Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
Registrácia„Dneska mi prišiel balík, ďakujem veľmi pekne teším sa aj z darčekov aj z celej zásielky. Teším sa keď si objednám nabudúce.“
Zuzana Mojžišová
 
            Ľahšie stráviteľná vianočka s použitím sladkej mandľovej smotany a brusníc sladených jablkovou šťavou.
| Suroviny | |
| Arašidový olej | 1 PL | 
| Hladká špaldová múka T630 | 450 g | 
| Vajce | 1 ks | 
| Prepustené maslo GHI (roztopíme) | 40 g | 
| Ružová soľ | 1 čl | 
| Polotučné bezlaktózové mlieko | 50 ml | 
| Kokosový cukor | 50 g | 
| Mandľová náhrada smotany BIO | 200 ml | 
| Sušené brusnice | 80 g | 
| Sušené droždie | 7 g | 
| Prášok Bourbon Vanilla BIO | 1/2 čl | 
| + 1 vajce na potretie | 
Postup:
Múku preosejeme, pridáme k nej cukor, soľ, vanilku, brusnice a dobre premiešame. Do nádoby (vhodnej do mikrovlnnej rúry) vlejeme smotanu, mlieko a pridáme maslo. Všetko necháme rozpustiť.
Ja som zvolila kysnutie cesta v domácej pekárni, kde som najprv dala všetky tekuté suroviny, potom suché a nakoniec som vrch posypala droždím.
Zvolíme program ,,cesto“ a počkáme. Po vykysnutí upletieme vianočku, ktorú potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme ešte 25 minút kysnúť na plechu. Potom pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180ºC 30 minút.
Po upečení potrieme vodou v ktorej sme si rozpustili kokosový cukor (tento krok nie je potrebný, no zabezpečí vianočke pekný lesk).
Vianočku odporúčame kombinovať s lahodným kakaovým BIO krémom Ghítela.
Dobrú chuť!
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
„Dneska mi prišiel balík, ďakujem veľmi pekne teším sa aj z darčekov aj z celej zásielky. Teším sa keď si objednám nabudúce.“
Zuzana Mojžišová
