Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Zimuška, zima

Zimuška, zima

Aj vy pociťujete v zime nepríjemné pocity na vašom tele? Omŕzajú vám ruky, praskajú pery, bolí vás hlava? Zima je krásna, keď sa na napadaný sneh pozeráme z okna, ale dopady na náš organizmus pri jej pôsobení sú nepríjemné. Zima nás oslabuje a berie nám tak dôležitú energiu. Preto sa musíme brániť a snažiť sa minimalizovať jej dopady na fungovanie nášho tela.

Na čo všetko pôsobí

Moje pátranie po informáciách i vlastné skúsenosti dokazujú, že zima nie je pre naše telo žiadnym prínosom. Zima nám pomaly kradne životnú silu a my sa musíme brániť ako sa len dá. Dokáže pôsobiť na mnohé časti tela. Hlavne tie, ktoré nemajú na sebe žiadnu ochranu. Najskôr je to tvár. Na tvári nám dokáže vysušovať kožu a hlavne pery, ktoré sú popraskané a my už ani nevieme, čo by sme si na ne dali, aby nás to prešlo. Je dôležité v boji s týmito problémami používať ochranné krémy a balzamy, ktoré aspoň trošku zmiernia pôsobenie zimy. Ďalej môže zima spúšťať bolesti hlavy a rovnako zle pôsobiť na oči. Chlad nám tiež môže spôsobovať popraskanú pokožku na rukách, môže spôsobovať bolesti kĺbov a to hlavne preto, lebo človek zakaždým prechádza z izbovej teploty do vonkajšej v jednom momente a to kĺby šokuje. Nie je predsa možné, aby sme teplotu znižovali postupne. Celkovo nám zima znižuje aj obranyschopnosť organizmu a my sme náchylnejší pri nákazách rôznymi ochoreniami. Čím je zima tuhšia, konzumujeme aj menej čerstvého ovocia a zeleniny a to sa tiež podpisuje na našom zdravotnom stave.

Viac depresií v zime

Prečo je to skutočne tak, že ľudia trpia depresiami viac v zime? Na vine je slnko. To je totižto omnoho častejšie ukryté pod oblakmi a vitamín D, ktorý ľudské telo prijíma práve zo slnka znižuje svoje zásoby. Bez tohto vitamínu len ťažko telo funguje a už vôbec nemôžeme veriť, že aj bez neho by ľudia trpiaci depresiami prežívali radostné nálady. Ľudia sú bez tejto látky potom smutní a depresívni a neraz majú sklony k samovraždám alebo iným činom. Riešením pre týchto ľudí je v zime jedine solárium, ktoré im možno trošku nálady vráti. Alebo lyžovačka na presvetlenom svahu je tiež skvelý typ na nahromadenie pozitívnej energie.

V zime viac úmrtí

Zo štatistického hľadiska je známe, že v zime zomiera viac ľudí. Je to spôsobené viacerými faktormi. Po prvé to môžu byť úmrtia spôsobené nehodami. Či už v horách alebo na cestách, spadnuté lavíny a podobne. Dopady pri týchto situáciách sú katastrofálne. Ďalej ľudia zomierajú z dôvodu už spomínaných depresií, keď ich stavy dovedú až k jedinému riešeniu a tým je smrť. Preto, ak máme takéhoto člena rodiny, mali by sme mu byť práve v tomto období oporou a hovoriť mu ako ho milujeme. Taktiež ľudia viac zomierajú z dôvodu srdcového infarktu, pretože v zimných mesiacoch je väčšia pravdepodobnosť jeho výskytu. Tiež je dokázané, že starí ľudia zomierajú častejšie práve v zime, pretože ju znášajú omnoho ťažšie ako mladší organizmus. Všetky tieto situácie môžu samozrejme nastať aj v letných mesiacoch, ale častejšie sa vyskytujú v zime.

Tento článok je určite pre mnohých strašiakom, ale tieto dopady ročného obdobia, ktoré momentálne prežívame by sme nemali prehliadať. Zo zimy sa treba tešiť a hľadať na nej hlavne to krásne. Užívať si zimnú sánkovačku a lyžovačku, schmatnúť korčule, popíjať vianočný punč a vychutnávať si vianočné sviatky v kruhu svojich najbližších. V tomto čase nám hrozí jedine prejedenie alebo zvýšená hladina alkoholu v krvi.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobry den.. Dakujem za rychle vybavenie objednavky. Som velmi spokojna.“

Anna Hanuliakova