Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Ako si udržať zdravie

Ako si udržať zdravie „Byť niekedy chorý je zdravé,“ povedal Henry David Thoreau.
To či má pravdu je na posúdenie lekárov, avšak na zemi asi nie je človek, ktorý by niekedy nebol chorý.

Čo je to však zdravie?
Encyklopédie ho definujú ako „telesné, duševné a sociálne blaho“, ale aj ako „opak choroby, nielen jej neprítomnosť alebo poruchy funkcie. Zdravie je forma existencie organizmu, ktorá sa, buď vylučuje s chorobou, alebo prechádza do choroby.“ Choroba je zase definovaná ako „porucha zdravia, presnejšie porucha telesných, kognitívnych, sociálnych alebo psychických funkcií, ktoré zreteľne negatívne ovplyvňujú výkonnosť a zdravie organizmu, prípadne sa môže takéto ovplyvnenie očakávať“, ale aj „choroba je každá odchýlka od normálneho priebehu životných procesov človeka. Choroba je spojená s oslabením napadnutého organizmu alebo jeho časti. Vzniká porušením rovnováhy medzi organizmom a prostredím. Každá choroba má svoje prejavy a príznaky. Za istých okolností môže skončiť smrťou.“

Choroby sa rozdeľujú do niekoľkých kategórií, a to na dedičné choroby, infekčné, detské choroby, nehody a poranenia, otravy, rozleptania, popáleniny a iné škody spôsobené chemickými a fyzikálnymi škodlivinami, degeneračné ochorenia, autoimúnne choroby, tumorové ochorenia, iatrogénne choroby, čo sú choroby podmienené lekárskym zásahom, psychické choroby, sociálne choroby či problémy, civilizačné choroby, choroby z podvýživy a choroby z blahobytu.
Na to, aby ľudský organizmus fungoval, potrebuje slnko, vodu, vzduch, výživu, a to bielkoviny, tuky, minerály, vitamíny, vlákninu, uhľohydráty, ďalej enzýmy, ale aj pohyb a odpočinok, striedmosť a dokonca stres.
Nielen ľudský organizmus, ale každý živý organizmus má odolnosť voči pôvodcom chorôb, jedom či látkam, a to je imunita. Je to vlastne schopnosť tela úspešne reagovať, a teda vytvárať protilátky. Imunitu poznáme vrodenú a získanú, a to napríklad očkovaním.

Ako posilniť imunitu
Imunitu, aby sme si ju udržali, musíme posilňovať. Možností máme hneď niekoľko, a to športovaním, otužovaním i vyváženou stravou, ale pre tých, ktorí nemajú čas športovať, žijú v znečistenom prostredí či jednoducho chcú svoju imunitu posilniť, máme niekoľko overených a účinných produktov z prírody.
Triton je produkt, ktorý je vyrobený kombináciou troch liečivých húb, ktoré sú zastúpené v rovnakom pomere, a to Cordyceps, Reishi a Shitake. Tieto huby sú si účinkami dosť blízke. Každá z nich má v prípravku Triton špecifické pôsobenie, a tak umocňuje jeho celkový účinok na podporu imunity.
Hliva ustricová je jednoducho zázrak prírody pre jej schopnosť stimulovať bunky, ktoré vytvárajú v tele prirodzenú imunitu. Okrem toho je hliva bohatým zdrojom prírodných vitamínov či minerálov, obsahuje aj vitamíny B, D, C a K, ale aj kvalitné proteíny, nenasýtené mastné kyseliny, 8 aminokyselín, prvky ako selén, zinok, bór, jód, chróm, meď, železo, vlákninu. Prirodzenú obranyschopnosť organizmu posilňujú aj Echinaceové kvapky. Echinacea purpurová totiž podporuje kondíciu a odolnosť organizmu voči nepriaznivým vonkajším vplyvom.
Ďalším produktom je Imunoglukán. Je to prírodný produkt posilňujúci obranyschopnosť organizmu. Je vhodný na prevenciu a posilnenie odolnosti organizmu v čase zvýšenej chorobnosti, v období chrípky a pri oslabení imunitného systému z rôznych príčin ako napríklad stres, fyzická či psychická záťaž. Je ideálny aj pre osoby so sklonom k opakovaným infekciám a pre osoby citlivé na alergény.

Produktov na podporu a posilnenie imunitného systému máme v našej ponuke veľa, vyberte si podľa vašich symptómov, najmä teraz pred blížiacou sa sychravou jeseňou a začínajúcim chrípkovým obdobím.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Chcem sa Vám poďakovať za rýchle vybavenie a dodanie objednávky-toto je jedna z ciest k úspechu. Ďakujem veľmi pekne a želám veľa spokojných zákazníkov.“

Dadi Darnadi