Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Aloe Vera a levanduľa - prečo ich v lete potrebujeme

Aloe Vera a levanduľa - prečo ich v lete potrebujeme

Kto by nemiloval toto krásne slnečné obdobie plné dovoleniek, prázdnin, slnka a vody. Aj keď mnohí z nás sú na vysoké tepoty citlivý, všetci si v lete nájdeme to svoje. Či už obľúbený šport, cestovanie alebo dlhé večery strávené grilovaním s priateľmi. Hlavne pre ženy je však leto symbolom hnedej pokožky a opaľovania. Získať zlatistý pigment je skutočným luxusom, ktorý nám v tom najlepšom prípade vydrží až do zimy. V niektorých prípadoch to však môže skončiť aj spálením a nepríjemnými šupinkami. Vždy po pobyte na slnku však musíme mať na mysli starostlivosť o pokožku, ktorá je citlivejšie ako si možno myslíme.

O tom, že sa pred slnkom musíme chrániť snáď ani nie je potrebné hovoriť. O tom, aké prírodné produkty na opaľovanie môžeme použiť sme už hovorili v minulom článku. Samozrejme, veľmi potrebná je aj starostlivosť o pokožku po opaľovaní. To však nie je všetko a na naše telo v lete číha omnoho viac nástrah. Hrozí nám uštipnutie hmyzom, menšie zranenia pri športe či alergie. Ak sa nám niečo také prihodí a naša podráždená pokožka potrebuje rýchlu regeneráciu, vieme, po čom treba siahnuť. Hotové znovuzrodenie vám prinesie Aloe Vera alebo obľúbená levanduľa.

Veríme, že o zázračných účinkoch Aloe Vera ste už počuli. Jej schopnosť obnovovať tkanivo a množstvo živín, ktoré obsahuje sú pre pokožku značne potrebné. Spomenúť môžeme bohaté zastúpenie antioxidantov, vrátane 20 aminokyselín, vitamíny C, A (beta-karotén), E a vitamíny skupiny B či železo, horčík a vápnik. To všetko zabezpečuje schopnosť Aloe Vera regenerovať a poskytnúť dôkladnú starostlivosť. Po opaľovaní, pri spálení alebo na drobné ranky môžete siahnuť po prírodnom oleji z Aloe Vera. Olej má značné protizápalové a antibakteriálne činky, čím zabraňuje prípadnej infekcii alebo alergii. S prirodzene chladivým efektom je záchranou pre spálenú pokožku, ktorú jemne schladí a zregeneruje. Tento účinok môžeme použiť aj na miesto citlivé po bodnutí hmyzom. Stačí niekoľko kvapiek a vaša pokožka pocíti značnú úľavu.

Ak hľadáte praktickejšiu formu využitia účinkov Aloe Vera, ponúka sa vám praktický gél v spreji. Chladivý gél tíšiaci bolesť urýchľuje hojenie bežných poranení ako sú spáleniny, odreniny, škrabance či uštipnutia hmyzom. Po nadmernom slnení zmierňuje podráždenie a ponúka jedinečnú regeneráciu. Výhodou gélu v spreji je praktické použitie a rýchle vstrebávanie.

Ak ste milovníkom voňavej fialovej levandule vaša pokožka môže dostať potrebnú starostlivosť aj od tejto rastlinky. Levanduľový olej je obľúbený nie len v aromaterapii, ale má cenné účinky aj na pokožku. Obsahuje vzácny rastlinný skvalén, ktorý je kľúčom k prirodzene zdravej pokožke. Levanduľový olej pomáha chrániť a regenerovať suché a poškodené miesta. Ďalšou z výhod je hĺbková a dlhodobá hydratácia, čím je účinná nie len po slnení, ale aj počas chladných zimných dní. Levanduľový olej si okrem vône môžete zamilovať aj vďaka rýchlemu vstrebávaniu bez zanechania mastných zvyškov.

Pre priaznivcov krémových výrobkov je tu levanduľový krém s extraktom zo spomínanej Alove Vera. Spojenie týchto dvoch silných rastlín prináša jemnú starostlivosť o pokožku a uvoľnenie pre psychiku. V spojení s mandľovým olejom a bambuckým maslom prináša vláčnosť a hydratáciu aj tej najcitlivejšej pleti. Prírodné produkty s obsahom Aloe Vera a levandule by nám teda v lete rozhodne nemali chýbať. Veríme, že sme vám ukázali, že ich jedinečné účinky oceníte nie len po chytaní letného bronzu.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobry den, dakujem Vam za rychle vybavenei mojej objednavky. Oreganovy extrakt ma uz doma, vynikajuci.“

Martina