Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaRecept na prípravu vynikajúceho, domáceho pečiva so semienkami Chia.
Suroviny | |
Arašidový olej | 1 dcl |
Hladká špaldová múka T630 | 1 kg |
Čerstvé droždie | 2x 42 g |
Chlebové korenie | 2 čl |
Ružová soľ | 2 čl |
Chia semienka | podľa chuti |
Čistá voda izbovej teploty | 750 ml |
Sezamové semienka | na posypanie |
BIO kokosový cukor | 1 čl |
Múku preosejeme do misky. V strede spravíme jamku, do ktorej rozdrobíme droždie, pridáme cukor a 250 ml vody.
Misku zakryjeme celofánom a necháme cca 30 minút nakysnúť.
Potom pridáme všetky zvyšné suroviny a cesto vymiesime rukami (cca 10 minút). Znova prikryjeme celofánom a necháme kysnúť. Tento krát je potrebné zvoliť skôr chladnejšie ako teplejšie miesto, aby nám cesto kyslo pomaly – aj 2 hodiny.
Potom ho vyklopíme na pracovnú dosku, vytvarujeme do požadovaných tvarov (žemle, bagety, rohlíky), zakryjeme celofánom a necháme na plechu znova podkysnúť (tiež na chladnejšom mieste) na 2 hodiny.
Vrch napr. žemlí môžeme narezať, postriekame vodou, posypeme vybranými semienkami a pečieme pri teplote 190 ºC – 30 minút.
Z uvedeného množstva by Vám malo vyjsť cca 20ks žemlí (množstvo je závislé od veľkosti žemlí, ktoré vytvarujete).
Po upečení necháme vychladnúť na mriežke.
Dobrú chuť!
„Objednavka mi bola dnes v poriadku dorucena, dakujem za promptne a spolahlive jednanie, vyjadrujem velku spokojnost s Vasimi sluzbami...“