Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

6 potravín, ktoré by sme mali vynechať

6 potravín, ktoré by sme mali vynechať Vieme, vieme, vy ich milujete a nemienite sa ich vzdať. My vám ale povieme, prečo by ste ich mali aspoň obmedziť, pretože škodia vášmu zdraviu. Tu je sľúbený zoznam potravín - pozorne si ho preštudujte.

1. Sladené nápoje, sirupy
Sladené umelo ochutené nápoje či „práškové“ sirupy vám škodia hneď niekoľkokrát. Poškodzujú zubnú sklovinu, a tak prispievajú k tvorbe zubného kazu. Okrem toho vám prudko zvýšia hladinu cukru a ukladajú sa aj v podobe tukových vankúšikov.

2. Vyprážané jedlá
Pekne prepečený bôčik a k tomu poriadna kopa hranoliek, to je paráda. Však predsa ľudské telo potrebuje tuk. Áno, to je síce pravda, že bez tuku by náš organizmus nebol schopný vstrebávať látky, ale ide o to, aký tuk máme na mysli. Určite nie tuk z vyprážaného jedla. Ideálne pre náš organizmus sú nenasýtené mastné kyseliny, ktoré nájdete napríklad v rybách. Len ich nevyprážajte.

3. Údeniny
Nie je pre vás nič lepšie, ako dobre zaúdená slaninka či klobáska? Rýchlo na ňu zabudnite, v prípade, že vám záleží na vašom tele. Pri nesprávnom údení totiž vznikajú látky, ktoré nie sú práve najzdravšie, dokonca by sme mohli povedať, že sú škodlivé. Pokiaľ však údite správne, nejaký ten kúsok údeného netučného mäsa si dať môžete.

4. Biely cukor
Biely, alebo aj rafinovaný cukor, ktorý si pridávate do kávy, zákuskov, nachádza sa v čokoláde a v mnohých ďalších cukrovinkách rýchlo zvyšuje hladinu cukru v krvi, tým pádom začne pankreas rýchlo produkovať inzulín. Tým, že sa pankreas zaoberá tvorbou a vylučovaním inzulínu, nemá čas na produkciu iných potrebných enzýmov. Býva preťažený a dokonca zväčšený. Biely cukor podľa niektorých štúdii spôsobuje bolesť hlavy, zvýšenie cholesterolu, dokonca šedý zákal. Cukor môžete nahradiť stéviou.

5. Tavený syr a kečup
V oboch prípadoch nám ide najmä o množstvo soli, ktorá sa v oboch týchto potravinách nachádza. Už pri zjedení niekoľkých kúskov taveného syra si do tela napcháte toľko soli, ako by ste mali zjesť za celý deň. V prípade kečupu sa k soli pridáva aj cukor, niekedy dokonca jeho chemická náhrada.

6. Čipsy
Ako by sme v našom zozname mohli zabudnúť na čipsy? „Ideálna“ kombinácia slaného a mastného. Ak si však neviete niečo slané a chrumkavé pri večernom pozeraní televízora odoprieť, vyskúšajte domáce pukance. K čipsom, samozrejme, radíme aj solené arašidové oriešky a podobné presolené dobrôtky.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobrý deň, opäť po dlhej dobe som si objednala tovar a musim Vam iba poďakovať za neuveriteľnú rýchlosť. Ste skvelí. Ďakujem“

Rimma Strohnerová