Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Ako bojovať s bolesťami hlavy

Ako bojovať s bolesťami hlavy

Bolesť hlavy sa v našich životoch objavuje veľmi často. Či už je to z vyčerpania, stresu, infekcie alebo iného problému, ktorý v našom tele nastal. Úspešnou podmienkou upravenia nášho stavu a zbavenia sa tak bolesti, je zistenie príčiny, ktorá nám bolesť spôsobuje. Ak vieme, čo to je, môžeme byť pri riešení problému úspešní. Veľmi dobrým spôsobom uvoľňovania bolesti je napríklad taká akupresúra neuralgických bodov. Táto technika dokáže uvoľniť bolesť a zlepšiť nám stav. Samozrejme, nesmieme zabúdať ani na zdravú stravu a celkový životný štýl, pretože každý problém pramení aj v tejto oblasti a ak chceme, aby naše telo bolo v rovnováhe a aby sme minimalizovali riziko vzniku bolestí, potrebujeme tú správnu stravu, ktorá nám dodá potrebné látky a zabráni rôznym nepríjemnostiam. Poďme sa spolu pozrieť ako môžeme zabojovať s bolesťami hlavy.

Prejavy

Prejavy alebo symptómy nám ukážu, čo nie je v poriadku. V prípade bolestí hlavy sú to tieto symptómy:

  • Tupá alebo pálčivá bolesť
  • Pocity búšenia alebo pichania
  • Trhanie na jednej alebo oboch stranách hlavy
  • Bolesti v čelovej oblasti
  • Bolesti v zátylku
  • Bolesti, ktoré vyžarujú do ramien alebo šije
  • Môžeme pozorovať aj citlivosť na svetlo
  • Nevoľnosti
  • Poruchy videnia

Prečo bolesť vzniká?

Bolesť je najčastejšie dôsledkom nedostatočného prekrvenia mozgových ciev. Taktiež môžu vznikať ako sprievodný jav pri rôznych infekciách. Rovnako ich môžeme vnímať počas menštruácie alebo ako som spomínala, v prípade, že sme v strese a v dôsledku zlých poveternostných vplyvov, ktoré zle vplývajú na našu psychiku a spôsobujú bolesti hlavy. Okrem toho môžeme bolesti pozorovať aj pri nedostatku kyslíka, pri hlade alebo pri nadmernom požívaní alkoholu.

Čo jesť?

Pri bolestiach hlavy je dôležité vyhľadávať potraviny, ktoré sú schopné blokovať produkciu prostaglandínov, ktoré sú za bolesť zodpovedné. Na ich blokovanie sú nesmierne dôležité rastlinné polynenasýtené mastné kyseliny. Tie nájdeme v sóji a sójových výrobkoch alebo v avokáde, olivách a taktiež v rôznych druhoch rastlinných olejov. Na druhej strane živočíšne tuky vedia bolesti podporovať, takže v období, kedy vám bolesti znepríjemňujú život radšej siahnite po rastlinných tukoch, ktoré vám pomôžu. Okrem toho je pre podporu dobrého stavu dôležitý príjem vitamínu C. Vitamín C nám dokáže zmierniť bolesti mozgovej časti hlavy a to blokáciou produkcie histamínov. Takže treba vyhľadávať všetko čerstvé ovocie a zeleninu a vytvárať si skvelé a zdravé recepty, ktoré vás osviežia a zároveň pomôžu s bolesťami.

Pomarančovo-jablkový šalát

Ponúkam vám recept na skvelý a osviežujúci letný šalát. Budeme potrebovať pomaranče, jablká, kyslú smotanu, vanilkový cukor, med, oriešky podľa vlastného výberu. Pomaranče olúpeme a nakrájame na ľubovoľné kúsky. Taktiež umyjeme jablká a pokrájame na ľubovoľné kúsky. Kyslú smotanu zmiešame s vanilkovým cukrom. Pomaranče, jablká a smotanu zmiešame dokopy. Hotový šalát posypeme orechmi a polejeme medom. Dobrú chuť.

Tento recept vám určite prinesie úľavu od bolestí. Bolesť hlavy je skutočne nepríjemným stavom a prichádza práve vtedy, keď potrebujeme byť najproduktívnejší. Jednoducho v tom najhoršom čase. Ak chceme byť zdraví a fit, je potrebné vyberať tie správne potraviny, ktoré nás osviežia a doprajú telu fungovať tak ako má. Pripravujte si zdravé pokrmy a cíťte sa skvelo.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Chcem sa len poďakovať za objednávku, ktorá mi prišla a vlastne aj celkovo za všetky. Síce mi doma vždy chvíľu trvá, kým porozbaľujem všetky tie sáčky, ale cením si, že si dávate tak záležať na bezpečnej preprave zásielky :) Na balíčky od Vás sa vždy veľmi teším.“

Jana Guráňová