Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Ako produktívne využiť čas strávený doma

Ako produktívne využiť čas strávený doma

Niekde uprostred našej uponáhľanej doby, kedy je náš každodenný program nabitý množstvom aktivít, neustáleho stresu, nestíhania a nedostatočného odpočinku, sme sa na pár dní zastavili a zostali tráviť všetok svoj drahocenný čas doma. Nastal ten správny moment dopriať oddych sebe i svojim blízkym, nachvíľu vypnúť, zresetovať svoje telo a myseľ...Vírus Covid-19 nás dostal do situácie, ktorú sme absolútne nečakali, avšak to neznamená, že z nej nemôžme vyťažiť veľa pozitívneho a prospešného. Jedným z najdôležitejších bodov, ako nestratiť jasnú myseľ behom dlhých domácich dní je dať si predsavzatie, že sa každý deň zamestnáte nejakou užitočnou aktivitou.

Konečne máte čas na všetko, na čo ste doteraz čas nemali

Zamyslite sa nad tými dňami, keď ste si v zhone každodenných dní neraz povzdychli nad myšlienkou všetko nachvíľu nechať tak a dať si neplánované niekoľkodňové voľno. Koľkokrát ste si povedali: „kiežby som mal/a viac voľného času, hneď by som sa tomu venoval/a naplno... .“ Povedzte si nahlas, čo je pre Vás to „to“, na ktoré nikdy nie je dosť voľného času? Tá činnosť, po ktorej vo svojom vnútri túžite, avšak nikdy nebola pre nedostatok času uskutočnená tak, ako by ste si boli želali? Čo je Vaše „to“, ktoré ste vždy odkladali? K efektívnemu vyplneniu voľného času, ktorý počas dní doma máte, Vám môže pomôcť krátke cvičenie pomocou zoznamu, na ktorý si vypíšete všetky aktivity, ktoré ste vždy chceli urobiť. „Keby som mal/a viac voľného času, chcela by som... .“

Aké sú naše tipy? Inšpirujte sa:

1. Časovo náročné recepty

Častokrát pri príprave varených pokrmov na večeru alebo víkendový obed siahame po rýchlych a nenáročných receptoch, ktoré sú zaručene chutné a ich príprava nezaberie príliš veľa času stráveného za sporákom. Teraz máte dostatočný priestor upustiť uzdu svojej kulinárskej fantázie. Strávte čas na internete hľadaním nových, netradičných receptov, ktoré by ste radi vyskúšali, keby Vám to voľný čas dovoľoval. Teraz ho máte. Vášmu kuchynskému umeniu nič nestojí v ceste a môžete sa pustiť do prípravy zaujímavých pokrmov. Inšpirujte sa receptami z cudzokrajnej kuchyne, napríklad zavítajte do Indie. Spoznávať nové chute môže byť skutočne veľká zábava. Rovnaká výzva platí i v prípade domáceho pečenia. Mnohé dobroty si vyžadujú časovú investíciu a práve teraz máte možnosť ju naplno vložiť do chvíľok pečenia. Varenie a pečenie môže byť skvelý oddych a terapia len pre Vás, ale i pre ďalších členov domácnosti, s ktorými môžete efektívne a nápadito stráviť spoločný čas. Dajte šancu minimálne jedného receptu! Naše odporúčanie? Vyskúšajte pečenie s využitím netradičnej múky, napríklad mandľovej alebo gaštanovej.

2. Starostlivosť o vlasy a pokožku

Milujete relaxačný kúpeľ? Rýchla sprcha je pomocník v dňoch, keď nič nestíhate, avšak konečne prišiel ten čas, keď sa môžete naplno rozmaznávať. Pripravte si v kúpeľni relaxačnú atmosféru, využite éterické oleje, sviečky a penu do kúpeľa. Vyskúšali ste už namiesto peny použiť tonizujúcu soľ? Dokonalo hydratuje pokožku a zmierňuje svalové napätie. Kúpeľom však ani zďaleka starostlivosť o telo nekončí. Doprajte svojim vlasom vyživujúcu masku a venujte im túto pozornosť aj niekoľkokrát do týždňa. Okrem našej koruny krásy sa oplatí venovať extra starostlivosť i našej tvári použitím rôznych masiek a peelingov.

3. Poriadok dokáže zázraky

Stala sa Vám už v živote situácia, kedy ste boli „stratený“ alebo zmätený a keď ste v niečom prakticky urobili poriadok, Vaša myseľ bola odrazu čistejšia? Usporiadanie dokumentov v šuplíku, pretriedené oblečenie v skrini, zoradenie priečinkov v počítači...Vyskúšajte terapiu poriadkom a sami pocítite, aké divy dokáže to, že veciam dáme ich pravé miesto. Nielen, že produktívne strávite svoj voľný čas, ale i prečistíte svoju myseľ, ktorá sa neustále sústredí na rôzne nepríjemné scenáre okolo aktuálnej situácie.

4. Knihy si nezaslúžia stále ležať len na polici

Vezmite svoju obľúbenú knižku na prechádzku do záhrady, na terasu alebo do kresla. Pohodlne sa usaďte a vstúpte do úplne iného sveta. Dajte šancu knihám, ktoré ste pre nedostatok voľného času toľkokrát odložili.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Balíček prišiel v poriadku, prekvapili ste ma rýchlosťou dodávky. Ďakujem krásne aj za darčeky... som veľmi spokojná a budem Váš obchod odporúčať aj známym Usmiaty.“

Zuzana Fleischhackerová