Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaNadýchané kysnuté pečivo so škoricou, vlašskými orechmi a nepraženým kakaovým práškom. Z uvedeného množstva pripravíte približne 27 ks sladkých hniezd.
Suroviny | cca 27 ks |
Kvások | |
Kokosový cukor | 1 čl |
Vlažné, polotučné mlieko | 100 ml |
Čerstvé droždie | 20 g |
Ružová soľ | štipka |
Cesto | |
Múka špaldová celozrnná hladká | 330 g |
Polotučné mlieko | 150 ml |
Kokosový cukor | 20 g |
Prepustené maslo GHI (roztopíme) | 55 g |
Stévia | podľa chuti |
Prášok do pečiva BIO | 1 čl |
Náplň | |
Prepustené maslo GHI (roztopíme) | 50 g |
Kokosový cukor | na posypanie cesta (podľa chuti) |
Nepražené kakao | na posypanie cesta (podľa chuti) |
Mletá škorica | na posypanie cesta (podľa chuti) |
Pomleté vlašské BIO orechy | na posypanie cesta (podľa chuti) |
Ostatné ingrediencie | |
Horká čokoláda podľa vlastného výberu (ja som zvolila horkú s kokosovým mliekom) | cca 20 g |
Najprv si pripravíme kvások: do teplého mlieka pridáme cukor, štipku soli a rozmrvené droždie.
Zatiaľ čo kvások pracuje, pripravíme si misu kde dáme preosiatu múku, PDP, stéviu, cukor, mlieko a roztopené maslo izbovej teploty (nie horúce!).
Mixérom spracujeme na hladké cesto, ktoré necháme kysnúť cca 40 minút.
Po vykysnutí rozvaľkáme, potrieme roztopeným maslom, poprášime škoricou, kakaom, hrsťou pomletých vlašských orechov a kokosového cukru, zvinieme do rolády a nakrájame na kolieska, ktoré ukladáme na papierom vystlaný plech na pečenie.
Necháme na teplom mieste podkysnúť po dobu cca 10 minút. Potrieme teplým mliekom, do ktorého podľa chuti primiešame ešte stéviu, škoricu a kakao.
Dáme piecť do vopred predhriatej rúre, pri teplote 200 ºC – 18 minút.
Po upečení možno ešte pofŕkať roztopenou čokoládou. Ja som zvolila kvalitnú, horkú čokoládu obohatenú o kokosové mlieko.
Dobrú chuť!
„Ďakujem velmi pekne za vybavenú objednávku v super rýchlom konaní. Balík dnes došiel:-)“