Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

7 rád proti chrípke a prechladnutiu

7 rád proti chrípke a prechladnutiu Studené zimné a najmä hmlisté počasie výrazne prispieva k šíreniu vírusov. K tomu preplnené obchody, klimatizácia a možno aj nesprávne oblečenia a chrípka je na svete. Tak sa poďte, spolu s nami, voči nej úspešne brániť.

1. Cesnak - prírodné antibiotikum
Aj napriek nepríjemnej „vôni“ obsahuje cesnak viac ako 200 účinných látok, ktoré posilnia vašu imunitu, či už ste nachladnutí, alebo nie. Doprajte si preto denne tri strúčiky cesnaku, alebo si aspoň natrite cesnak na hrianku.

2. Zázvorový čaj
Ak vás už chrípka zahnala do postele, uvarte si zázvorový čaj. Asi tri tenké plátky čerstvého zázvoru zalejte v pohári vodou, ochuťte lyžičkou medu a vypite.

3. Zemiakom proti nádche
Nepríjemnú bolesť hlavy zo zastavenej nádchy vyženiete pomocou uvareného zemiaka. Ten rozmačkajte v látkovom obrúsku a priložte na čelo. Zemiak musí byť ešte horúci.

4. Na upchané dutiny chilli
Upchané dutiny uvoľnia chilli papričky. Nie doslova, ale len v prípade, že si nimi dochutíte jedlo. Pokiaľ teda máte radi štipľavé, pri nádche si ochuťte jedlo o trochu viac.

5. Vyspite sa s cibuľou
Táto cibuľová medicína sa odporúča aj pri malých deťoch, ktoré ešte nevedia smrkať. Do látkovej šatky či gázy nakrájajte na drobno jednu väčšiu cibuľu a dajte na noc blízko k posteli. Výpary z cibule pôsobia ako prírodné antibiotikum a uvoľňujú nos.

6. Chren po celý deň
Nastrúhajte koreň chrenu, pridajte rovnaké množstvo medu a zamiešajte. Takto pripravenú zmes si dávkujte po malých lyžičkách minimálne 5 krát denne. Chren je bohatý na vitamín C.

7. Kúpeľ pre nohy
Pri „plnom“ nose vám pomôže aj horúca kúpeľ nôh. Do vody ale pridajte soľ, alebo niekoľko kvapiek tymianového oleja.

Ako prevencia
Pokiaľ cítite, že na vás „niečo lezie“, zájdite si do sauny. Nie však, ak už chrípka či nachladnutie prepukli. Ako prevencia pred nachladnutím slúži aj čiapka. Ide o to, že čelo je v zime náchylné na chlad. Preto ak vybehnete z vyhriatej miestnosti do zimy, chráňte si čelo. Na podporu imunitného systému sú v zimnom období vynikajúce aj probiotické baktérie. Obranyschopnosť vášho organizmu posilní aj citrón. Šťavu z citróna a prelisovaný strúčik cesnaku zalejte horúcou vodou, pridajte lyžicu medu a vypite. Imunitu aktivuje pri nástupe chrípky aj teplo pod hrudným košom. Na miesto, kde končia rebrá priložte fľašu s horúcou vodou.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Prave dnes som si balicek vybrala v Zasilkovne. Prekvapila ma rychlost. Este raz dakujem a prajem vsetko dobre. “

Zita Pleva