Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Zapekaná panenka vo forme na bábovku

Zapekaná panenka vo forme na bábovku

Vynikajúca mäsová pochúťka.

Suroviny
Bezlepkový tradičný domáci chlieb BIO 500 g
Vajíčka 2 ks
Ružová soľ (jemne mletá) podľa chuti
Nastrúhaný tvrdý syr (napr. gouda) 100 g
Petržlenová vňať 1 PL
Bravčová panenka 3 celé kusy
Mleté čierne korenie podľa chuti
Lahôdková paprika podľa chuti
Anglická slanina plátky - cca 30 dkg
Kokosový olej

Postup:

Formu vymastíme kokosovým tukom, vystelieme plátkami slaniny.

Na ,,obal“ v ktorom bude panenka zabalená vypracujeme cesto z chleba, vajec, soli, nastrúhané syra a petržlenovej vňate. Necháme odstáť v chladničke na cca 1 hodinu.
Medzitým si pripravíme mäso. Panenku vcelku okoreníme (podľa chuti – ja som použila soľ, čierne korenie a červenú papriku). Potom si ich vcelku na kokosovom oleji sprudka opražíme (len tak, aby sa mäso zatiahlo). Necháme vychladnúť.
Na slaninovú vrstvu dáme ½ z pripravenej chlebovej masy – jemne ju popritláčame, dookola poukladáme panenky a na ne zvyšok masy (rovnako popritláčame).
Na vrch znova poukladáme plátky slaniny, formu zakryjeme alobalom a necháme odstáť až do druhého dňa v chladničke.

Zakryté potom pečieme pri teplote 170-180 ºC – 1 hodinu a 15 minút. Potom odkryjeme a pečieme ďalších 30 minút do chrumkava.
Krájame až po miernom vychladení, inak sa zmes bude rozpadávať.

Dobrú chuť!

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobrý deň ďakujem za super rýchle dodanie a vzorky.“

Šipkovská