Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Ako na nepríjemné choroby

Ako na nepríjemné choroby A je to opäť tu. Zima, chladné a daždivé počasie, všade nachladnutí ľudia. Aj váš sused, kolega či priateľ kašle a bolí ho hlava? Ak ste už aj vy podľahli nepríjemnému nachladnutiu, bolesti hrdla či dokonca chrípke, prečítajte si niekoľko našich receptov, ktoré vám pomôžu ľahšie a rýchlejšie prekonať toto nepríjemné obdobie.

Ako na kašeľ
Nepríjemný dráždivý kašeľ dokáže snáď každému znepríjemniť život. Vyskúšajte náš jednoduchý recept. Dajte zohriať mlieko, väčší hrnček, pridajte do neho jeden žĺtok, jednu lyžičku masla a jednu lyžičku medu. Všetko dobre zamiešajte a vypite.

Proti bolesti v hrdle
Pokiaľ vás škriabe v hrdle či bolí pri prehĺtaní, skúste si pripraviť maslový čaj. Uvarte si dobrý čierny čaj, primiešajte do neho polievkovú lyžicu medu a masla. Všetko spolu dobre premiešajte a vypite. Bolesť v hrdle zaženiete aj nasledujúcim receptom. Do menšieho hrnca dajte variť pol litra vody, pridajte do nej kúsok škorice, dve celé guľôčky nového korenia a dva klinčeky. Všetko spolu povarte na miernom ohni asi desať minút, preceďte a ochuťte šťavou z jedného citróna a medom. Pite ešte horúce.

Šalát proti chrípke
Aj keď chrípke stále odolávate, nikdy nie je chybou pripraviť si preventívne šalát, ktorý vám dodá potrebné vitamíny. Zmiešajte asi 500 gramov kyslej kapusty s dvomi nakrájanými mrkvami, cibuľou a nastrúhaným väčším jablkom. Všetko premiešajte a pridajte jednu lyžičku strúhaného chrenu. Šalát prelejte kyslou smotanou.

Na upchané dutiny
Ak vás trápia upchané čelové dutiny, skúste uvariť v šupke jeden stredne veľký zemiak. Vložte ho do igelitového vrecka a rozmačkajte. Vrecko obaľte šatkou a priložte na čelo. Teplota tohto obkladu by mala byť čo najvyššia, samozrejme, tak, aby ste sa nespálili. Na čele nechajte obklad aspoň 25 minút.

Na zvýšenie imunity
Počas chladnej zimy si môžete každý deň zvyšovať imunitu aj repovým medom. Ako si ho pripravíte? Z čiernej repy odrežte špičku a vnútro vydlabte. Do tretiny nalejte med a nechajte tak celú noc. Lyžičku šťavy, ktorú med cez noc vytiahne, zamiešajte do pohára teplého mlieka a vypite. Na zvýšenie imunity môžete vyskúšať aj nasledujúci recept. Vo väčšom pohári zmiešajte šťavu z dvoch citrónov s dvomi lyžicami cukru a zalejte teplou vodou. Podľa chuti môžete pridať aj šťavu z pomaranča. Takýto nápoj pite každé ráno.

Zvýšiť imunitný systém si môžete aj iným spôsobom, a to užívaním doplnkov výživy. Na posilnenie imunity je ideálny aj Cordyceps sinensis. Tento produkt, okrem toho, že posilňuje imunitu, je považovaný aj za prírodné antibiotikum, detoxikuje organizmus, má aj protinádorové účinky, ale dokonca znižuje vysokú hladinu cukru a cholesterolu.

Ďalším produktom na podporu imunity je hliva ustricová. Okrem toho pomáha odstrániť jedovaté látky z tela, znižuje hladinu cholesterolu, ale súčasne pôsobí aj pri ekzémoch, alergiách i hemoroidoch.

Proti baktériám či vírusom je ideálny aj Bio Propolis. Ten je vhodným doplnkom aj pri užívaní antibiotík. Samozrejme, posilňuje aj imunitný systém.

Pamätajte na to, že je lepšie myslieť na svoje zdravie skôr, než vás prepadne nepríjemná choroba. A to nehovoríme len o nádche či chrípke.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Chcem sa Vam podakovat za rychle a seriozne jednanie. Balicek prisiel dnes rano. Som velmi spokojna.“

Nora Takacova