Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaVynikajúca mäsová pochúťka.
Suroviny | |
Bezlepkový tradičný domáci chlieb BIO | 500 g |
Vajíčka | 2 ks |
Ružová soľ (jemne mletá) | podľa chuti |
Nastrúhaný tvrdý syr (napr. gouda) | 100 g |
Petržlenová vňať | 1 PL |
Bravčová panenka | 3 celé kusy |
Mleté čierne korenie | podľa chuti |
Lahôdková paprika | podľa chuti |
Anglická slanina | plátky - cca 30 dkg |
Kokosový olej |
Postup:
Formu vymastíme kokosovým tukom, vystelieme plátkami slaniny.
Na ,,obal“ v ktorom bude panenka zabalená vypracujeme cesto z chleba, vajec, soli, nastrúhané syra a petržlenovej vňate. Necháme odstáť v chladničke na cca 1 hodinu.
Medzitým si pripravíme mäso. Panenku vcelku okoreníme (podľa chuti – ja som použila soľ, čierne korenie a červenú papriku). Potom si ich vcelku na kokosovom oleji sprudka opražíme (len tak, aby sa mäso zatiahlo). Necháme vychladnúť.
Na slaninovú vrstvu dáme ½ z pripravenej chlebovej masy – jemne ju popritláčame, dookola poukladáme panenky a na ne zvyšok masy (rovnako popritláčame).
Na vrch znova poukladáme plátky slaniny, formu zakryjeme alobalom a necháme odstáť až do druhého dňa v chladničke.
Zakryté potom pečieme pri teplote 170-180 ºC – 1 hodinu a 15 minút. Potom odkryjeme a pečieme ďalších 30 minút do chrumkava.
Krájame až po miernom vychladení, inak sa zmes bude rozpadávať.
Dobrú chuť!
„Chcem len povedat, ze odkedy moj syn uziva rakytnikovy sirup, je zdravsi o 100%. Uzival niekolko vitaminovych pripravkov,ale nic nepomohlo. Mozem len odporucit vase pripravky a obchod.“