Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Bambucké maslo - tajomstvo krásneho tela

Bambucké maslo - tajomstvo krásneho tela

Bambucké maslo a jeho univerzálne účinky sú dnes známe po celom svete a inak tomu nie je ani u nás na Slovensku. Vďaka množstvu výživných látok priaznivo pôsobí na vlasy, pleť i celé telo.

Odkiaľ sa vzalo?

Pôvodne pochádza z exotickej Afriky a získava sa z Maslovníka afrického. Je to strom, ktorý rastie najmä na savanách a rodí plody pripomínajúce slivky. Z ich jadier sa potom získava poklad zvaný bambucké maslo.

Čo to vlastne je?

Bambucké maslo je v podstate tuk žltej až slonovinovej farby, ktorý obsahuje množstvo mastných kyselín zodpovedných za jeho priaznivé účinky. Obsahuje najmä kyselinu steárovú a olejovú, v bambuckom masle sa však nachádza aj kyselina linolová, linolénová, palmitová a arachidová. Ich pomer sa však líši od oblasti, v ktorej sa maslo získava. Okrem množstva mastných kyselín je bambucké maslo bohaté na vitamíny A a E, ktoré pozitívne vplývajú na funkčnosť epitelov a odolnosť voči infekciám. Bambucké maslo zároveň obsahuje fenoly, ktoré majú antioxidačné účinky.

Na čo bambucké maslo použiť?

Tento zázrak zo srdca Afriky je možné použiť najmä pri starostlivosti o pokožku celého tela. Pokožku upokojuje, hyratuje a zvláčňuje. Skvele sa hodí hlavne na suchú a citlivú pokožku alebo na problematické oblasti akými sú päty, kolená či lakte. Jeho antioxidačné a hojivé účinky pomáhajú uzdraviť pleť spálenú od slnka či vysušenú od morskej vody. Bambucké maslo je ideálnym bojovníkom pri hojení drobných poranení alebo pri uštipnutí hmyzom. V zime zase dokáže zjemniť príznaky omrzlín, preto je jeho použitie vhodné naozaj celoročne.

Najmä vďaka vitamínom ,ktoré bambucké maslo obsahuje, je ideálnym prostriedkom na zmiernenie kožných ochorení, napríklad psoriázy. Nielen že pokožku hydratuje a zmierňuje olupovanie postihnutých miest, zároveň prináša úľavu od nepríjemného svrbenia.

Ľahké zloženie, ktoré neupcháva póry v spojení s protizápalovými a antibakteriálnymi účinkami priam predurčuje bambucké maslo na použitie pri aknóznej a problematickej pleti. Jeho zjemňujúce a hydratačné účinky pomáhajú pri zvyšovaní pružnosti pokožky a spomalení tvorby vrások, preto je vhodný aj pre zrelšiu pleť. Použitie bambuckého masla pri starostlivosti o pleť a pokožku je naozaj všestranné. Jeho hojivé účinky pomáhajú nie len pri drobných poraneniach, ale zároveň aj pri existujúcich jazvách alebo striách, ktoré dokážu potrápiť najmä tehuľky. Pri pravidelnom používaní dokáže bambucké maslo zosvetliť jazvy, zmierniť farebný rozdiel pri striách a zabrániť vzniku ďalších.

Pri starostlivosti o pokožku tela sa však účinky bambuckého masla nekončia. Jeho využitie ocenia aj dámy so suchými a zničenými vlasmi. Pôsobí od korienkov až po končeky, zanecháva vlasy hydratované a navracia im prirodzený lesk. Zároveň vytvára na vlasoch jemný film, ktorý ich chráni pred škodlivým UV žiarením a teplom z fénov alebo žehličiek. Vďaka spomínaným antioxidačným a hojivým účinkom pomáha aj pri probléme so suchou pokožkou hlavy a tvorbou lupín.

Kde bambucké maslo zohnať?

Okrem prírodného 100% bambuckého masla, ktoré si môžete zakúpiť aj tu, býva tento všestranný pomocník pridávaný do rôznych kozmetických prípravkov, akými sú napríklad balzam na pery, hydratačný krém, krém proti vráskam ale dokonca i mydlo.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Srdečná vďaka s vašimi službami som veľmi spokojná, nech sa vám darí! s pozdravom“

Vojtylová