Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

5 kokov k udržateľnému chudnutiu

5 kokov k udržateľnému chudnutiu

V mnohých prípadoch, a platí to najmä u žien, v stravovaní skáčeme z extrému do extrému. Možno to poznáte. Naplánujete si novú, vychytanú diétu. Prvý týždeň si vážite všetko do poslednej omrvinky. Trpíte hladom a slintáte, keď váš partner otvorí obľúbenú čokoládu. Vaše odhodlanie za tých pár dní stúpne na vrchol a exponenciálne klesá. A vy to v určitej chvíli zabalíte a hádžete do seba všetko hlava nehlava. V konečnom dôsledku skončíte miesto vysnívanéj váhy s 2 kilovým prírastkom. Prečo je to tak?

Jedlo nie je váš nepriateľ

V chudnutí, partnerstve ani v športe nezachádzajte do extrémov. Akýkoľvek extrém nie je z dlhodobého hľadiska udržateľný. Naordinovaná hladovka spraví viac škody, ako osohu. Aj keby ste nasledovné mesiace vydržala na dvoch miskách ryže denne, po návrate na pôvodné stravovanie sa vaša váha vráti. A nehovoriac o škodách na zdraví, ktoré si v dobrom úmysle spôsobíte. Stavte na vyvážené stravovanie, ktoré môžete praktizovať dlhodobo.

Stavte na kvalitné potraviny

Sme to, čo jeme. Dajte si preto záležať na tom, aby váš jedálny lístok bol pestrý a rôznorodý. Stavte na kvalitné lokálne suroviny od miestnych farmárov. Zastúpenie vo vašom jedálničku by mali mať tuky, bielkoviny aj sacharidy. Vyhnite sa polotovarom a chemicky spracovaným potravinám. Vylúčiť by ste mali tiež vyprážané jedlá, sladené nápoje a sladkosti. Preferujte dusenie a pečenie. Ku každému jedlu pridajte zeleninový šalát, alebo kúsok ovocia. Nezabúdajte na mliečne výrobky, ryby, červené mäso a vajcia. Ak predsa len zatúžite po sladkosti, vyberajte si zdravšie varianty. Kúsok vysokopercentnej čokolády v ovsenej kaši vám rozhodne nezaškodí.

Bez pohybu to nepôjde

Rovnica jasne hovorí o tom, že príjem, musí byť nižší ako výdaj. Vravíte že nie ste športový tip? Nemusíte podávať profesionálne výkony. Ani 3x do týždňa zabehnúť maratón. Nájdite si radosť z pohybu. To, či sa rozhodnete pre plávanie, cyklistiku, alebo chôdzu je na vás. Áno, aj chôdza je pohyb a už 20 minút denne je viac, ako nič. Alebo si pri sobotnom upratovaní jednoducho zatancujte na obľúbenú hudbu a spáľte niekoľko kalórií navyše.

Nájdite si sparingpartnera

Chudne sa vám samej ťažko? Vo dvojici to ide ľahšie. Zapojte manžela, partnera, alebo kamarátku. Plánujte spoločne jedálniček, prechádzky, alebo si zakúpte permanentku do najbližšieho fitnesscentra.

Aj psychika robí veľa

Schudnem, neschudnem, zmestím sa opäť do mojich obľúbených šiat? Hlavne nebuďte v strese. Psychická nepohoda vám pri chudnutí neprospieva. Buďte na seba láskavá. Doprajte si relax pri svojej obľúbenej knihe, na káve s priateľkou, napustite si vaňu plnú bubliniek, alebo z času na čas sa vyberte na masáž. Jednoducho, doprajte si svoj malý kúsok pohody v tomto uponáhľanom svete.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Objednavka mi bola dnes v poriadku dorucena, dakujem za promptne a spolahlive jednanie, vyjadrujem velku spokojnost s Vasimi sluzbami...“

Pallajova