Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Zdravé recepty na detoxikáciu

Zdravé recepty na detoxikáciu Mnohým z vás, aj keď sa odhodlajú na detoxikáciu, nestačí len porcia zeleniny šesťkrát denne. Aspoň v začiatkoch, kedy je hlad naozaj veľký, potrebujú jesť viac. Avšak aby ste sa aj v začiatkoch detoxikácie stravovali zdravo, ponúkame vám niekoľko chutných receptov. Potom bude pre vás jednoduchšie prejsť na detoxikačnú kúru.

Chutné zemiaky s cestovinou
Na prípravu tohto jedla budete potrebovať 700 gramov zemiakov, 250 gramov cestovín, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, mletú papriku, morskú soľ, olivový olej a kečup. Očistite zemiaky a nakrájajte ich na kocky. Potom si na olivovom oleji speňte nakrájanú cibuľku, pridajte zemiaky a posypte paprikou. K tomu pridajte cestoviny uvarené v osolenej vode. Takto to spolu duste, kým nebudú zemiaky hotové. Potom k tomu pridajte pretlačený alebo nastrúhaný cesnak a dve lyžičky kečupu.

Zelenina s citrónovou omáčkou
Na prípravu tohto jedla vhodného na detoxikáciu organizmu budete potrebovať karfiol, brokolicu, mrkvu, špargľu, soľ a olivový olej. Zeleninu uvarte v osolenej vode, nakrájajte, mrkvu na plátky, a odložte bokom.
Na citrónovú omáčku budete potrebovať citrónovú šťavu a kôru, cukor, vodu, vegetu, ryžové mlieko, škrobovú múčku a posekané listy mäty.
Trochu cukru si roztopte na oleji a pridajte citrónovú šťavu, kôru, vodu a kúsok vegety. Povarte to asi päť minút a pridajte ryžové mlieko a škrobovú múčku rozmiešanú v troche vody. Asi minútu pred dovarením pridajte nasekanú mätu. Takto pripravenú omáčku vylejte na zeleninu, premiešajte a podávajte.

Šalát z čínskej kapusty
Ak by ste si chceli pripraviť tento šalát, kúpte si menšiu čínsku kapustu, menšiu konzervu kukurice, tri strúčiky cesnaku, olivový olej, citrónovú šťavu, sójovú omáčku a solené arašidy.
Pretlačené strúčiky cesnaku opražte na oleji, pridajte čínsku kapustu nakrájanú na rezančeky, krátko popražte a potom podlejte trochou vody. Pridajte kukuricu, sójovú omáčku, citrónovú šťavu a za hrsť arašidov. Všetko spolu krátko poduste a je to hotové.

Cuketový šalát
Cuketový šalát si pripravíte z jednej menšej cukety, 5 paprík, 5 paradajok, 4 strúčikov cesnaku, 1 cibuľky, mletého čierneho korenia a oregana.
Očistenú cuketu, papriky a paradajky pokrájajte na menšie kocky. Nakrájajte aj cibuľku a osmažte ju na oleji. Pridajte k nej zeleninu, posoľte a duste, kým všetko nebude mäkké. Potom to stačí iba posypať čiernym korením, oreganom a je to.

Jednoduchý šalát z kyslej kapusty
Tento jednoduchý, ale chutný šalát si pripravíte zmiešaním pol kila kyslej kapusty s dvomi nadrobno pokrájanými mrkvami a jednou cibuľkou. K tomu pridajte trochu cukru a soľ. Dobre premiešajte a šalát je hotový.

Detoxikácia pomocou zeleniny je chutná a účinná. Zeleninu si nemusíte len nakrájať, môžete si z nej pripraviť chutné šaláty so zálievkami a jesť ich šesťkrát denne tak, aby ste skonzumovali až 2,5 kila zeleniny za deň. Zeleninové šaláty si môžete pripraviť podľa vlastnej chuti či chutí rodinných príslušníkov. Nezabúdajte tiež na pitný režim, ten je pri detoxikácii veľmi dôležitý, a to najmä vtedy, ak jete doplnky výživy s vlákninou.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem za rýchle a bezproblémové vybavenie objednávky.“

V. Polomská