Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Aktívna prevencia pre organizmus

Aktívna prevencia pre organizmus

Je množstvo spôsobov, akými dopriať organizmu preventívne opatrenia voči problémom, ktoré by mohli nastať. Týmito opatreniami sú napríklad masáže, striedavé sprchy, horúci kúpeľ alebo vyparovanie. Ak chceme mať silnú imunitu a organizmus odolný voči útokom rôznych baktérií, vírusov, či plesní, mali by sme tieto kúry podstupovať pravidelne v súhre so zdravou stravou a pravidelným pohybom. Mali by sme však vždy dodržiavať zásady týchto procedúr. Pozrime sa bližšie na jednotlivé spôsoby, ktorými naše telo posilníme.

Aktívna prevencia

Spomenuté procedúry podporujú zachovanie, resp. prinavrátenie dobrého stavu nášho organizmu. Tieto procedúry sú také jednoduché, že ich dokáže vykonať každý človek doma. A ich skvelý účinok budeme pociťovať dlho po takomto zážitku. Samotné aktivity by sme mali robiť pravidelne a obmieňať ich. Len v takom prípade si môžeme povedať, že robíme aktívnu prevenciu.

Otužovanie

Do kategórie otužovania môžeme zaradiť aj masáž suchou kefou a následne striedavú sprchu a vyparovanie. Tieto postupy by sme mali zaradiť do plánu každého dňa. Prechod od suchého k mokrému a od horúceho k studenému mimoriadne kladne stimuluje všetky funkcie našej pokožky. A keďže je naša koža najväčším vylučovacím orgánom tela, mali by sme jej venovať dostatočnú pozornosť. Postup je nasledovný. Ráno by sme si po prebudení mali celé telo vymasírovať suchou saunovou kefou alebo rukavicou z lufy. Potom nasleduje striedavá sprcha. Najprv sa sprchujeme teplou až horúcou vodou, kým sa organizmus poriadne neprehreje. Potom si pustíme vlažnú vodu a postupujeme od nôh smerom nahor. Celý tento postup opakujeme niekoľkokrát. Posledné osprchovanie by malo byť studenou vodou. Napokon je tu vyparovanie. Tento postup je zaujímavý v tom, že sa mokrí postavíme na vzduch k otvorenému oknu a až potom sa utrieme. Silno sa šúchame uterákom, aby sme si privodili pocit príjemného tepla. Nemusíte sa báť, že prechladnete, pretože tieto tri aktivity sa skvele dopĺňajú a majú svoj zmysel.

Horúci kúpeľ

Horúci kúpeľ je v pravidelných intervaloch počas niekoľkých týždňov skvelým prostriedkom na zlepšenie odolnosti voči infekciám a pôsobí ako dlhodobý stimulátor krvného obehu a látkovej výmeny. Na správny horúci kúpeľ potrebujeme niekoľko pomôcok. Je to vaňa, saunová kefa, liter čaju na posilnenie krvného obehu (napríklad hloh obyčajný, rozmarín a lipový kvet v rovnakom pomere), teplomer. Vaňu si naplníme po okraj horúcou vodou. Vypijeme niekoľko šálok čaju a ľahneme si do vane. Pod vodou si celé telo premasírujeme kefou. Vodu môžeme po 20 minútach trochu vypustiť a dopustiť horúcu vodu. Dbáme na to, aby počas celej doby kúpeľa bola miestnosť dobre vetraná. Máme preto počas celej doby otvorené napríklad dvere. Ak by sme si počas kúpeľa odmerali teplotu pod jazykom, zistíme, že je to hodnota aj 40°C. Keď teplota dosiahne 39°C, necháme vodu trochu vychladnúť a z vane vychádzame po etapách a niekoľko minút si môžeme posedieť na okraji vane. Je dobré, ak je pri vychádzaní niekto pri nás, v prípade, že by sa nám z vane vychádzalo ťažko a cítili by ste nevoľnosť. Ruky a nohy by sme si ešte mali osprchovať studenou vodou a mali by sme si ľahnúť pod perinu. Ešte chvíľu ležíme v teple, presnejšie sa potíme a dostaví sa nám pocit skvelého uvoľnenia a následne sa nám podarí vďaka celej procedúre mať aj skvelý spánok.

Spomenuté spôsoby sú skvelým návodom, ako otužovať svoje telo a zlepšovať jeho odolnosť voči rôznym vplyvom. Naše stránky vám ponúkajú aj rôzne druhy bio čajov, ktoré by ste pri týchto procedúrach mohli využiť. Rovnako môžete siahnuť po našich masážnych olejoch, ktoré vám po sprche, či kúpeli hydratujú, zjemnia a prevoňajú pokožku celého tela. Naučte sa tieto procedúry praktizovať a vaše telo bude odolné ako nikdy predtým.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dakujem vam za super rychle dorucenie objednavky!“

Pozdravom Fazekasova