Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaRecept na prípravu vynikajúceho, domáceho pečiva so semienkami Chia.
Suroviny | |
Arašidový olej | 1 dcl |
Hladká špaldová múka T630 | 1 kg |
Čerstvé droždie | 2x 42 g |
Chlebové korenie | 2 čl |
Ružová soľ | 2 čl |
Chia semienka | podľa chuti |
Čistá voda izbovej teploty | 750 ml |
Sezamové semienka | na posypanie |
BIO kokosový cukor | 1 čl |
Múku preosejeme do misky. V strede spravíme jamku, do ktorej rozdrobíme droždie, pridáme cukor a 250 ml vody.
Misku zakryjeme celofánom a necháme cca 30 minút nakysnúť.
Potom pridáme všetky zvyšné suroviny a cesto vymiesime rukami (cca 10 minút). Znova prikryjeme celofánom a necháme kysnúť. Tento krát je potrebné zvoliť skôr chladnejšie ako teplejšie miesto, aby nám cesto kyslo pomaly – aj 2 hodiny.
Potom ho vyklopíme na pracovnú dosku, vytvarujeme do požadovaných tvarov (žemle, bagety, rohlíky), zakryjeme celofánom a necháme na plechu znova podkysnúť (tiež na chladnejšom mieste) na 2 hodiny.
Vrch napr. žemlí môžeme narezať, postriekame vodou, posypeme vybranými semienkami a pečieme pri teplote 190 ºC – 30 minút.
Z uvedeného množstva by Vám malo vyjsť cca 20ks žemlí (množstvo je závislé od veľkosti žemlí, ktoré vytvarujete).
Po upečení necháme vychladnúť na mriežke.
Dobrú chuť!
„Dakujem pekne za velmi rychlo vybavenu objednavku, ktora dosla v top stave. Vsetko precizne zabalene, som maximalne spokojna a dakujem krasne aj za mily darcek, ktory potesil, kedze som ho necakala :) Prajem Vam pekny den a vela spokojnych zakaznikov.“