Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Aloa pravá

Aloa pravá

V súvislosti s touto rastlinou je používanejší názov Aloe vera. Každý človek sa už nejakým spôsobom s touto rastlinou alebo s jej výťažkami stretol. Veľmi obľúbené sú nápoje, ktoré sa vyrábajú tak, že malé kúsky ostávajú v obsahu fľaše a človek si tak môže vychutnať aj skvelú dužinu. Ak sa o Aloe vera chcete dozvedieť viac, nasledujúci článok vám rozšíri obzory.

Čo to je?

Aloe vera je teplomilná sukulentná rastlina, ktorá má dlhé ostré listy a na ich okrajoch sa môžu vyskytovať ostne. Táto rastlina sa pôvodne pestuje v tropických a subtropických oblastiach, ale v súčasnosti ju pestujeme aj u nás, pretože ľudia boli schopní vyšľachtiť aj formu, ktorá dokáže rásť v našich podmienkach. Aloa pravá – Aloe vera, je rastlina, ktorá patrí do čeľade Asphodelaceae – asfodelovité a jej hlavnú zložku tvorí látka nazývaná acemanán. Je to polysacharid. Práve táto látka je tým bohatstvom, ktoré sa z rastliny získava a vo svete má takú popularitu. Nachádza sa práve v listoch, ktoré, keď rozrežeme, pozorujeme v nich akúsi gélovitú hmotu. Aloe pôsobí priaznivo na imunitný systém a posilňuje ho, taktiež je to antibakteriálne pôsobiaca rastlina a obsahuje veľa pre telo prospešných látok. Spomeniem napríklad draslík, zinok, fosfor, mangán, vápnik, aminokyseliny, vitamíny skupiny B, vitamín A a mnoho iných látok.

Účinky na telo

Aloe vera je v prvom rade posilňovačom imunitného systému, to znamená, že posilňuje našu obranyschopnosť. Je silným antioxidantom, vďaka nej je telo vitálne. Táto rastlina pôsobí aj na výkon organizmu, človek je po užití jej výťažkov schopný znášať väčšie pracovné napätie, či už vo sfére fyzickej alebo psychickej. Taktiež má antibakteriálne účinky, v našom tele ničí zlé baktérie a dobré ponecháva. Je pomocníkom pri liečení rán, pretože hojenie urýchľuje a dokáže zastaviť krvácanie. Ako vidíme, táto rastlina má mnoho účinkov, ktoré by jej mohlo závidieť mnoho iných rastlín.

Produkty z Aloe vera

V súčasnosti máme na trhu množstvo produktov, ktoré nám ponúkajú skvelé výťažky z tejto rastliny. Naša stránka ponúka výrobky vo forme štiav a džúsov, toboliek a tabletiek, gélov, sprejov. Každý produkt je určený na niečo iné. Napríklad sprej sa používa na drobné poranenia, napríklad po uštipnutí hmyzom a látky z Aloe vera efektívne pomôžu urýchliť hojenie rany. Tablety, ktoré ponúkame sú určené na celkové posilnenie organizmu a upravenie a správne fungovanie tráviaceho traktu. Veľmi zaujímavý je aj Aloe vera gél, ktorý je získaný z čistej šťavy rastliny a je za studena lisovaný, aby boli všetky látky zachované. Tento gél sa používa na vonkajšie použitie, hlavne na rany a na ošetrovanie kože pred a po opaľovaní, ničí baktérie a plesne a pôsobí priaznivo na odstraňovanie drobných cievok, ktoré sa na koži občas ukazujú. Okrem toho obsahuje aj výťažok z čajovníka, ktorý má tiež blahodarné účinky na pokožku.

Ak ste fanúšikom Aloe vera, môžete si byť istý, že prijímaním látok z tejto rastliny robíte pre svoje telo skvelú vec. Telo očisťujete a dodávate mu množstvo skvelých látok. Upravujete si trávenie a zlepšujete pleť, či zmierňujete stopy poranení, ktoré ste v minulosti nadobudli. Je len na vás v akej forme budete výťažky Aloe vera prijímať, či si rastlinu vypestujete doma alebo si zakúpite nápoj, či doplnok výživy. Rozhodnutie je na vás, ale samozrejme, prijímanie látok z Aloe vera je v každej forme pozitívne a prospešné pre ľudský organizmus.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Pekný podvečer. Už som objednávku aj zacvakal cez Banku a ohľadom spokojnosti, tá zatiaľ bola nadmerná, čo som aj deklaroval. A teraz sa teším na nové veci od Vás. Prajem veľkú a spokojnú klientelu a všetko najsamlepšie. “

Michal