Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Boj so stresom a nervozitou

Boj so stresom a nervozitou

Možno ste podobne ako ja vo fáze života, kedy sa na vás stres valí z každej strany. Vzhľadom na to, že nás každý deň čakajú rôzne skúšky a prekážky, ktoré musíme zdolať, podobne ako v mojom prípade štátnice, je dobré popasovať sa so stresom a nervozitou aj za pomoci vhodnej stravy a stravovacieho režimu. Rovnako je dobré vyhľadávať upokojujúce aktivity, ako je počúvanie relaxačnej hudby, dychové cvičenia, či príjemná kniha. Pozrime sa spolu, aké potraviny je dobré pri takýchto stavoch konzumovať, a akým spôsobom na nás dokážu vplývať. Čítajte nasledujúce riadky.

Čo je to nervozita?

Nervozita je charakterizovaná ako stav, kedy je nervová sústava pri vzrušení alebo podráždení v postavení, že reaguje aj na normálne podnety neprimerane. Najčastejšími príčinami nevyrovnanej nervovej sústavy sú drogy. Tieto pôsobia na nervovú sústavu a vyvolávajú nervozitu alebo ju zvyšujú. V niektorých prípadoch však môžu budiť dojem, že poskytujú rýchlu úľavu. Avšak ich negatívny dopad sa prejaví neskôr a možno v ešte väčšej intenzite. Tabak, káva, alkohol alebo iné povzbudzujúce látky sú najbežnejšími príčinami vzniku nervozity. Okrem toho tu máme však aj príčiny vo forme rôznych stresorov, ktoré na nás v dnešnej dobe číhajú z každej strany. Napríklad časový stres, neprimerane veľa úloh, ktoré musíme vykonávať a podobne.

Návyky, ktoré pomáhajú bojovať s nervozitou

Avšak je dobré poznať návyky, ktoré nám život uľahčia a pomôžu nám popasovať sa s nervozitou a nadmerným stresom. V prvom rade by sme mali jesť pravidelne výdatné raňajky, aby sme sa tak vyhli hypoglykémii. To znamená nedostatku cukru v krvi. Tento stav sa prejavuje najmä predpoludním a spôsobuje nervozitu a podráždenosť. Ďalšou dôležitou zásadou je jesť pravidelne. Tiež z dôvodu, aby sme sa vyhli poklesu glukózy v krvi. Okrem toho by sme si mali dopriať dostatok pravidelného spánku a dodržiavať pritom spánkovú hygienu, čo znamená napríklad pravidelné zaspávanie o rovnakej hodine každý deň. Napokon by sme nemali podceňovať pravidelný pohyb, ktorý je pre naše telo nesmierne dôležitý. Môžeme sa venovať pravidelnej chôdzi, behu, turistike alebo akémukoľvek inému športu, ktorý nám vyhovuje.

Čo jesť, a čo naopak vylúčiť z jedálnička

Dôležité je si uvedomiť, aké potraviny pravidelne konzumujeme. Nezdravá strava nám na radosti zo života nepridáva. Naopak, naše telo zaťažuje a tým pádom aj náš psychický stav. Preto by sme mali do jedálnička zaradiť potraviny ako je ovos, pšeničné klíčky, slnečnicové a iné druhy semienok, para orechy, vlašské orechy, hlávkový šalát, avokádo, kešu, hrášok, maracuju, marhule a podobne. Na druhej strane by sme si mali uvedomiť, že vylúčiť zo stravy je potrebné cukor vo forme nezdravých cukroviniek a podobných dobrôt, tiež povzbudzujúce nápoje, ktoré nám v organizme narobia viac neplechy ako úžitku a napokon zbaviť sa zlozvykov vo forme alkoholu, cigariet a iných návykových látok. Zmenou svojho jedálnička pomôžete všetkým oblastiam v organizme.

Ak chcete siahnuť po doplnkoch výživy, ktoré sú schopné prírodnou cestou dopomôcť k ukľudneniu organizmu a prinavráteniu harmónii, naša stránka vám ponúka viacero možností. Či už si vyberiete z ponuky orieškov a semienok, ktoré ponúkame alebo si vyberiete napríklad koncentrované látky vo forme tabliet v boji proti nervozite. Tiež ponúkame bylinný koncentrát na zmiernenie stresu a napätia v organizme. Okrem toho si môžete vybrať z ponuky bylinných upokojujúcich čajov, extrakt z pukov rastlín, cesnakový olej, bylinný olej alebo rôzne tinktúry a podobné produkty. Máte si z čoho vyberať.

Nervozita a stres je stavom, ktorý nechce zažívať nikto. Dostali sme sa však do kolobehu života, kde nie je možné sa takýmto ťažkostiam vyhnúť. Preto je skvelé, že príroda nám ponúka množstvo príležitostí ako si vybrať správne potraviny alebo produkty, ktoré nám v boji s nervozitou pomáhajú. Občas stačí len prečistiť organizmus, zaradiť do svojho života dostatočný pohyb a naučiť sa relaxovať, a nervozita nebude mať šancu. Využívajme efektívne náš čas a naučme sa žiť bez stresu.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Chcem sa len poďakovať za objednávku, ktorá mi prišla a vlastne aj celkovo za všetky. Síce mi doma vždy chvíľu trvá, kým porozbaľujem všetky tie sáčky, ale cením si, že si dávate tak záležať na bezpečnej preprave zásielky :) Na balíčky od Vás sa vždy veľmi teším.“

Jana Guráňová