Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

5 krokov ako zmeniť svoj životný štýl k lepšiemu

5 krokov ako zmeniť svoj životný štýl k lepšiemu Stres, nezdravé mastné či vyprážané jedlá, málo pohybu, sedavé zamestnanie - to všetko je realita mnohých nás. Zdravotné problémy tak na seba nenechajú dlho čakať. Boľavé kĺby, bolesť hlavy, ospalosť, únava, problémy so zrakom, žalúdkom či celkovo trávením, obezita. To je len rýchly výpočet toho, čo nám nezdravý životný štýl spôsobí. Tak neváhajte a poďte s tým niečo urobiť. Začnite malými krôčikmi a postupne sa dostanete do cieľa.

Prvý krok
Prvým krokom je poznať svoj jedalniček. Mnohí počas dňa jedia v zhone či pri práci, potom však do seba často nahádžete bohviečo. Skúste si pár dní po sebe zapisovať, čo ste počas dňa zjedli a možno budete na konci týždňa prekvapení, čo sa do vás zmestilo. Následne si napíšte na rovnaký lístok svoj vek, pohlavie a váhu a zistíte, že vzhľadom na to, že sa nevenujete žiadnej fyzickej aktivite, nepotrebujete prijať za deň toľko kalórii. Upravte si jedálny lístok, presne si rozdeľte deň na päť častí, kedy budete jesť a riaďte sa svojim novým jedálnym lístkom.

Druhý krok
Druhým krokom je zmierniť stres. Práve stres je totiž spúšťačom mnohých ochorení. Ohrozuje i váš imunitný systém. Naučte sa relaxovať, nenechajte sa vytočiť vecami, ktoré v podstate ani nie sú dôležité, prečítajte si knihu, o ktorej ste počuli, že je dobrá… Jednoducho odbúrajte maximu stresu počas dňa.

Tretí krok
Tretím krokom je úprava spánku. Dospelý človek potrebuje asi sedem hodín dobrého spánku každú noc. Zlý spánok sa podpisuje aj pod psychickú záťaž, rôzne chronické ochorenia, obezitu a dokonca rakovinu. Pokiaľ je to nutné, doprajte si pol hodinku spánku aj po práci.

Štvrtý krok
Myslite pozitívne! Okrem toho, že odbúrate stres, je dôležité, aby ste boli dobre naladení a mysleli pozitívne. To znamená stretávať sa s priateľmi a rodinou, zapísať sa do krúžku varenia či niečoho, čo vás bude napĺňať a baviť, kde budete komunikovať s novými ľuďmi a hlavne sa veľa smejte. Smiech pomáha udržať si dobré duševné zdravie a dokonca posilňuje obranyschopnosť organizmu.

Piaty krok
Vzdelávajte sa! Áno, piatym krokom, ktorý má zlepšiť váš život je vzdelávanie. Vedci totiž dokázali, že učenie prospieva duševnému zdraviu a emocionálnej rovnováhe. Preto je dôležité, aby sme sa celý život učili. Nie, nechceme po vás, aby ste utekali zapísať na vysokú školu, stačí miestny kurz cudzieho jazyka, naučte sa napríklad hrať na gitaru, či variť „čínu“, vyskúšajte nejaký nový on-line kurz či kurz šikovných rúk.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Veľmi pekne ďakujem za rýchle vybavenie mojej objednávky! Prajem pekný deň... “

Zuzana Dulovičová