Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Zrýchlite svoj metabolizmus

Zrýchlite svoj metabolizmus

Väčšina ľudí, ktorí sa snažia schudnúť obmedzia svoj kalorický príjem a začnú sa venovať nejakej športovej aktivite. No aj napriek tomu sa im to nedarí. Na vine môže byť spomalený metabolizmus.

Čo je to vlastne metabolizmus?

Ide o všetky chemické procesy, ktoré fungujú nepretržite aby naše telo a všetky orgány fungovali správne. Napríklad dýchanie, regenerácia buniek či trávenie potravy. Všetky tieto procesy vyžadujú energiu. Ak naštartujete svoj metabolizmus budete prirodzene spaľovať viac kalórií, čo vám môže pomôcť schudnúť. Ale ako na to? Prečítajte si 7 našich tipov.

1. nájdite si čas na raňajky

Krátko po tom čo vstanete, váš metabolizmus sa prebudí s vami. Je veľmi dôležité aké jedlo bude prvé. Vyberajte si potraviny s dostatočným obsahom bielkovín. Naše telo trávi bielkoviny oveľa dlhšiu dobu než tuky alebo sacharidy. Takže nadobudnete dlhší pocit sýtosti, pomôžete ochrániť nadobudnutú svalovú hmotu a vydáte viac energie na trávenie.

2. vyhnite sa nasýteným tukom

Tento druh tukov sa viaže na tukové a pečeňové bunky, ktoré spomaľujú metabolizmus. Ich konzumácia môže viesť k rezistencii na inzulín a spôsobiť tak zvýšenie telesnej hmotnosti.

3. jedzte pravidelne!

Odporúča sa jesť v pravidelných 4 hodinových intervaloch. Ak prestane jesť v nádeji, že toto je ten najlepší spôsob ako schudnúť, váš metabolizmus si bude myslieť, že ste už dostatočne štíhli. A na to, aby ušetril energiu, prestane spaľovať tuk. Inak povedané, bude si ho odkladať na horšie časy. Ak nebudete jesť pravidelne a vyvážene, vaše telo bude ako prvé čerpať energiu zo svalov a až tak z tukov. Nielen že neschudnete, ale navyše sa budete cítiť slabí a vyčerpaní.

4. zadovážte si kvalitné omega-3 mastné kyseliny

Tie nám pomáhajú stabilizovať hladinu krvného cukru a tým regulovať metabolizmus. Stravu by ste mali obohatiť napríklad o kvalitné ryby, orechy alebo ľanový olej.

5. vybudujte si svalovú hmotu

Nemusia to byť svaly akými sa pýšia kulturisti. Máme tým na mysli tréning minimálne 2x do týždňa po dobu 30-40 minút. Nemusíte dvíhať tony železa, aby ste vaše svalstvo spevnili a poprípade vybudovali aj nové. Sval váži viac ako tuk a dokonca poskytuje aj viac energie. Pravidelné cvičenie vám poskytne nielen energiu a chuť do nového dňa, ale rovnako prispieva k zrýchleniu metabolizmu.

6. poznáte zelený čaj Matcha?

Zelený čaj je už po stáročia známy kvôli svojim antioxidačným účinkom a ako podporný prostriedok na urýchlenie metabolizmu. Matcha je Japonský čaj, ktorý vzniká pomletím celých čajových lístkov. Je to jemný, zelený prášok bez farbív a konzervantov. Odporúčaná denná dávka pre dospelých je 4-8g.

7. vyberajte si kvalitné, organické potraviny - BIO

Ovocie, zelenina a obilniny pestované bez pesticídov nevystavujú vašu štítnu žľazu toxínom. Štítna žľaza je zodpovedná za reguláciu hormónov a tým aj o správne fungovanie metabolizmu. Neorganické potraviny naopak blokujú váš metabolizmus tým, že s ňou manipulujú.

U nás v e-shope nájdete všetko potrebné, vrátane čaju Matcha, BIO potravín a dôležitých doplnkov výživy ako sú spomínané omega-3 mastných kyselín. Tieto doplnky sú ale stále len doplnkami. Na to, aby Váš metabolizmus začal pracovať ako má, musíte priložiť ruku k dielu aj Vy.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Balicek mi prave prisiel, doruceny rychlo a v poriadku.Dakujem a urcite u vas nakupim opat :-)
Prajem pekny den. “

Monika Vojtekova