Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Vážení klienti, posledné zásielky pred Vianocami expedujeme 20.12.2024.
Medzi sviatkami expedujeme tovar priebežne, no iba zo skladových zásob. Zatvorené máme iba 2 dni: 23.12 a 31.12.2024.
Prajeme vám pokojné prežitie Vianoc a všetko dobré v Novom roku 2025.
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Zapekaná panenka vo forme na bábovku

Zapekaná panenka vo forme na bábovku

Vynikajúca mäsová pochúťka.

Suroviny
Bezlepkový tradičný domáci chlieb BIO 500 g
Vajíčka 2 ks
Ružová soľ (jemne mletá) podľa chuti
Nastrúhaný tvrdý syr (napr. gouda) 100 g
Petržlenová vňať 1 PL
Bravčová panenka 3 celé kusy
Mleté čierne korenie podľa chuti
Lahôdková paprika podľa chuti
Anglická slanina plátky - cca 30 dkg
Kokosový olej

Postup:

Formu vymastíme kokosovým tukom, vystelieme plátkami slaniny.

Na ,,obal“ v ktorom bude panenka zabalená vypracujeme cesto z chleba, vajec, soli, nastrúhané syra a petržlenovej vňate. Necháme odstáť v chladničke na cca 1 hodinu.
Medzitým si pripravíme mäso. Panenku vcelku okoreníme (podľa chuti – ja som použila soľ, čierne korenie a červenú papriku). Potom si ich vcelku na kokosovom oleji sprudka opražíme (len tak, aby sa mäso zatiahlo). Necháme vychladnúť.
Na slaninovú vrstvu dáme ½ z pripravenej chlebovej masy – jemne ju popritláčame, dookola poukladáme panenky a na ne zvyšok masy (rovnako popritláčame).
Na vrch znova poukladáme plátky slaniny, formu zakryjeme alobalom a necháme odstáť až do druhého dňa v chladničke.

Zakryté potom pečieme pri teplote 170-180 ºC – 1 hodinu a 15 minút. Potom odkryjeme a pečieme ďalších 30 minút do chrumkava.
Krájame až po miernom vychladení, inak sa zmes bude rozpadávať.

Dobrú chuť!

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Veľmi pekne ďakujem za rýchle vybavenie mojej objednávky! Prajem pekný deň... “

Zuzana Dulovičová