Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaĽahšie stráviteľná vianočka s použitím sladkej mandľovej smotany a brusníc sladených jablkovou šťavou.
Suroviny | |
Arašidový olej | 1 PL |
Hladká špaldová múka T630 | 450 g |
Vajce | 1 ks |
Prepustené maslo GHI (roztopíme) | 40 g |
Ružová soľ | 1 čl |
Polotučné bezlaktózové mlieko | 50 ml |
Kokosový cukor | 50 g |
Mandľová náhrada smotany BIO | 200 ml |
Sušené brusnice | 80 g |
Sušené droždie | 7 g |
Prášok Bourbon Vanilla BIO | 1/2 čl |
+ 1 vajce na potretie |
Postup:
Múku preosejeme, pridáme k nej cukor, soľ, vanilku, brusnice a dobre premiešame. Do nádoby (vhodnej do mikrovlnnej rúry) vlejeme smotanu, mlieko a pridáme maslo. Všetko necháme rozpustiť.
Ja som zvolila kysnutie cesta v domácej pekárni, kde som najprv dala všetky tekuté suroviny, potom suché a nakoniec som vrch posypala droždím.
Zvolíme program ,,cesto“ a počkáme. Po vykysnutí upletieme vianočku, ktorú potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme ešte 25 minút kysnúť na plechu. Potom pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180ºC 30 minút.
Po upečení potrieme vodou v ktorej sme si rozpustili kokosový cukor (tento krok nie je potrebný, no zabezpečí vianočke pekný lesk).
Vianočku odporúčame kombinovať s lahodným kakaovým BIO krémom Ghítela.
Dobrú chuť!
„Tovar dosiel, sme s nim velmi spokojny. Budeme vasimi stalymi zakaznikmi.“