Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Zdravé semienka alebo z prírody rovno na stôl

Zdravé semienka alebo z prírody rovno na stôl Na svete existuje veľa rôznych typov stravovania. Neexistuje však univerzálny stravovací štýl pre všetkých ľudí na svete. Odlišne stravujú iné národy, takisto odlišne by ste sa mali stravovať aj Vy. Spoznávanie vlastného organizmu a jeho reakcií na jedlo, je tou najlepšou cestou ako sa stravovať zdravo. Tento krát Vám prinášame zaujímavosti o chutných a zdravých pomocníkoch, semienkach z prírody.

Slnečnicové semienka
Slnečnicové semienka sú výborné surové, opražené, pridajte si ich do kaše, müsli či vločiek a alebo aj do rôznych zeleninových či ovocných šalátov. Nemusíte sa teda báť, že by sa v kuchyni nenašlo pre ne využitie. Okrem toho sú nabité množstvom prospešných látok, ktoré pomáhajú organizmu vyrovnať sa s viacerými zdravotnými komplikáciami. Slnečnicové semienka nám pomáhajú znižovať krvný tlak a cholesterol, zlepšujú činnosť štítnej žľazy a sú prospešné pri kožných problémoch. Navyše sú výborným pomocníkom pre ľudí so stresujúcou prácou alebo silným psychickým zaťažením, nakoľko pôsobia upokojujúco a antistresovo.

Slnečnicové placky
100 g slnečnicových semienok
2 jablká
škorica
med (ryžový, kukuričný sirup)
hrozienka

Slnečnicu chvíľu opražte na suchej panvici, po vychladnutí zomeľte na makovom mlynčeku. Pridajte na hrubšie nastrúhané jablká aj so šupkou, škoricu, med a hrozienka. Vytvarujte placky a upečte ich na vymastenom plechu.

Ľanové semienka
Ľanové semienko je drobučké a väčšinou ho vnímame len ako posýpku na pečive, ale obdivuhodnými účinkami na naše zdravie svoju veľkosť stonásobne prekračuje. Vyskúšať by ho mali napríklad ľudia, ktorí majú problémy s trávením. Ak trpíte zápchou, alebo naopak, hnačkou, ľanové semienka vám pomôžu ustáliť tieto problémy.

Vrecúško ľanu stojí pár centov a doma ho určite využijete. Môžete ho pridávať do cesta a robiť z neho placky akýmikoľvek spôsobmi, pridať ho do šalátov, ovsených, pohánkových a iných kaší, jogurtov, nechať napučať vo vode, alebo len tak rozžuť v ústach.

Cottage chesse 150 g cottage cheese
3 PL ľanového oleja
1 až 2 PL zomletých ľanových semien

Lahodný krém rozplývajúci sa na jazyku získame zmixovaním cottage cheese, ľanového oleja a zomletých ľanových semien. Pridáme malé množstvo čili papriky.

Tekvicové semienka
Tekvicové semienka môžeme jesť samotné. Sú ale výborné ak ich pridáte do müsli, domáceho pečiva, či šalátov. Tekvicové semienka chutia tiež skvele opražené. Stačí ich na miernom ohni na troške oleja opražiť, ľahko osoliť a usušiť.
Tekvicové semienka sú obľúbená lahôdka. Je ideálnou zoštíhľujúcou látkou, ak ich jemne okoreníte. Navyše obsahujú aj vlákninu a neobyčajne veľa bielkovín, dokonca ešte viac ako slnečnicové semienka.

Slané tekvicové placky
500 g tekvica
múka podľa potreby
4 strúčiky cesnaku
1 lyžica majoránu
soľ
korenie
za hrsť sušených tekvicových semienok

Nastrúhame tekvicu, pridáme múku a pokrájaný cesnak, ochutíme soľou, korením, majoránom. Do rozpálenej panvice nalejeme olej a vytvarujeme malé placky. Na povrch dáme tekvicové semienka a opečieme.

Chia semienka
Chia pomáha udržiavať energiu počas celého dňa. Poskytuje tiež živiny a ponúka viacero benefitov, ako je napr. budovanie tenkých svalových vlákien, podporovanie zdravia kardiovaskulárneho systému a stabilizáciu hladiny cukru v krvi.

Je v podstate ideálnou potravinou pre každého, samozrejme ako doplnok stravovania. Je ľahko použiteľná. A je výbornou čerstvou surovinou pre rôzne mixované nápoje alebo pečené jedlá, ktoré môžu byť pripravované na stovky spôsobov!

Chia - sladká vášeň
1 pohár jablkovej šťavy alebo kvalitného džúsu
1 čl Chia semienok
štipku mletej škorice

Do džúsu zamiešame mletú škoricu, pridáme Chia semienka a necháme 10 až 15 min. postáť, kým semienka napučia. Tento nápoj je pohladením pre telo a dušu, zvyšuje psychický a fyzický výkon.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dakujem krasne vsetko mi prislo v poriadku :) som spokojna a odporučim dalej :) “

Nikola