Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

5 znakov, že vaše telo si pýta vitamíny

5 znakov, že vaše telo si pýta vitamíny

Cítite sa v poslednej dobe zvláštne? Menia sa vaše nálady k horšiemu, prípadne sa zmenila kvalita vašich vlasov a pleti? Aj toto sú spôsoby, akými sa vám snaží vaše telo dať najavo, že mu niečo chýba.

Letné mesiace predstavujú obdobie, kedy je k dispozícii oveľa väčšie množstvo čerstvého ovocia a zeleniny. Pestrý jedálniček je preto skvelým základom pre dopĺňanie vitamínov a minerálov. Počas horúcich dní sa však môže stať, že vám nechutí jesť, prípadne kvôli voľnočasovým aktivitám máte na jedlo menej času a zabúdate naň.

V akých situáciách by ste mali spozornieť a skontrolovať váš doterajší príjem vitamínov? V článku sme vypísali 5 znakov, ktoré môžu znamenať deficit potrebných látok vo vašom organizme.

Zmeny nálad

Náhle zmeny nálad môžu byť zapríčinené rôznymi faktormi - hormonálne zmeny, stres a nátlak, prípadne PMS. Ak v poslednej dobe pociťujete čoraz častejšie nepríjemné pocity ako podráždenosť a nervozitu, jednou z možných príčin môže byť práve nedostatok vitamínov. Pre fyzický aj mentálny balans je dôležité dopĺňať omega-3 mastné kyseliny, vitamín B, aj magnézium.

Suchá pokožka

Pri suchej pokožke sa prvotne zamerajte na základ, ktorým je príjem čistej vody. Dostatočná hydratácia sa prejaví nie len pružnosťou a pevnosťou kože, ale aj celkovým správnym fungovaním vášho organizmu. Ak je vaša pokožka aj napriek tomu suchá, zamerajte sa na zvýšenú konzumáciu esenciálnych mastných kyselín. Tie doplníte konzumáciou rýb, orechmi a semienkami, prípadne zvoľte doplnky stravy.

Poškodené vlasy a lámavé nechty

Nedostatok potrebných látok môže spôsobiť problémy, z ktorých budú mať ťažkú hlavu najmä ženy. Ak ste postrehli, že vaše vlasy rednú, strácajú lesk a pevnosť, je na čase siahnúť po vitamínoch. Jedným z faktorov môže byť nedostatok železa, vitamínov B12, B6 a taktiež vitamínu D.
Lámanie nechtov netrápi len ženy, ale v mnohých prípadoch aj mužov. Častou príčinou býva nedostatok zinku, horčíka, vitamínov B a D.

Akné

Počas leta je zvýšené potenie úplne normálne. Môže však nastať situácia, kedy sa tvorí väčšie množstvo kožného mazu, ktorý upcháva póry a zapríčiňuje vznik akné. Nezabúdajte pleť pravidelne čistiť pomocou jemného peelingu. Starostlivosť v kombinácii s vitamínmi A, E, B5, B7 a zinkom bude skvelým základom pre žiarivú pleť.

Únava a malátnosť

V prvom rade sa pri únave a malátnosti presvedčte, že počas dňa prijímate dostatočné množstvo jedla a tekutín. Hlavnou príčinou býva taktiež nedostatok spánku a oddychu. Tieto príznaky môžu byť varovným signálom aj pre závažnejší zdravotný problém. Častokrát však môže ísť o nedostatok živín a látok. Najčastejšie ide o vitamín C, D3, B12 a horčík.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dakujem za tovar, ste úžasne šikovná a pružná firma. Som naozaj spokojná a vedia o tom aj moji priatelia a známi.“

D.CH.