Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Orechy - prírodný zdroj zdravých tukov 2

 Orechy - prírodný zdroj zdravých tukov 2

Vianoce bez orieškov si možno predstaviť len ťažko. Sú ich neoddeliteľnou súčasťou, ktorá im dodáva to práve čaro spoločne s vôňou zmäknutých medovníkov, škorice a klinčekov s vareným vínom. Mnohé recepty vianočných koláčov by sa bez orechov nemohli zaobísť. Obsahujú zdravé tuky, bez ktorých by sa náš organizmus nemohol zaobísť. Náš dvojdielny článok venuje pozornosť výhodám, ktoré nášmu telu orechy prinášajú. Sú bohatým zdrojom potrebnej vlákniny, ale i bielkovín a samozrejme aj energie. V prvej časti článku sme si pod lupou trochu viac priblížili obľúbené lieskovce, tradičné „vlašáky“ a zázračné mandle. V čítaní nasledujúceho dielu o orechoch by mali jednoznačne pokračovať všetci, ktorých zaujíma niečo viac o kešu orechoch, pistáciách a arašidoch.

Kešu orechy nedajú únave šancu

Ich pôvodným názvom je „brazílsky orech“, ale milovníci orieškov ich poznajú ako známe kešu orechy. Obľúbené kešu orechy vynikajú svojím bohatým obsahom vitamínu C a sú významné pri prevencií proti rakovine hrubého čreva. Podobne ako ostatné orechy, i kešu majú na hmotnosť 100 gramov pomerne vysoký obsah kalórií, avšak sú to nutrične správne využité kalórie, pretože obsahujú omega 3 a omega 6 mastné kyseliny, horčík, železo i vitamín B. Vedeli ste, že vďaka kešu orieškom sa je znížené riziko tvorby žlčových kameňov? Pri problémoch so zápchou sú práve kešu častokrát účinným pomocníkom. Ak Vás trápi častá únava a pocit vyčerpanosti, skúste siahnuť po zdravej svačinke v podobe kešu orechov. Ich odporúčaná konzumácia je v nepraženej podobe.
Náš tip: Pre všetkých fanúšikov kokosu a orieškov máme tip, ktorým je Nátierka Kokos - Kešu BIO. Raňajky môžu byť ešte výnimočnejším kulinárskym zážitkom každé ráno, stačí pridať lyžičku lahodnej nátierky, ktorá predstavuje spojenie chutí obľúbeného kokosu a sladkých kešu orechov.

Pistácie znižujú riziko vzniku kardiovaskulárnych ochorení

Trápi Vás zlá tvorba hemoglobínu? Odpoveďou sú pistácie. Pistácie majú údajne svoj pôvod v starovekej Perzii. Prinášajú riešenie na nejeden problém, vynikajúco chutia a podporujú náš imunitný systém. Vďaka ich obsahu biotínu zabraňujú vypadávaniu vlasov, ktoré je spôsobované práve jeho nedostatkom v organizme. Pistácie sú výnimočné vďaka ich vysokému podielu medi, ktorú obsahujú. Esenciálna aminokyselina fenylalanín, ktorá je súčasťou týchto zelených orechov, prispieva k lepšej nálade. Podobne, ako iné orechy, i pistácie majú schopnosť prispievať k efektívnemu znižovaniu cholesterolu. Ak hľadáte prírodný zdroj železa, pistácie sú tá správna voľba!
Náš tip: Proteínové tyčinky každý obľubuje v tradičných vanilkových a čokoládových príchutiach, avšak vyskúšajte niečo nové - Proteínovú tyčinku BIO RAW s príchuťou pistácií. Rýchly a sýty snack, ktorý sa jednoznačne stane Vašim svačinkovým obľúbencom!

Arašidy vlastne ani nie sú oriešky

Kto by nepoznal arašidy, obľúbené arašidové maslo a samozrejme aj milované arašidové chrumky? Burské oriešky alebo arašidy sú skloňované ako orechy (preto majú miesto i v našom článku), avšak zaujímavým faktom je, že v skutočnosti sú plodom podzemnice olejnej a radia sa medzi strukoviny. Výnimočnou vlastnosťou arašidov je podpora funkcie mozgu a priaznivý vplyv na zdravie nášho srdca. Arašidové maslo je konzumované nielen kvôli jeho obsahu zdravých tukov, ale i pre vysoký obsah bielkovín. Arašidy a rôzne orieškové krémy s ich obsahu majú síce vyšší obsah kalórii, avšak dodávajú pocit sýtosti. Obsahujú antioxidant resveratrol, ktorý pomáha eliminovať vznik problémov nervového systému.
Náš tip: Dajte na naše odporúčanie a vyskúšajte arašidový olej od Rinatura, ktorý je využiteľný v studenej kuchyni, ale i na kozmetické a masážne účely.

A pre všetkých milovníkov orechov pridávame jeden orieškový tip na záver: Dajte šancu orieškovým krémom od výrobcu LifeLike!

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Minuly tyzden v piatok som si Vas objednala caje na nespavost s dorucenim do Londyna. Chcem podakovat za expresne odoslanie. Caje vcera dorazili a su vyborne. Este raz velka vdaka.“

Slovakova