Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Ako sa správne starať o pleť počas zimných mesiacov

Ako sa správne starať o pleť počas zimných mesiacov

Zima. To je nielen magické obdobie Vianočných sviatkov, lyžovačiek a dlhých romantických večerov pred kozubom. Ale aj obdobie plné chrípok, prechladnutia, zníženej imunity, popraskaných pier, suchých a lámavých vlasov, a suchou, mrazom vyštípanou pleťou.

Kvalitná starostlivosť o pleť by mala fungovať u vás nielen počas zimy, ale celý rok. A práve počas zimy, by sa mala táto starostlivośt zintenzívniť. Pleti by ste mali vytvorit kvalitný ochranný štít pred mrazom, ktorý ju vysušuje a poškodzuje. Pleť na tvári je veľmi jemná, počas zimných mesiacov je vystavená nielen extrémnym teplotným zmenám (napr. pri prechode z exteriéru do interiéru), ale aj ostrému štiplavému vetru a mrazu. Preto má potom sklon k začervenaniu, svrbeniu a nevábnemu olupovaniu.

Ako prvý základ starostlivosti o pleť by mala byť hydratácia. Bezpodmienečne. Mazové žľazy v pokožke pracujú počas chladných zimných mesiacov oveľa menej, tým pádom sa stenčuje prirodzený ochranný lipidový film a z pokožky uniká viac vlhkosti. Odporúčame 24 h hydratačný krém BIO Neobio, ktorý obsahuje Aloe Vera, hroznový olej, bambucké maslo a acai. Aloe Vera je rastlina s blahodarnými účinkami,ktorá upokojí akútne podráždenie pokožky. Okrem toho v dôsledku zníženého lipidového filtra na pleti počas zimných mesiacov, majú na pokožke tendenciu sa usadiť rôzne mikroorganizmy s tendenciou k tvorbe akné. Aloe Vera má antibakteriálne a antiseptické účinky a pôsobí proti nežiaducim baktériam a tvorbe akné a rôznych dermatitíd.. Hroznový olej je zdrojom vitamínu E, čo je silný antioxidant. Pôsobí vynikajúco proti oxidačnému stresu, zabraňuje starnutiu pokožky a pôsobí revitalizujúco. Bambucké maslo pôsobí hydratačne a acai je známy silný antioxidant, ktorý chráni pokožku pred účinkami voľných radikálov.

Druhý krok pri starostlivosti o pleť je jednoznačne výživa. Pleť počas zimných mesiacov je extrémne citlivá, preto je vhodné použiť prírodnú kozmetiku bez obsahu parfumov a konzervačných látok, ktoré zbytočne budú pokožku na tvári len zaťažovať. Starostlivosť o pleť by v tomto prípade mala zahrňovať vitamín A, E, D, výťažky z nechtíka lekárskeho, argánový, mandľový, hroznový alebo avokádovy olej.
Nielen krásne zjednotia pleť, zregenerujú prvé vrásky a známky starnutia, takisto pomáhajú aj pri nežiaducich rozšírených cievkách na tvári tzv. „metličkách“, pri akné, olupovaní.

Tretím zásadným krokom v starostlivosti je ochrana. Hlavne pri zimných športoch. Poznáte to, idete si na hory poriadne zalyžovať a zatiaľ, čo vy budete aktívne relaxovať, slniečko, mráz a vietor sa podpíšu na vašej tvári. Kombinácia nízkych teplôt, slniečka, mrazivého počasia, studeného vetra a precitlivenej pokožky môže vašu pleť spáliť rovnako, ako keby ste boli práve pri mori. Nezabudnite si preto pribaliť do kufra kvalitný krém s faktorom UV 15 - 20.

Pri dodržiavaní aspoň týchto troch krokov sa vyhnete nepríjemnému vzhľadu a zdravotným komplikáciam. Budete sa nielen cítiť sviežo, ale zabránite aj nežiaducemu starnutiu pokožky, vráskam a nepríjemným kožným ochorenia ako sú napr. akné, ekzémy, dermatitídy. A hlavne na jar sa budete cítiť ako znovuzrodené.

Nezabúdajte však, že počas zimy je dôležité sa starať o svoju pokožku nielen zvonku ale aj zvnútra. Zvýšte preto prisun vitamínov, ovocia a zeleniny. Veľkou chybou počas zimy je nedodržiavanie pitného režimu! Vhodné sú voda alebo čaj, naopak káva, varené víno, punč pleť iba zbytočne vysušujú.

Starajte sa príkladne o seba nielen zvonka ale aj z vnútra. Ako hovorí staré známe príslovie: „ Krása vychádza z vnútra! „.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dovoľte mi poďakovať za rýchle vybavenie mojej objednávky ako aj jej rýchle doručenie. Osobitne sa chcem POĎAKOVAŤ p. Kolenovi, za jeho príjemný, ochotný a úctivý prístup. Budem širiť o Vašej firme len to najlepšie. Teším sa na nakupovanie aj do budúcna u Vás. Taktiež Vás budem odporúčať mojej rodine a známym. SRDEČNÁ VĎAKA.“

Minárová zo Skýcova