Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Aby bolo opálenie čo najkvalitnejšie

Aby bolo opálenie čo najkvalitnejšie

Takmer každé leto máme mnohí jeden a ten istý zámer. Rovnomerne sa opáliť, nespáliť sa a udržať si opálenie čo najdlhšie.
Najlepším riešením je pokožku dôkladne a včas na pôsobenie slnka pripraviť a poskytnúť jej kvalitnú starostlivosť pred, počas a po opaľovaní. Na trhu s kozmetikou a výživovými doplnkami dnes existuje veľké množstvo produktov, avšak nie je produkt ako produkt. Mnohé z nich obsahujú látky a zložky, ktoré by v nich ani nemali byť a preto je zložité vyznať sa a rozlíšiť, čo je pre našu pokožku prospešné, účinné a čo jej ponúknuť. My vám chceme poskytnúť tipy na doplnky a produkty, ktoré sú prírodné a skvalitnia vaše opálenie.

Starostlivosť o pokožku pred opaľovaním

Aby sme zabezpečili zdravé a dlhotrvajúce opálenie, dôležitú úlohu tu zohráva príprava pokožky ešte pred opaľovaním. Často omieľaným vitamínom, ktorý by sme mali prijímať v letných mesiacoch vo zvýšenom množstve je Betakarotén. Tak ako v rastlinách, aj v našom tele napomáha brániť sa slnečným lúčom tvorbou pigmentu v pokožke. Je vynikajúcim zdrojom antioxidantov, ktoré napomáhajú neutralizovať voľné radikály z biologických procesov v tele i z vonkajšieho prostredia, čím sa podieľa na ochrane pokožky pred škodlivými vplyvmi UV žiarenia a ako východisková látka vitamínu A, podporuje udržanie peknej pokožky. Okrem prirodzenej formy betakaroténu, je ideálne doplniť tento vitamín aj formou výživových doplnkov pár mesiacov pred začiatkom letnej sezóny.

Starostlivosť počas opaľovania

Počas slnečných dní, je najdôležitejšie používať kvalitné opaľovacie krémy s ochranným faktorom. Mnoho ľudí však robí rovnakú chybu, že opaľovací krém používa iba vtedy, keď sa ide úmyselne opaľovať. Opak je však pravdou a keďže slnečné lúče sú každým rokom agresívnejšie a teploty prudko stúpajú, netreba zanedbávať používanie opaľovacích krémov na dennej báze aj pred bežnou cestou do práce.
Opaľovacie krémy by ste mali používať každý deň a nosiť vždy so sebou, pretože v horúčavách stačí len krátka prechádzka na slnku a môžete sa rýchlo a jednoducho spáliť. Ženy by predovšetkým nemali zabúdať  na aplikáciu produktov s SPF aj pod make-up. Je to skvelá prevencia pred vznikom vrások a starnutím pleti. Výborným pomocníkom ako podklad pod bežný denný krém alebo make-up, ktorý zlepšuje ochranu pokožky pred UV žiarením je aj vitamín E.

Starostlivosť po opaľovaní

Keďže všetci určite veľmi dobre vieme, ako pokožka vplyvom opaľovania tvrdne a je suchšia, pre dlhotrvajúce opálenie je potrebné ju neustále hydratovať. Užitočné nám môžu byť najmä vyživujúce krémy s upokojujúcim Aloe vera či levanduľou a takisto chladivé peny s obsahom Panthenolu, ktoré upokoja suchú pokožku, podráždenú slnečným žiarením.

Všetky výživové doplnky, či produkty s ochranným faktorom síce skvalitnia opálenie, avšak netreba zabúdať na to, že najdôležitejšie pre zdravú pokožku, je aj tak netráviť na slnku príliš dlhý čas a vyvarovať sa poludňajším hodinách, kedy je slnko najsilnejšie a chrániť sa denne pred škodlivým UV žiarením, nielen pred plánovanou dovolenkou.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„ĎAKUJEM za rýchle vybavenie mojej objednávky. Prajem pevné zdravie a veľa dobrej nálady.“

R. Bartková