Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Ako na detoxikáciu?

Ako na detoxikáciu?

Samotná detoxikácia obnáša hneď viacero zložitých procesov, ktoré majú jedno spoločné – telo sa zbavuje škodlivých látok a istým spôsobom sa čistí. V tele tieto látky vznikli buď prirodzene alebo sa do tela mohli dostať z vonkajšieho prostredia. Takéto negatívne látky, ktoré sa dajú detoxikáciou dostať preč, nazývame často aj odpad. Zdravotné riziko je takpovediac zaručené, ak je odpadu príliš a telo sa mu nevie už dostatočne brániť.

Funguje aj prirodzene?

Prirodzená detoxikácia je súčasťou metabolizmu tela. Detoxikuje predovšetkým pečeň, ktorá túto svoju činnosť zvláda veľmi dobre, avšak pri jej preťažení prichádza k veľkým výkyvom a badať na nej akúsi „únavu“. Preťažiť ju môžeme prijímaním všetkých negatívnych látok, ktoré musí istým spôsobom selektovať. K detoxikácií sú dôležité aj obličky či žlč, ktoré dokážu vylučovať metabolické zvyšky, ktoré predstavujú akési spracované toxíny, ak ich možno takto nazvať. Ešte raz teda podotýkame, že detoxikácia je prirodzená súčasť metabolizmu a funkcia tela, ktorá v spomenutej pečeni prebieha neustále a má dve hlavné fázy:

  1. Premenenie toxínov pomocou enzýmov na reaktívne látky
  2. Premenenie produktov z prvej fázy na zlúčeniny rozpustné vo vode

Telo potrebuje teda k detoxikácií predovšetkým enzýmy a pomocné látky. Enzýmy sú vlastné produkty tela. Môžeme ich charakterizovať ako bielkovinové látky. Telo si ich dokáže vyrobiť aj samo, avšak k tomu potrebuje predovšetkým aminokyseliny. Enzýmy tohto typu sú schopné aj obnovy a ich množstvo musí byť v ideálnom prípade schopné pokrytia všetkých reakcií detoxikácie vedúcich k zneškodneniu toxínov v tele. V druhej fáze detoxikácie sú dôležité aj pomocné látky, ktoré zastávajú úlohu akéhosi „asistenta“ pri premene toxických látok na vo vode rozpustné. Sú to napríklad živiny, antioxidanty, minerálne látky, vitamíny. Tieto látky dokážu ovplyvniť nielen samotné reakcie druhej fázy detoxikácie, ale aj produkciu detoxikačných enzýmov, ktoré sú nevyhnutné v prvej fáze detoxikácie.

Hlavným faktor, ktorým dokážete ovplyvniť detoxikáciu, je predovšetkým zloženie stravy a teda príjem potravín. Ak prijímate potraviny, ktoré obsahujú dostatok látok umožňujúcich a podporujúcich detoxikáciu, potom sa telo lepšie detoxikuje a z tela sa pravidelne dostávajú preč nežiadúce toxíny. Za takéto potraviny či suroviny by sme mohli považovať predovšetkým ovocie a zeleninu, ktoré sú prospešné aj pre rôzne ďalšie procesy v ľudskom tele. Dodávajú vitamíny, minerály a rôzne látky udržiavajúce telo v dokonalej kondícií.

Skvelými pomocníkmi pre detoxikáciu sú aj zelené produkty chlorella a zelený jačmeň. Ak sú spracované prirodzeným a šetrným spôsobom, nestrácajú nič zo svojich účinkov na ľudský organizmus. Svojim zložením telu dodávajú látky a vitamíny, ktoré podporujú celé spektrum procesov v organizme a napomáhajú aj odstráneniu škodlivých látok – toxínov z tela.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Prave dnes som si balicek vybrala v Zasilkovne. Prekvapila ma rychlost. Este raz dakujem a prajem vsetko dobre. “

Zita Pleva