Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Ako znížiť cholesterol

Ako znížiť cholesterol Cholesterol je lipid zo skupiny steroidov. Jeho názov pochádza z gréčtiny, kde chole znamená žlč a stereos znamená pevný, pretože cholesterol prvýkrát izolovali zo žlčových kameňov. V ľudskom organizme sa cholesterol nachádza vo všetkých tkanivách, samozrejme, aj v krvi. Väčšina telesného cholesterolu nepochádza zo stravy, ale syntetizuje sa priamo v organizme. Najväčšia koncentrácia cholesterolu je v tkanivách, kde sa cholesterol syntetizuje - pečeň, alebo kde sa nachádzajú pevnejšie bunkové membrány - mozog, miecha.

Ak vám po prehliadke u lekára povedia, že máte vysokú hladinu cholesterolu v krvi, znamená to, že je vo vašich cievach väčšie množstvo hustej žltej látky. Táto vám však môže spôsobiť množstvo nepríjemností, od zlej priechodnosti ciev, srdcového infarktu, až po krvácanie do mozgu. Preto vám lekár pravdepodobne povie, aby ste sa začali zdravšie stravovať, prestali fajčiť či začali cvičiť. Poďme sa však spolu pozrieť bližšie na to, čo robiť, aby bol váš cholesterol v normálnych číslach.

Čo jesť, aby bol váš cholesterol nižší
Ako prvé musíme napísať ovocie. Ovocie, napríklad jablká neobsahujú žiadny cholesterol, naopak, sú plné potrebných vitamínov, najmä vitamínu C. Ten sa nachádza aj v citrónoch, jahodách, paradajkách, zemiakoch či špenáte. Ďalším dôležitým vitamínom je vitamín E, ten nájdete v kapuste či fazuľke.
Nemenej potrebný je aj vitamín B, ktorý si doplníte, ak budete jesť strukoviny či listovú zeleninu. Okrem ovocia je významnou zložkou potravy na zníženie cholesterolu cesnak, kukurica, mrkva, ale aj ovsené otruby.

Čo nejesť, aby bol váš cholesterol nižší
Tu treba zdôrazniť, že veľa cholesterolu obsahujú vajcia, ich konzumáciu by ste preto mali obmedziť na minimum. Výrazne znížiť by ste mali aj konzumáciu tučného mäsa, masla, syrov, tučné mlieko nahraďte nízkotučným, olej zase zdravším olivovým či slnečnicovým olejom.

Čo robiť, aby bol váš cholesterol nižší
Okrem toho, že sa začnete zdravšie stravovať, mali by ste prestať fajčiť, či piť kávu. Dôležité tiež je, aby ste zhodili niekoľko nadbytočných kilogramov, a to nielen pomocou stravy, ale aj cvičením. Nájdite si šport, ktorý vám vyhovuje, alebo začnite s dlhšími prechádzkami.

Ako si ešte pomôcť
Pokiaľ chcete svojmu organizmu pomôcť ešte viac, vyskúšajte výživové doplnky zamerané práve na zníženie hladiny cholesterolu. Jedným z nich je aj Biiolicaps. Ten obsahuje cesnakový olej v kapsliach. Okrem toho, že vám pomôže znížiť cholesterol, ochraňuje organizmus pred kvasinkovou infekciou, po opakovaných angínach, v období rekonvalescencie a pri chronickej únave. Je účinný aj pri bolestiach v krku a pri hmatateľných uzlinách, pomáha normalizovať vysoký a nízky krvný tlak, uľahčuje vykašliavanie hlienu z dýchacích ciest a je vhodný aj pri zápaloch kĺbov.

Ďalším vhodným doplnkom výživy je aj Epamarcaps, čistý lososový olej bohatý na vitamín E. Okrem toho, že znižuje cholesterol, je to aj podporný prostriedok pri ischemickej chorobe srdca, pri infarkte myokardu, uplatňuje sa pri zmiernení bolesti, pôsobí aj proti upchávaniu cievneho systému, znižuje vysoký krvný tlak a má priaznivý efekt pri zápalových procesoch.

Ak neviete, aký je váš cholesterol, objednajte sa u svojho lekára. Avšak nemusíte čakať na výsledky a už teraz myslite na svoje zdravie a snažte sa znížiť hladinu cholesterolu sami, bez zdvihnutého prsta vášho lekára.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobrý den prajem. Dosiel mi dnes balik do Nemecka a musim povedat veľmi rýchle dodanie som veľmi rada:) a som rada ze máte caje s čistým zložením :) premna to znamená veľa kedze mam zdravotne problémy. Dakujem este raz a prajem pekný den :)“

Barbora Belzarova