Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Aký je význam BIO bavlny?

Aký je význam BIO bavlny?

Vieme o zdravotných výhodách nákupu BIO potravín a o používaní ekologických čistiacich prostriedkov. Ale máme dostatok informácií o organických materiáloch napr. v kozmetike?

Nosenie a používanie organických materiálov má veľký a pozitívny vplyv nielen na naše zdravie ale aj na zdravie našej planéty.

Aká je to BIO bavlna?

BIO bavlna je pestovaná takým spôsobom, že používa výhradne metódy a materiály, ktoré zmierňujú dopad na životné prostredie.

BIO bavlna vs. konvenčné materiály

  • Hlavným prínosom organických materiálov je to, že plodiny nie sú ošetrené pesticídmi, insekticídmi, herbicídmi a geneticky modifikovanými organizmami (GMO). Tieto toxíny sú škodlivé nielen pre poľnohospodárov a pracovníkov, ale aj pre spotrebiteľov a celý ekosystém.
  • Konvenčne pestovaná bavlna využíva viac insekticídov, než akékoľvek iné plodiny na svete. Odhaduje sa, že každý rok producenti bavlny použijú až 25% svetových insekticídov a viac ako 10 % svetových pesticídov. Extrémne množstvo pre jednu jedinú plodinu! Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) až za cca 20 000 úmrtí ročne zodpovedá otrava pesticídmi.
  • Škodlivé účinky konvenčnej bavlny pociťujeme aj v našom každodennom živote - podráždená koža, vyrážky a dokonca aj bolesti hlavy či závraty.

BIO bavlna a intímna hygiena

Ženské intímne partie patria k tým najcitlivejším. Obzvlášť citlivé sú ženy, ktoré majú sklon k alergickým reakciám či chemickej precitlivenosti. Tie by mali zvážiť používanie intímnych potrieb (vložky, tampóny, obrúsky) vyrobených práve z BIO bavlny.
Dnes sa už tieto produkty predávajú po celom svete a ponúkajú tak ženám kvalitnú a prírodnú voľbu bez chémie, parabénov a syntetických vonných látok.

Zdravotné dôsledky toxických hygienických produktov

Genitálne oblasti žien majú povrchovú plochu, ktorá sa skladá z vysoko priepustnej sliznice. Skladá sa z tenkej vrstvy buniek, s bohatou sieťou krvných ciev a vlhkého prostredia. To znamená, že chemické látky sa môžu ľahko a rýchlo vstrebať do tela.
Takéto ženské hygienické výrobky bežne používajú prísady, ktoré môžu výrazne narušiť hormonálny systém, spôsobiť vznik rôznych kvasinkových či bakteriálnych infekcií, podráždiť pokožku a spôsobiť tak nepríjemné kožné problémy a alergické reakcie.

Výhody produktov z BIO bavlny nie je možné merať z hľadiska množstva a ceny. Ide o myšlienku, ktorá je pre naše zdravie a celý ekosystém prospešná a bezpečná. Všetky tieto produkty sú navyše biologicky rozložiteľné a za správnych podmienok aj kompostovateľné.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ste spoľahlivý, rýchly internetový obchod. Vôbec nemám obavu nakupovať. Ďakujem“

Rimma