví sladkasto pikantná chuť čaju, ktorý je vyrábaný z koreňa zázvoru lekárskeho. Prechladnutie dokáže zázvor premôcť ešte skôr, ako je nutné siahnuť po liekoch. Zázvorový čaj sa oplatí obľúbiť si najmä pre jeho antioxidačné vlastnosti. Horúci čaj zo zázvoru je najčastejšie vyhľadávaný kvôli chrípke, avšak je účinným pomocníkom i v prípade nevoľnosti. Medzi prejavy prechladnutia a oslabeného organizmu patrí i bolesť hrdla, s ktorou dokáže zázvorový čaj poriadne a účinne zatočiť.

4. Lipa malolistá

Vyskúšali ste už niekedy lipový čaj? Kto by nepoznal lipu a jej listy v tvare srdiečka, však? Lipový čaj je vyrábaný z kvetov mohutného a obdivuhodného stromu, ktorý sa dožíva 600 rokov. Ak potrebujete prvú pomoc v prípade bolesti v krku, lipový čaj je účinné riešenie. Lipa je známa i vďaka jej priaznivým účinkom na močový mechúr a obličky. Lipový čaj napomáha k ochrane a funkčnosti dýchacích ciest. V prípade potreby sa používa i kvôli podpore vykašliavania a liečbe zápalu priedušiek.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„ďakujem za promptné vybavenie mojej objednávky, všetko dobre dopadlo, darčeky budú odovzdané včas. Som veľmi spokojný, určite si budem u vás objednávať aj naďalej. Všetko dobré a nech sa vám darí!“

Luknár