Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Špaldové hniezda

Špaldové hniezda

Nadýchané kysnuté pečivo so škoricou, vlašskými orechmi a nepraženým kakaovým práškom. Z uvedeného množstva pripravíte približne 27 ks sladkých hniezd.

Suroviny cca 27 ks
Kvások
Kokosový cukor 1 čl
Vlažné, polotučné mlieko 100 ml
Čerstvé droždie 20 g
Ružová soľ štipka
Cesto
Múka špaldová celozrnná hladká 330 g
Polotučné mlieko 150 ml
Kokosový cukor 20 g
Prepustené maslo GHI (roztopíme) 55 g
Stévia podľa chuti
Prášok do pečiva BIO 1 čl
Náplň
Prepustené maslo GHI (roztopíme) 50 g
Kokosový cukor na posypanie cesta (podľa chuti)
Nepražené kakao na posypanie cesta (podľa chuti)
Mletá škorica na posypanie cesta (podľa chuti)
Pomleté vlašské BIO orechy na posypanie cesta (podľa chuti)
Ostatné ingrediencie
Horká čokoláda podľa vlastného výberu (ja som zvolila horkú s kokosovým mliekom) cca 20 g

Najprv si pripravíme kvások: do teplého mlieka pridáme cukor, štipku soli a rozmrvené droždie. Zatiaľ čo kvások pracuje, pripravíme si misu kde dáme preosiatu múku, PDP, stéviu, cukor, mlieko a roztopené maslo izbovej teploty (nie horúce!).
Mixérom spracujeme na hladké cesto, ktoré necháme kysnúť cca 40 minút.

Po vykysnutí rozvaľkáme, potrieme roztopeným maslom, poprášime škoricou, kakaom, hrsťou pomletých vlašských orechov a kokosového cukru, zvinieme do rolády a nakrájame na kolieska, ktoré ukladáme na papierom vystlaný plech na pečenie. Necháme na teplom mieste podkysnúť po dobu cca 10 minút. Potrieme teplým mliekom, do ktorého podľa chuti primiešame ešte stéviu, škoricu a kakao.

Dáme piecť do vopred predhriatej rúre, pri teplote 200 ºC – 18 minút.
Po upečení možno ešte pofŕkať roztopenou čokoládou. Ja som zvolila kvalitnú, horkú čokoládu obohatenú o kokosové mlieko.

Dobrú chuť!

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Zásielka bola doručená v poriadku, ďakujem za pribalený darček.“

Mária Smolková