Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaVynikajúca mäsová pochúťka.
Suroviny | |
Bezlepkový tradičný domáci chlieb BIO | 500 g |
Vajíčka | 2 ks |
Ružová soľ (jemne mletá) | podľa chuti |
Nastrúhaný tvrdý syr (napr. gouda) | 100 g |
Petržlenová vňať | 1 PL |
Bravčová panenka | 3 celé kusy |
Mleté čierne korenie | podľa chuti |
Lahôdková paprika | podľa chuti |
Anglická slanina | plátky - cca 30 dkg |
Kokosový olej |
Postup:
Formu vymastíme kokosovým tukom, vystelieme plátkami slaniny.
Na ,,obal“ v ktorom bude panenka zabalená vypracujeme cesto z chleba, vajec, soli, nastrúhané syra a petržlenovej vňate. Necháme odstáť v chladničke na cca 1 hodinu.
Medzitým si pripravíme mäso. Panenku vcelku okoreníme (podľa chuti – ja som použila soľ, čierne korenie a červenú papriku). Potom si ich vcelku na kokosovom oleji sprudka opražíme (len tak, aby sa mäso zatiahlo). Necháme vychladnúť.
Na slaninovú vrstvu dáme ½ z pripravenej chlebovej masy – jemne ju popritláčame, dookola poukladáme panenky a na ne zvyšok masy (rovnako popritláčame).
Na vrch znova poukladáme plátky slaniny, formu zakryjeme alobalom a necháme odstáť až do druhého dňa v chladničke.
Zakryté potom pečieme pri teplote 170-180 ºC – 1 hodinu a 15 minút. Potom odkryjeme a pečieme ďalších 30 minút do chrumkava.
Krájame až po miernom vychladení, inak sa zmes bude rozpadávať.
Dobrú chuť!
„Dobry deň,dakujem za rychle vybavenie mojej objednavky potešila ma nasa postarka uz hned zrana,dakujem“